Jump to content

ξεκινώντας

mixalakis32

Recommended Posts

Γεια σας κι απο μενα!

Καλώς σας βρήκα! :buttrock:

Θα φτιάξω ενα ενυδρείο-κυβο στα 50χ50χ50 στα 100 και κατι λιτρα.

Μετα απο μπολικη μελέτη και πολύ μπέρδεμα εχώ μπλεξει με το θεμα φιλτρανση και θα θελα τα φωτα σας.

Χρειάζονται και sump και skimmer και φίλτρο?

θα ήθελα μια λυση εξωτερική και μαλλον κρεμαστή στο πισω μερος της γυάλας για περισσότερο χωρο στο ενυδρειο και για λογους αισθητικής. Θα ηθελα να μου προτείνετε και καποια συγκεκριμενα μοντέλα αξιοπιστα.

Θα μπορουσα να κολλησω μηπως ενα τζαμι (αν και δε θα το προτιμουσα) στους δεκα ποντους απο το πισω τζαμι για το κανω sump? αρκει?

Ευχαρισρώ πολυ

και περιμενω τις απαντησεις σας με αγωνια

Καλώς όρισες...

είμαι στα τελειώματα αντίστοιχου πρότζεκτ με το δικό σου :buttrock:

οπότε άκου τα εξής... sump δεν είναι απαραίτητο να βάλεις αλλά είναι πάααααααρα πολύ βολικό :buttrock:

εάν δεν βάλεις sump ψήλωσε το ενυδρείο 10 πόντους και βάλε 10-12 πόντους αραγωνίτη για να φτιάξεις dsb και μπορείς να πάρεις το (σκίμερ) deltec mce600 (το οποίο σε καλύπτει και για μεγαλύτερο ενυδρείο αργότερα) το οποίο είναι κρεμαστό εξωτερικό και μπορεί να πάρει μέσα του αντιφώσφορο και άνθρακα :buttrock:

το σκίμερ λοιπόν, ένα θερμαντήρα, φώτα, κυκλοφορητές και είσαι κομπλέ :buttrock:

για reef το πας ή για fish only;

φιλε warhawk

αρχικα θα ξεκινησω με βραχο και 2-3 ψαρακια και μετα ν απροσθέσω και κάποια κοράλλια, δεν θελω να υπερφορτώσω.

υπαρχει sump για την πλατη του ενυδρειου?

με χρηση skimmer αρκει για τη φίλτρανση?

τελικα εσυ πιο skimmer πηρες?

οι κατω κοντρες στη γυάλα σου ειναι δύο ή τεσσερεις?

ευχαριστώ

Πες μου αν κατάλαβα καλά !!! Θα είναι 50χ50χ50 και έξτρα θα είναι τα διαμερίσματα του φιλτρου; 

Αν έχει έτσι λάθος μου που σου είπα για 60cm , κατάλαβα Ότι θα χορισεις μέρος απο το 50 κάτι που έκανα εγώ και στριμοχτικα στο στήσιμο του βράχου 

Με το σκιμμερ που περιγραφετε παραπάνω σου μένει πιο πολλης χώρος για να μπορέσεις να έχεις μια chaeto & dsb :)

• 4 weeks later...

λοιπον εχω νεα δεδομενα!

θα φτιαχτει τραπεζακι .

Αρα παρμενει το display 55χ55χ55, που εχω παρει και τα τζαμια και θα γινει και sump κατω.

Ερωτησεις: υπερχειλιση λεω να κανω durso εξωτερικη στο πισω τζαμι πανω

extdurso.jpg

τι λετε? θα ειναι αθορυβη καθολου? κατι καλυτερο?

αντι για το strainer επειδη μπορει να βουλωνει να φτιαξω overflow box με χτενι κλπ.?

ποσο ψηλα να κανω την τρυπα και ποση διαμετρο να εχει?

η επιτροφη τι τρυπα και τι αντλια να παρω με ποσα λιτρα? το sump θα ειναι 60εκ πιο χαμηλα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...