argife 31 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 31 Οκτωβρίου 2010 (edited) Γεια σε ολους!!!Προχθες αγορασα 9 ριζες Egeria Densa. Ολα ειναι μια χαρα ισα ισα που αρχισαν να βγαζουν και αλλα φυτα πανω στο "κορμο". Το προβλημα ειναι οτι η κορυφη τον φυτων εχει γιρει στα πειρσοτερα προς τα κατω οπως βλεπεται στην φωτογραφια.Γιατι εγιραν ετσι τα φυτα?Αυτο ειναι φυσιολογικο? Έγινε επεξεργασία 31 Οκτωβρίου 2010 - argife Link to comment Share on other sites More sharing options...
argife 31 Οκτωβρίου 2010 Author #2 Share 31 Οκτωβρίου 2010 Να και μια αλλη φωτογραφια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 31 Οκτωβρίου 2010 #3 Share 31 Οκτωβρίου 2010 καλησπέρα. τι φωτισμό έχεις ? μήπως υπάρχει κάποιο εμπόδιο ανάμεσα σε φυτό-φωτισμό και ψάχνει το φώς ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
argife 31 Οκτωβρίου 2010 Author #4 Share 31 Οκτωβρίου 2010 Εχω ενα φως της tetra και το αναβω 14-17 ωρες την ημερα γιατι ειναι μονο ενα και οχι δυο αλλα αυτα τα φυτα χρειαζονται απο 8 και πανω.Δεν τα εμποδιζει κατι με το φως.Δεν εχω τιποτα στη επιφανια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 31 Οκτωβρίου 2010 #5 Share 31 Οκτωβρίου 2010 Το maximum ωρών φωτισμού είναι 12. Link to comment Share on other sites More sharing options...
like 31 Οκτωβρίου 2010 #6 Share 31 Οκτωβρίου 2010 Οι ωρες που αναβεις τα φωτα σου ειναι υπερβολικες καλυτερα θα ηταν να προσθεσεις μια λαμπα ακομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
argife 31 Οκτωβρίου 2010 Author #7 Share 31 Οκτωβρίου 2010 Δηλαδη τους κανω κακο που τους αναβω το φως τοσο πολυ.Η πολιτρια στο water inn μου ειπε απο 8 ωρες και πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 31 Οκτωβρίου 2010 #8 Share 31 Οκτωβρίου 2010 (edited) Εχω ενα φως της tetra και το αναβω 14-17 ωρες την ημερα γιατι ειναι μονο ενα και οχι δυο αλλα αυτα τα φυτα χρειαζονται απο 8 και πανω.Δεν τα εμποδιζει κατι με το φως.Δεν εχω τιποτα στη επιφανια. δέν το γνωρίζω το φωτιστικό της tetra αλλά 8-12 ώρες είναι αρκετές ανάλογα τις ανάγκες του κάθε ενυδρείου. άν το γνωρίζει κάποιος φίλος ας απαντήσει. Έγινε επεξεργασία 31 Οκτωβρίου 2010 - tasosgv Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 31 Οκτωβρίου 2010 #9 Share 31 Οκτωβρίου 2010 Δηλαδη τους κανω κακο που τους αναβω το φως τοσο πολυ.Η πολιτρια στο water inn μου ειπε απο 8 ωρες και πανω. ενδέχεται να δημιουργηθούν άλγες και ... να κάνεις ξενύχτες τα ψάρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
philosopher 31 Οκτωβρίου 2010 #10 Share 31 Οκτωβρίου 2010 Όχι πάνω από 12 ώρες φωτισμό, για κανένα λόγο (8-10 για την ακρίβεια). Πέρα από τα φυτά, δεν έχεις ψάρια στο ενυδρείο; Επηρρεάζονται αρνητικά ΚΑΙ αυτά από τη μεγάλη φωτοπερίοδο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argife 31 Οκτωβρίου 2010 Author #11 Share 31 Οκτωβρίου 2010 Παιδια παρατηρησα οτι το κανουν αυτο τα φυτα οταν σβηνω το φως.Οταν ομως το ξανανοιγω μετα απο 5 ωρες φτιαχνουν λιγακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 2 Νοεμβρίου 2010 #12 Share 2 Νοεμβρίου 2010 Στον πολύωρο φωτισμό και στον δυνατό (για τα συγκεκριμένα φυτά) φωτισμό τα φυτά αυτά την κάνουν αυτήν την κίνηση δεν είναι σημάδι ότι έχουν κάποια ασθένεια απλά είναι η αντίδραση τους στον έντονο φωτισμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος