Jump to content

φυτα χωρις υποστρομα

nikosn

Recommended Posts

παιδια καλημερα!!!!!!!!!!!!εχω αρχησει να στηνω ενα ευδρειο στο οποιο δν ειχα σκοπο να βαλω φυτα...τωρα ομως αλλαξα γνωμη εβαλα γυρω στις 10 ριζες κ θα βαλω κ αλλες..το θεμα ειναι οτι δν εχω βαλει υποστρωμα-λιπασμα κ χρησιμοποιω μονο υγρο κ ταμπλετες..θα εχω προβλημα? :buttrock:

αναλογα την απαιτηση των φυτων ευκολα η δυσκολα.

οι ανουμπιες δεν φυτευονται. πρεπει να ειναι δεμενες καπου σε πετρα ξυλλα...ειναι ευκολο φυτο.και το κερατοφυλλοακομα πιο ευκολο.το πετας μεσα στο ενυδρειο και σε ενα μηνα θα αρχιζεις να μοιραζεις. :buttrock:

δεν μου ειπαν οτι μονο σε ξυλλα.....δλδ θα σαπισουν?

αμα ειναι φυτεμενα ναι θα σαπισουν

αμα ειναι φυτεμενα ναι θα σαπισουν

Λαθος!!!

Δεν θα σαπίσουν, οι δικιές μου εδω και ενα χρόνο ειναι φυτεμένες και είναι ΟΚ απλά πρέπει να προσέξεις να είναι θαμένες μόνο οι ριζούλες και όχι η κεντρική ρίζα (αυτή που είναι παράλληλη με το έδαφος) :buttrock:

οταν λες ριζουλες?ειναι πολλες!το κοτσανι εννοεις να μην μπει μεσα?

οταν λες ριζουλες?ειναι πολλες!το κοτσανι εννοεις να μην μπει μεσα?

ναι αυτο το κεντρικό ,αυτό που αρχίζουν να βγαίνουν τα φύλα ,πρέπει να ακουμπα στην επιφάνεια του βυθου και να μην θαφτεί :buttrock:

οποτε δν θα εχω προβλημα?θα αντεξουν η για σιγουρια να τις δεσω καπου?

Μπορεις να βαλεις και διαφορα ειδη microsorum,αλλα οπως και με τις anubia θα πρεπει ο "κορμος" να μην ειναι κατω απο το χαλικι γιατι θα σαπισει!

παιδια..και εγω φυτεψα 2 ανουμπιες,,,η μια επιασε γιατι φυτεψα μονο την ριζα,,,κατα τυχη,,,η αλλη κιτρινισε,,,την εχω βγαλει τωρα,,ελπιζω να την σωσω, και να μην μου χαλασει,,,,,,,,

Υπαρχουν και αλλα ειδη microsorum,εμενα μου αρεσει πολυ το windelov.

Επισης μπορεις να βαλεις moss πανω σε πετρες η πανω σε ξυλα.Χωρις να ειναι φυτα κανονικα,μπορεις να εχεις μπαλες αλγης.Γενικα εχεις επιλογες,αυτα εχω βαλει εγω επειδη δεν μου ειχε πει κανεις για υποστρωμα στην αρχη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...