Jump to content

ερώτηση για φωτισμο!!!

mimikos15

Recommended Posts

λογικα κανει και πρεπει μονο να κοιταξεις τα βαττ/λιτρο στο ενυδρειο σου και τα κελβιν να ειναι σε σωστη τιμη. τι φυτα εχεις ή θα βαλεις και ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο?

καλημερα φιλε μου ,εγω δεν θα σου πω αν κανει για φυτα η οχι ,αλλα μηπωσ ειναι λιγο επικινδυνη αυτη η λαμπα ¨?χρησιμοποιουν καποιοι διαφορεσ πατεντεσ για φωτισμο ,ισωσ να ηταν φρονιμοτερο να σου απαντησουν αυτοι μιασ και εχουν εμπειρια !

οι λάμπα που παίρνει το φωτιστικό έχει το πλεονέκτημα ότι θα δεις καλύτερη ανάπτυξη στα φυτά γιατί εκπέμπει περισσότερο στο ερυθρό,όμως πρέπει αν προσέξεις το ότι αυτές οι λάμπες ανεβάζουν πολύ την θερμοκρασία και πρέπει να προσέξεις άμα θα μεταβάλει την θερμοκρασία του νερού ειδικά άμα είναι κοντά και βασικό για το τέλος πρέπει να είναι στεγανό για να μην έχεις πρόβλημα από την υγρασία(δεν μου φαίνεται εμένα στεγανό).Άμα θες κάτι οικονομικό μπορείς να φτιάξεις ένα diy φωτιστικό αγοράζοντας ένα ballast,καλώδια και στεγανά ακροφίσια

Έγινε επεξεργασία - karrot

Κατα την γνωμη μου μην βαλεις αυτο το φωτιστικο γιατι θα εχεις μεγαλο κινδυνο για ηλεκτροπληξια.Η καλθτερη λυση ειναι να παρεις Ballast λαμπα κτλ. να τα μονωσεις καλα με ενυδρειακη σιλικονη ωστε και τα φυτα σου θα αναπτυχθουν με τον σωστο τροπο και εσυ δεν θα κινδυνευεις

Μην πειραματίζεσαι σε ότι έχει να κάνει με ηλεκτρισμό. Μπορεί να γλυτώσεις λίγα ευρώ αλλά η σωματική σου ακεραιότητα αξίζει περισσότερο... Αυτό το φωτιστικό είναι άκρως ακατάλληλο για χρήση σε ενυδρείο.Σε κανένα

πίνακα στο σαλόνι ίσως. :buttrock:

ωραια.....λιπον εγω νομιζο οτι μια λαμπα 18w φτανει γ ευκολα φυτα....για το φτιαξω τ πρεπει να παρω???

την λαμπα

σταρτερ

βαλλαστ

καλοδια

και τι αλλο????

λοιπον κατα την γνωμη μου βαλε μια λαμπα τ5 την οποια διαλεξετην συμφωνα με την διασταση του ενυδρειου σου εφοσον προκειται για ευκολα φυτα.Πηγαινε σε ενα ηλεκτρολογιο και ζητα ενα μπαλαστ μονο για μια λαμπα στεγανα ακροφυσια αν δεν εχει παρε απλα ακροφυσια αλλα στεγανοποιησε τα με μια ενυδρειακη σιλικονη.Στην συνεχεια θα χρειαστεις καλωδια απλα το μηκος των καλωδιων να μην ειναι πανω απο 1 μετρο γιατι θα εχεις απωλειες..και τελος πρεπει να σκεφτεις πως θα την στηριξεις(αν θελεις παρε και στηριγματα που ειναι ειδικα)

Καλημέρα. Είμαι ηλετρολόγος και πιστεύω οτι εαν ο φίλος μας βάλει μια λάμπα οικονομίας στα σωστά κέλβιν δεν θα έχει ούτε πρόβλημα θερμοκρασίας ούτε θα πεδεύετε με ΠΑΤΕΝΤΕΣ... Και λάμπα φθορίου αν βάλει και την ρίξει μέσα πάλι θα κινδυνέψει. Ίσα-ίσα που δεν θα έχει με αυτό το φωτιστικό και καμία αλλη σύνδεση ( ballast, starter). Ασε που θα βγει και πιο οικονομικό.

Ευχαριστώ.

Και κάτι άλλο στην φθορίου θέλει και ανακλαστήρα οποσδήποτε αλλίως 'τζάμπα καίει η λάμπα".

Έγινε επεξεργασία - gapiman

Καλημέρα. Είμαι ηλετρολόγος και πιστεύω οτι εαν ο φίλος μας βάλει μια λάμπα οικονομίας στα σωστά κέλβιν...

Να το επισημάνω και εδώ

Άλλο τα σωστά κελβιν και άλλο τα σωστά κελβιν στο σωστό φάσμα με τα υψηλά πικ για την φωτοσύνθεση. Χωρίς φυσικά να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο μια απλή λάμπα να έχει και το σωστό φάσμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...