stefanos83 31 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 31 Οκτωβρίου 2010 παιδια καλησπερα. χρειαζομαι της συμβουλες σας. εχω 2 ενυδρια το ενα θαλασσινο 180 λιτρα και το αλλο ενα 240 λιτρα φυτεμενο.το φυτεμενο το διελυσα γιατι δεν μπορουσα αλλο να ειχα και τα 2 ενυδρια σε λειτουργια. οπως καταλαβαινεται θελω να μεταφερω το θαλασσινο στο αλλο ενυδριο που ειναι 240 λιτρα.....το θεματα μου ειναι τα εξης 1)σκεφτομαι με τη ευκαιρια της μεταφορας να φτιαξω μια καινουρια βαση για το 240 λιτρο μιας και πριν το φιλοξενουσα σε ενα απλο επιπλο.και να περιεχει και σαμπ...το 8εμα μου ειναι.ποσο πρεπει να ειναι το σαμπ?γιατι εχω ενα παλιο ενυδριο 80 λιτρον και σκεφτομουνα να το εφτιαχνα με χωρισματα για να το κανω σαμπ.κανει? και αν κανει ποσα χωρισματα πρεπει να κανω. 2)τι ακριβως χρειαζομαι για να δουλεψει το σαμπ?ποσο θα κοστιζαν τα πραγματα που θελω.το Protein skimmer aqua medik turbofloor 1000 blue με την αντλια του (AQ 1200) που εχω κανει η πρεπει να το αλλαξω...εγω διαβασει καποια πραγματα αλλα ακομα συνεχειζω να εχω αποριες. 3)ποια βηματα πρεπει να ακολουθησω για να μην εχω καποια απολια σε κατι ζωντανο....οσο αφορα την μεταφορα τους ενυδριου στο αλλο...μιας και πρεπει να μεταφερω τον αρραγωνιτι,γιατι σηγουρα θα ανεβασω αμμωνια... παιδια αγαπαω τη συγκεκριμενη ασχολια με τα ενυδρια και θα μου ηταν καθε συμβουλη η και διορθωση μου πολυτιμη βοηθεια ευχαριστω προκαταβολικα τα πραγματα που υπαρχουν στο 180 Protein skimmer aqua medik turbofloor 1000 blue κρεμαστο με την αντλια του (AQ 1200) για ενυδρεια μεχρι 500lt και υψος 46cm.1 KORALIA 3 ηλεκτρονικό θερμομετρο 1 χ θερμοστάτες 300w 2 x φίλτρα sera (1500/1100) 2 φωτιστικα της Glo T5HO Twin Light 92cm 39Wx2 με 2 ασπρες και 2 ακτινικες 34 κιλα ζωντανο βραχο 15 κιλα αρραγωνητη λευκο ζωντανο 1 Mandarin fish 1 fox face 15 εκατοστα 2 Skunk Cleaner Shrimp 1 Chrysiptera talboti Fiji Talbot's Damsel 3 Trochus (Banded) Snails 3 Shaving Brush Plant απο κοραλια εφιλια , πολιποδα.χενια.σαρκοφιτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos83 31 Οκτωβρίου 2010 Author #2 Share 31 Οκτωβρίου 2010 μια βοηθεια παιδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 1 Νοεμβρίου 2010 #3 Share 1 Νοεμβρίου 2010 Πρωτον μην βιαζεσαι καθολου. Δευτερον εγω θα προτεινα να εστηνες μια βαση για το ενυδρειο και ενα σαμπ.(κοστος μαζι γυρο στα 200) Τριτον καλυτερα να στησεις το καινουργιο ενυδρειο και να το αφησεις να "στρωσει" καθως αν ανακατεψεις αραγωνιτη και βραχο θα ανεβασεις αμωνια. Τεταρτον για να βαλεις σαμπ χρειαζεσαι μια αντλια επιστροφης και μια υπερχειλιση.(γυρο στα 200) Πεμπτον πρεπει να κατασταλαξεις σε τι κοραλια θα πας καθως εχεις συνολικα 150 watt φωτισμου.Και στα 240 λιτρα αν πας για κατι πιο απαιτητικο χρειαζεσαι μινιμουμ 200 watt. Εκτον το skimmer νομιζω πως σε καλυπτει και στο καινουργιο ενυδρειο. Πως τα βλεπεις?Το συνεχιζεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 1 Νοεμβρίου 2010 #4 Share 1 Νοεμβρίου 2010 1)μια χαρα ειναι τα 80 λιτρα για σαμπ θα πρεπει να κανεις το λιγοτερο 3 διαμερισματα,μπορεις να κανεις κ περισσοτερα για να δουλεψει και καλυτερα κ να σε βολεψει περισσοτερο 2)το σκιμμερ ειναι μια χαρα κ αυτο,δεν χρειαζεται να αγορασεις μεγαλυτερο. απ'οτι ειδα κ το βιοφορτιο σου δεν ειναι μεγαλο βασικα οπως ειπε κ ο σαρα θα χρειαστεις υπερχειληση(ετοιμη-50-150 ευρω- η' τρυπα στο ενυδρειο-50-100 περιπου ευρω) κ μια αντλια επιστροφης 30-80 ευρω. λογικα θερμοστατες κτλ εχεις οποτε τα πρωτα κ τα βασικα που θες ειναι τα παραπανω εαν θελησεις να βαλεις κ αλγες κ dsb τοτε θα χρειαστεις ενα απλο φωτιστικο με μια λαμπα οικονομιας στα 6500 κελβιν(10-15 ευρω) κ αμμο που αυτο θα δεις εσυ πιο καταστημα εχει καλυτερη τιμη. 3)η μεταφορα ειναι πολυ απλη κ να μη τη φοβασαι καθολου. προσωπικα δεν θα χρησιμοποιουσα την ιδια αμμο.αυτο θα στα κανει πιο ευκολα τα πραγματα μπορει να γινει ακομα κ σε μερικες ωρες αγορασε καινουργια αμμο ριξτης καμια 5αρια περασματα με νερο να φυγει η πολυ η βρωμα κ εισαι οκ. κ οπως ειπε επισης ο σαρα μη βιαστεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos83 1 Νοεμβρίου 2010 Author #5 Share 1 Νοεμβρίου 2010 παιδια καταρχας ευχαριστω παρα πολυ για της συμβουλες σας... Σε οτι αφορα το sub πανω κατω καταλαβα καποια πραγματακια. Τωρα για τη μεταφορα.Ο καινουριος αραγωνιτης δεν θα ξεκινησει κ εκεινος οντας ζωντανος οργανισμος κ αστρωτος καινουριο κυκλο αζωτου? Ευχαριστω κ παλι για τη βοηθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos83 1 Νοεμβρίου 2010 Author #6 Share 1 Νοεμβρίου 2010 up Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 1 Νοεμβρίου 2010 #7 Share 1 Νοεμβρίου 2010 παιδια καταρχας ευχαριστω παρα πολυ για της συμβουλες σας... Σε οτι αφορα το sub πανω κατω καταλαβα καποια πραγματακια. Τωρα για τη μεταφορα.Ο καινουριος αραγωνιτης δεν θα ξεκινησει κ εκεινος οντας ζωντανος οργανισμος κ αστρωτος καινουριο κυκλο αζωτου? Ευχαριστω κ παλι για τη βοηθεια. Δεν θα σε συμβούλευα να χρησιμοποιήσεις των παλαιό σου αραγωνητη , εκτός αν των πλύνεις πολύ καλά με το νερό του ενυδρείου σου η με νερό βρύσης και των χρησιμοποίησης σαν νεκρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos83 2 Νοεμβρίου 2010 Author #8 Share 2 Νοεμβρίου 2010 up Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 3 Νοεμβρίου 2010 #9 Share 3 Νοεμβρίου 2010 Σου απαντησε ο Πανος.Απ'οτι βλεπω. Καλυτερα να τον ξεπλυνεις και να τον χρησιμοποιησεις ως νεκρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos83 3 Νοεμβρίου 2010 Author #10 Share 3 Νοεμβρίου 2010 παιδια ευχαριστω.αυτο ακριβως εκανα τον ξεπληνα με το νερο του ενυδρειου και τον εβαλα..τωρα θα δουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 3 Νοεμβρίου 2010 #11 Share 3 Νοεμβρίου 2010 Με το σαμπ τι θα κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos83 3 Νοεμβρίου 2010 Author #12 Share 3 Νοεμβρίου 2010 σαραντο εφτιαξα την βαση αλλα οσο αφορα το σαμπ θα το τρεναρω λιγο γιατι δεν με παιρνει οικονομικα με καποιο υπολογισμο που εκανα...αλλα οταν θα το κανω θα σε χρειαστω...XD Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 3 Νοεμβρίου 2010 #13 Share 3 Νοεμβρίου 2010 αν εισαι κοντα στο πειραια κυριακες ειμαι free απο διαβασματα και λοιπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos83 4 Νοεμβρίου 2010 Author #14 Share 4 Νοεμβρίου 2010 μπορει να κλεισει το θεμα... ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts