gixxer 31 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 31 Οκτωβρίου 2010 Αγόρασα πρόσφατα τις τελευταίες 2 "blue shrimp" (ετσι τις έλεγε) που βρήκα σε κατ/μα. Δεν ήξεραν να μου πουν τί είναι και θεώρησα ότι ήταν blue pearl λόγω τιμής (2 και κάτι€) αν και μου φαίνονταν πολύ σκούρες. Πλέον ξεθάρεψαν και άρχισαν να κόβουν βόλτες ... και είδα ότι τα ματακια τους είναι πορτοκαλί. Ειναι blue tiger; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 31 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 31 Οκτωβρίου 2010 καλησπέρα. έχει χαρακτηριστικά απο tiger. ρίξε μια ματιά: http://www.theshrimptank.com/shrimpspecies/tiger.html να σου ζήσουν, όμορφες είναι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 31 Οκτωβρίου 2010 Author #3 Share 31 Οκτωβρίου 2010 Σε ευχαριστώ, είναι όμορφες όντως αλλά προτιμούσα blue pearl γιατι είναι πιο ανθεκτικές και γιατι μου αρέσουν περισσότερο. Επιπλεον θα πρέπει να βγάλω τις green που έχω γιατι υβριδίζουν... Διαβαζα ήδη σχετικά από οταν εβλεπα τις φωτο του raven αλλά δεν καταφερα να διακρινω τα ματια τους οταν τις πήρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 31 Οκτωβρίου 2010 #4 Share 31 Οκτωβρίου 2010 Σε ευχαριστώ, είναι όμορφες όντως αλλά προτιμούσα blue pearl γιατι είναι πιο ανθεκτικές και γιατι μου αρέσουν περισσότερο. Επιπλεον θα πρέπει να βγάλω τις green που έχω γιατι υβριδίζουν... Διαβαζα ήδη σχετικά από οταν εβλεπα τις φωτο του raven αλλά δεν καταφερα να διακρινω τα ματια τους οταν τις πήρα. ευκαιρία για άλλο ένα νανο !!!! καλή αρχή Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 31 Οκτωβρίου 2010 #5 Share 31 Οκτωβρίου 2010 Ρίξε μια ματιά: http://www.aqua-tropica.de/onlineshop-blau...29063c83c7605e5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 1 Νοεμβρίου 2010 #6 Share 1 Νοεμβρίου 2010 Mε γεια και να σου ζησουν ! Οι γαριδουλες σου ειναι το αντιστοιχο των red cherry αλλα σε μπλε χρωμα. Προκειται δηλαδη για Neocaridina heteropoda var."blue" Δες κι εδω¨ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 1 Νοεμβρίου 2010 #7 Share 1 Νοεμβρίου 2010 Ξανακοιταζοντας πιο προσεκτικα και μη θελοντας να κανω λαθος αναγνωριση.. Επειδη ομως δεν φαινεται καθαρα το rostrum, διατηρω μια μικρη επιφυλαξη για Babaulti blue. Δες εικονες και απο αυτες και πες μας ή αν θες βαλε μια πλαγια φωτο οπου να φαινεται πιο καθαρα το ρυγχος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 1 Νοεμβρίου 2010 Author #8 Share 1 Νοεμβρίου 2010 Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις. Raven δεν έχουν τόσο συμπαγές χρώμα όσο οι Babaulti blue. Πιο πολύ για Neocaridina heteropoda var."blue" μου μοιάζουν. Ωστοσο είναι σύνηθες να έχουν πορτοκαλί μάτια; Δεν θα με επέμενα αλλά φοβάμαι μην υβριδισουν με τις green. Οι φωτο δεν είναι καλές δυστυχώς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 1 Νοεμβρίου 2010 #9 Share 1 Νοεμβρίου 2010 Mην στηριζεσαι στο χρωμα και στα ματια για σιγουρη αναγνωριση. Μονο το rostrum μπορει να σου πει αν προκειται για babaulti h Neocaridina. Το rostrum στις babaulti ειναι χαρακτηριστικα μακρυ και εντονα αγκαθωτο. Δες λιγο ΕΔΩ Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 3 Νοεμβρίου 2010 Author #10 Share 3 Νοεμβρίου 2010 Mην στηριζεσαι στο χρωμα και στα ματια για σιγουρη αναγνωριση. Μονο το rostrum μπορει να σου πει αν προκειται για babaulti h Neocaridina. Το rostrum στις babaulti ειναι χαρακτηριστικα μακρυ και εντονα αγκαθωτο. Δες λιγο ΕΔΩ Σε ευχαριστώ πολύ! Δυστυχώς καθημερινές δεν τις πετυχαίνω με αναμμενο φως ... περιμένω το ΣΚ λοιπόν!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 31 Ιανουαρίου 2011 Author #11 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Το επαναφέρω γιατί οι 2 και μοναδικές γαριδούλες μου... έγιναν γονείς... έχω δει 2 μικράκια μεχρι τώρα Ε απλά ήθελα να το πω Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 31 Ιανουαρίου 2011 #12 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Αυτο κι αν ειναι τυχη!!! Να σου ζησουν!! Τελικα τι ειδος ειναι?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 31 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Να σου ζήσουν!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 1 Φεβρουαρίου 2011 Author #14 Share 1 Φεβρουαρίου 2011 Σας ευχαριστώ πολύ! Ειναι οι red cherry στο μπλε... που μονο μπλε δεν ειναι όμως... αδιάφορο το χρωμα τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος