Jump to content

Τελικά κατέληξα αλλά θέλω να το συζητήσουμε!!

Savou

Recommended Posts

Λοιπόν παιδιά..!! Τελικά κατέληξα τη θα κάνω το 120 λίτρο μου.. Αλλά για να γίνει σωστά και με μεράκι θέλω να το συζητήσουμε να μου πείτε τις απόψεις σας.. Ελπίζω να μην γίνομαι βαρετός απλά είμαι ακόμα αρχάριος και για να μην τρέξω και κάνω λάθη που θα μετανιώνω θα το συζητήσω για να πάνε όλα καλά..Να δούμε τη μου λυπεί τη χρειάζομαι να αγοράσω και γενικά να μου δώσετε τις συμβουλές σας..!! Ξεκινάω λοιπών..Στην διάθεση μου έχω..!!

- Μέγεθος ενυδρείου (λίτρα) : 120 λύτρα

- Εξοπλισμός (φίλτρο, φωτισμός κ.α.): Φίλτρο έχω τις JBL CristalProfi i 100 με σφουγγάρια και στην μια θέση, Φωτισμός είναι Sulvania Standard cool white F25w είναι ο μαμισιος , Θερμοστάτη έχω τον Tetratec HT200, Αεραντλία έχω μια κινέζικη Helaia.

- Φυτά 27 φυτά:buttrock:Τώρα υπάρχουν μέσα στο ενυδρείο):4 Hygophila polusperma, 1 cryprocyne, 2 echinodorys, 2 Vallisneries, 2 anubies barteri, 3 anubies nana

- Κάτοικοι ενυδρείου:buttrock:Τωρα υπαρχουν μεσα στο ενυδρείο):3 κλασικά χρυσόψαρα.

-Λίπασμα φυτών:Τις JBL to Ferropol (μια φορά την βδομάδα)

- Λειτουργία ενυδρείου: 2-08-2010(με χρυσόψαρα)

-Τελευταίες μετρήσεις:

ΝΟ3=15

ΝΟ2=0

kKG=>14od

ΚΗ=6od

PH=7,2

NH4=<0,05

Αυτές ήταν μερικές πληροφορίες για το πως είναι τώρα το ενυδρείο..

Τώρα να σας πω πως θέλω να γίνει και σίγουρα θα γίνει με την βοήθεια σας.!!

Πριν αρχίσω να ξέρετε ότι κάθε γνώμη είναι δεχτή και ότι ξέρετε ότι χρειάζεται να αγοράσω να το πείτε για να καταφέρω με την βοήθεια σας να στήσω κάτι που θα είναι ωραίο... Αρχίζω λοιπόν να σας λέω τη έχω στον νου μου για το concept.

Σκέφτομαι πολλά φυτά μέσα στο ενυδρείο με διάφορα κοπαδόψαρα όπως πχ. καρδιναλίους,neon tetra, και ότι άλλο μπορώ.Θα σας δώσω μερικά Link με πορόμοια ενυδρεία για να καταλαβαίνετε τη εννοώ..!!

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Parou...rApostolis2.htm

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Parou...is/parMagda.htm

Βέβαια μιλάμε σε κάτι παρόμοιο τέτοιο..Με εύκολα και μεσαία φυτά όχι δύσκολα..

Περιμένω πραγματικά τις απαντήσεις σας και αυτό το θέμα να αναπτυχθεί όχι μονό για μένα αλλά και για πολλούς φίλους μας που ίσως θέλουν να φτιάξουν κάτι παρόμοιο..

Περιμένω να μιλήσουμε για τα πάντα από φωτισμό μέχρι εξ. φίλτρα, λιπάσματα , φυτά,.

Περιμένω να ακούσω για τα πάντα..Σας ευχαριστώ..!! :buttrock::buttrock:

αγαπητε φιλε,τα ενυδρεια που εχεις σαν παραδειγμα ειναι full planted και χρειαζεται full extra εξοπλισμο για να το διατυρισεις καθως και εμπειρια για να παραμεινει το εντυποσιακο αποτελεμα. θα χρειαστεις υπομονη,διαβασμα και πολλαααα τεστ!!

καλη αρχη λοιπον!!

Οσον αφορα τον εξοπλισμο θα χρειαστεις αλλαγη φιλτρου οποσδηποτε....εγω θα προτεινα εξωτερικο με ροη 1000 λιτρα την ωρα.αλλη μια λαμπα για αρχη,ισως και τριτη στο μελλον.(διαβασε για τα lumen)

Μπουκαλα Co2 με μανομετρα και ολα τα παρεμφερη(με ζαχαρομαγια δεν θα κανεις δουλεια)

Πρεπει να ρηξεις την τιμη του GH (αν με αυτο kKG=>14od εννοεις το GH) οποτε χρειαζεται και οσμωση,εκτος και αν μπλεξεις με τυρφες.

Τα φυτα που εχεις ειναι ευκολα...για την ωρα δ εχουν μεγαλη αναγκη απο λιπασμα,μπορεις να ξεκινισεις με αυτα και τον εξοπλισμο που περιεγραψα και οταν φτασεις σε μια ισορροπια και εχεις αποκτισει μια εμπιρεια να βαλεις και πιο δυσκολα και απαιτιτικα και μια τριτη λαμπα.

:buttrock:

Λοιπόν παιδιά..!! Τελικά κατέληξα τη θα κάνω το 120 λίτρο μου.. Αλλά για να γίνει σωστά και με μεράκι θέλω να το συζητήσουμε να μου πείτε τις απόψεις σας..

Σκέφτομαι πολλά φυτά μέσα στο ενυδρείο με διάφορα κοπαδόψαρα όπως πχ. καρδιναλίους,neon tetra, και ότι άλλο μπορώ.Θα σας δώσω μερικά Link με πορόμοια ενυδρεία για να καταλαβαίνετε τη εννοώ..!!

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Parou...rApostolis2.htm

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Parou...is/parMagda.htm

Γεια σου Φίλε

Καταρχήν πρέπει να σου πω ότι είναι γνωστά αυτά τα ενυδρεία

Μάλιστα στο δεύτερο έτυχε να έχω και γω συμμετοχή

Για το ξεκίνημα σου θα σου έλεγα να σημειώσεις τι εξοπλισμό έχουν αυτά τα ενυδρεία.

Το πρώτο πράγμα που θα δεις είναι ότι έχουν αρκετό φωτισμό.

Είναι ενυδρεία με υπόστρωμα λατερίτη και ουδέτερο χαλίκι 3 χιλιοστών

Έχουν εξωτερικά φίλτρα eheim

Λιπάσματα........ DIY και seachem ή όλη την σειρά της seachem

Αντίστροφες οσμώσεις

Ολόκληρος ο εξοπλισμός διοξειδίου

Με κλαδέματα 1-2 φορές την εβδομάδα (να είσαι προετοιμασμένος γιαυτό)

Οι αλλαγές νερού (δεν το συζητώ) απαραίτητα θα πρέπει να διατηρείς την ρουτίνα.

Έδωσες τα λίτρα αλλα δεν εδωσες διαστάσεις.

Είναι πολύ σημαντικό για να κάνεις μια αρχή.

Υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξεις καπάκι?

Δες ακόμη ένα ενυδρείο και πάρε και από εδώ στοιχεία για τον εξοπλισμό

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Parou...eis/parGaia.htm

και εδώ http://showcase.aquatic-gardeners.org/2005...vol=2&id=89

Ναι είναι το ίδιο ενυδρείο που παραλίγο να βγει και πρώτο αν είχε τις κατάλληλες φωτογραφίες!!

120 λίτρα αν και δεν ειναι μεγάλο μπορείς να κάνεις και εδώ θαύματα αν έχεις την υπομονή την αγάπη.....και τα χρήματα

Έγινε επεξεργασία - lasal

αγαπητε φιλε,τα ενυδρεια που εχεις σαν παραδειγμα ειναι full planted και χρειαζεται full extra εξοπλισμο για να το διατυρισεις καθως και εμπειρια για να παραμεινει το εντυποσιακο αποτελεμα. θα χρειαστεις υπομονη,διαβασμα και πολλαααα τεστ!!

καλη αρχη λοιπον!!

Οσον αφορα τον εξοπλισμο θα χρειαστεις αλλαγη φιλτρου οποσδηποτε....εγω θα προτεινα εξωτερικο με ροη 1000 λιτρα την ωρα.αλλη μια λαμπα για αρχη,ισως και τριτη στο μελλον.(διαβασε για τα lumen)

Μπουκαλα Co2 με μανομετρα και ολα τα παρεμφερη(με ζαχαρομαγια δεν θα κανεις δουλεια)

Πρεπει να ρηξεις την τιμη του GH (αν με αυτο kKG=>14od εννοεις το GH) οποτε χρειαζεται και οσμωση,εκτος και αν μπλεξεις με τυρφες.

Τα φυτα που εχεις ειναι ευκολα...για την ωρα δ εχουν μεγαλη αναγκη απο λιπασμα,μπορεις να ξεκινισεις με αυτα και τον εξοπλισμο που περιεγραψα και οταν φτασεις σε μια ισορροπια και εχεις αποκτισει μια εμπιρεια να βαλεις και πιο δυσκολα και απαιτιτικα και μια τριτη λαμπα.

σε ευχαριστω το ξερω οτι επιλεξα κατι πολυ δυσκολο και εχω διαβασει παρα πολλα και διαβαζω ακομα μεχρι να συμπληρωσω ολα τα πραγματα θα εχω μαθει παρα πολλα...!!οπως εγραψα και απο επανω δεν θα παω σε πολυ δυσκολα φυτα..σιγουρα θα χρισημοποιησω και υποστρωμα..!!Για φιλτρο σιγουρα θα παρω και εξωτερικο αλλα θα κρατησω και αυτο που εχω ηδη..!!Την λαμπα την γνωριζεις που εχει επανω..??Εγω ελεγα να αλλαχς και αυτην που εχει πανω ηδη και να βαλω μιαΤ8 και μια Τ5..Αν ειναι εφικτο....

Γεια σου Φίλε

Καταρχήν πρέπει να σου πω ότι είναι γνωστά αυτά τα ενυδρεία

Μάλιστα στο δεύτερο έτυχε να έχω και γω συμμετοχή

Για το ξεκίνημα σου θα σου έλεγα να σημειώσεις τι εξοπλισμό έχουν αυτά τα ενυδρεία.

Το πρώτο πράγμα που θα δεις είναι ότι έχουν αρκετό φωτισμό.

Είναι ενυδρεία με υπόστρωμα λατερίτη και ουδέτερο χαλίκι 3 χιλιοστών

Έχουν εξωτερικά φίλτρα eheim

Λιπάσματα........ DIY και seachem ή όλη την σειρά της seachem

Αντίστροφες οσμώσεις

Ολόκληρος ο εξοπλισμός διοξειδίου

Με κλαδέματα 1-2 φορές την εβδομάδα (να είσαι προετοιμασμένος γιαυτό)

Οι αλλαγές νερού (δεν το συζητώ) απαραίτητα θα πρέπει να διατηρείς την ρουτίνα.

Έδωσες τα λίτρα αλλα δεν εδωσες διαστάσεις.

Είναι πολύ σημαντικό για να κάνεις μια αρχή.

Υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξεις καπάκι?

Δες ακόμη ένα ενυδρείο και πάρε και από εδώ στοιχεία για τον εξοπλισμό

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Parou...eis/parGaia.htm

και εδώ http://showcase.aquatic-gardeners.org/2005...vol=2&id=89

Ναι είναι το ίδιο ενυδρείο που παραλίγο να βγει και πρώτο αν είχε τις κατάλληλες φωτογραφίες!!

120 λίτρα αν και δεν ειναι μεγάλο μπορείς να κάνεις και εδώ θαύματα αν έχεις την υπομονή την αγάπη.....και τα χρήματα

Οι διαστασεις ειναι 1.00 -0.30 -0.40 υψος.Γιατι λες να αλλαξω καπακι..Εχει κατι κακο..??

Οι διαστασεις ειναι 1.00 -0.30 -0.40 υψος.Γιατι λες να αλλαξω καπακι..Εχει κατι κακο..??

Για να μπορείς να προσθέσεις λάμπες αν χρειαστεί.

Ξέρεις 30 πόντους πλάτος είναι πολύ λίγο.

Τα ενυδρεία που έδειξες έχουν 45-50 πόντους πλάτος

Για να μπορείς να προσθέσεις λάμπες αν χρειαστεί.

Ξέρεις 30 πόντους πλάτος είναι πολύ λίγο.

Τα ενυδρεία που έδειξες έχουν 45-50 πόντους πλάτος

ναι το εχω σκευτει οτι ειναι λιγο το πλατος αλλα οχι ακατορφωτω...!!σιγουρα θα δυσκολευτω και με αυτο..αλλα χαλαλη του πραγματικααα...!!

Tην λαμπα που λες δεν την εχω χρησιμποιησει ποτε.οπως σου ειπε και ο lasal,δες αν μπορεις να αλλαξεις καπακι ή αν μπορεις να κανεις μια πατεντα για αλλη-αλλες λαμπες,ειτε με ετοιμα ακροφυσια,ειτε με πατεντα με μετασχηματιστη.βασικα γιατι δεν ανευαζεις φωτο του ενυδρειου σου με τις διαστασες του και το καπακι....θα ακουστουν πολλες ιδεες.

καλο θα κανουν τα δυο φιλτρα μαζι!!

με τα φυτα που ανεφερες δεν χρειαζεσαι υποστρομα.

ξεκινα ενα -ενα τα θεματα.

φιλτρο:προτεινω ΕΗΕΙΜ 2217 ή 2215 αφου θα δουλευει και το αλλο.ριξε μια ματια στις αγγελιες μηπως βρεις καποιο μεταχειρισμενο.

φωτισμος: ανευασε φωτο να δουμε το καπακι.

ακολουθει CO2 και R/O

Tην λαμπα που λες δεν την εχω χρησιμποιησει ποτε.οπως σου ειπε και ο lasal,δες αν μπορεις να αλλαξεις καπακι ή αν μπορεις να κανεις μια πατεντα για αλλη-αλλες λαμπες,ειτε με ετοιμα ακροφυσια,ειτε με πατεντα με μετασχηματιστη.βασικα γιατι δεν ανευαζεις φωτο του ενυδρειου σου με τις διαστασες του και το καπακι....θα ακουστουν πολλες ιδεες.

καλο θα κανουν τα δυο φιλτρα μαζι!!

με τα φυτα που ανεφερες δεν χρειαζεσαι υποστρομα.

ξεκινα ενα -ενα τα θεματα.

φιλτρο:προτεινω ΕΗΕΙΜ 2217 ή 2215 αφου θα δουλευει και το αλλο.ριξε μια ματια στις αγγελιες μηπως βρεις καποιο μεταχειρισμενο.

φωτισμος: ανευασε φωτο να δουμε το καπακι.

ακολουθει CO2 και R/O

ενταξει θα βγαλω φοτο..το καπακι παιρνει και δευτερη λαμπα εχει ετοιμη την εγκατασταση τις 2ης λαμπας!!!Οποτε αυτο το αφινουμε για ποιο μετα..!αρχικα πυστευω οτι ειναστε καλα με 2λαμπες..!!

καλη αρχη λοιπον!!

Ναι ειναι το GH απλα μπερδευτικα...!!

Παιδια να και οι φοτογραφιες απο το καπακι..!!Οι τρυπες που φενονται σε ενα σιμειο τωρα εχουν καληφθει απο σιλικωνη..!!

τη λετε επαρκει για αρχη αυτο το καπακι..??Η παμε για αλλο..??

Ναι επαρκεί!

Για αρχή μια ακόμη T8 και είσαι εντάξει............. αργότερα μπορούν να μπουν Τ5 που έχουν το μισό πάχος.

Έχει χώρο και για 2 ανεμιστήρες εκεί που είναι οι τρύπες.

Το καπάκι έχει ανακλαστήρα ή είναι απλά η ιδέα μου?

απο οτι φαινεται χοραει μια χαρα αλλη μια λαμπα!στις γονειeς δ θα εχεις πολυ φως αλλα εκει μπορεις να βαλεις καμια ανουμπια.

μετρα τις διαστασεις να δεις ποσα watt λαμπες βγαινουν σε αυτο το μικος και μετα κοιτα για ακροφυσια με ballast.

θα χρειαστεις και ανακλαστηρες,

αναλκηστιρας ειναι πανω απο το φως που ειναι σαν καθρεπτης αν εννοειτε αυτο εχει το ενυδρειο απο μονο του..!!!

απο οτι φαινεται χοραει μια χαρα αλλη μια λαμπα!στις γονειeς δ θα εχεις πολυ φως αλλα εκει μπορεις να βαλεις καμια ανουμπια.

μετρα τις διαστασεις να δεις ποσα watt λαμπες βγαινουν σε αυτο το μικος και μετα κοιτα για ακροφυσια με ballast.

θα χρειαστεις και ανακλαστηρες,

ποια ειναι η ανολογια watt και μηκος..??

ποια ειναι η ανολογια watt και μηκος..??

δεν υπαρχει αναλογια,απλα οσο μεγαλωνει το μηκος αυξανονται και τα watt της λαμπας,απο τους κατασκευαστες ειναι αυτα!

δεν υπαρχει αναλογια,απλα οσο μεγαλωνει το μηκος αυξανονται και τα watt της λαμπας,απο τους κατασκευαστες ειναι αυτα!

Ωραια ας παμε στν βυθο για υποστρωμα τη προτεινεται...?

Ωραια ας παμε στν βυθο για υποστρωμα τη προτεινεται...?

Θες να πας σε full planted ενυδρείο ή σε φυτά υψηλών απαιτήσεων, ή απλά σε ένα κανονικό φυτεμένο ενυδρείο?

για βυθο βαλε μονο αυτο

τιποτα αλλο .για αρχη πηγενε σε ενα με ηλεκτρολογικα υλικα και παρε μια grolux λαμπα ιδιες διαστασειςμε την δικια σου αργοτερα αμα θες για κατι παραπανω σιγουρα θα χρειαστεις και δευτερη λαμπα να βαλεις στο καπακι δες εδω ενα ποστ.

αναλογα τα φυτα που θα βαλεις μπορει να χρειαστεις και co2.

ριξε μια ματια και στο δικο μου. εδωκαι δεν βαζω ουτε λιπασμα ουτε υποστρομα εχω μονο χαλικι.βεβαια ειναι ευκολα φυτακια

αυτα για αρχη και μετα οτι θες εδω ειμαστε. :buttrock:

Παιδια να και οι φοτογραφιες απο το καπακι..!!Οι τρυπες που φενονται σε ενα σιμειο τωρα εχουν καληφθει απο σιλικωνη..!!

ετσι οπως το βλεπω αυτο ηταν το πρωτο μουενυδρειο και εχεις την δυνατοτητα να βαλεις 3 τ5 για φωτισμο

και κατι αλλο παρε και θερμοκαλωδιο που μπαινει κατω απο τον βυθο για τις ριζες.

φιλε gsxara εχω καποιες ερωτησεις..!!Αρχικα, σε αυτοντον βυθο μπορουν να μπουν γαριδες γιατι εχω σκοπο να βαλω..??Καταδευτερον,μια grolux με T5 αρχικα ειναι καλα..??Η 3 T5 καλητερα..??Για CO2 ΤΗΜΠΟΥΚΑΛΑ 2 ΚΙΛΩΝ-3-4 ΠΟΣΟ..??Το θερμοκαλοδιο ειναι για να ζεσταινει τις ριζες,..?Δεν θα ζεσταινει και το νερο..??Η θερμαντηκη πλακα θα κανει..??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...