Elcymi 30 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 30 Οκτωβρίου 2010 Εχω ενα χρυσοψαρο σε μια γυαλα 5 λιτρα (με οξυγονο).Το νερο το αλλαζω δυο φορες την εβδομαδα με νερο που εχω γεμισει μια μερα πριν σε πλαστικα μπουκαλια με κλειστο καπακι.Θα ηθελα περισσοτερες πληροφοριες για το αν τα χρυσοψαρα ζουν σε γυαλες,για το ποτε να αλλαζω το νερο της γυαλας μου και για το αν κανω λαθος που αποθηκευω το νερο σε πλαστικα μπουκαλια και οχι σε γυαλινα ή σε λεκανες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 30 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 30 Οκτωβρίου 2010 Καλως ηρθες . Φαντασου οτι ενα χρυσοψαρο θελει περιπου 50 λιτρα και αυτοματος καταλαβαινεις εαν η γυαλα που εχεις ειναι σωστη για το χρυσοψαρο σου . Προσπαθησε οσο ειναι δυνατον να δωσεις περισσοτερο χωρο στο ψαρι σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
gramp 30 Οκτωβρίου 2010 #3 Share 30 Οκτωβρίου 2010 Κάποιες πολύ συνοπτικές πληροφορίες για τα χρυσόψαρα και τις συνθήκες που πρέπει να τους προσφέρουμε (έχουν γραφτεί αναλυτικά άπειρες φορές και μπορείς να τα βρεις με αναζήτηση και διάβασμα): Τα χρυσόψαρα είναι ψάρια που μεγαλώνουν πολύ και ζουν πολλά χρόνια. Παρά τη συνηθισμένη εικόνα που ξέρουμε όλοι, ένα χρυσόψαρο μέσα σε μια γυάλα, χρειάζονται αρκετά λίτρα για να ζήσουν και να αναπτυχθούν σωστά, κάποιοι μάλιστα λένε ότι είναι ψάρια για λίμνες και όχι για ενυδρεία. Καταλαβαίνεις ότι διάφορες ατάκες του στυλ "είχα ένα χρυσόψαρο σε γυάλα για 2 χρόνια και ήταν μια χαρά", είναι εντλεώς άτοπες για ένα ψάρι που έχει προσδόκιμο ζωής πάνω από 10 χρόνια. Οι απαιτήσεις σε λίτρα αυξάνονται περισσότερο αν λάβεις υπόψη ότι πρόκειται για κοινωνικά ψάρια που καλό είναι να είναι τουλάχιστον 2-3 μαζί. Συνεπώς ενυδρεία κάτω από 100 λίτρα θεωρούνται ακατάλληλα για χρυσόψαρα εκτός αν είναι πολύ μικρά σε μέγεθος οπότε μπορούν προσωρινά να φιλοξενηθούν και σε λίγο μικροτερα. Επίσης ρυπαίνουν πολύ το νερό τους και γι αυτό χρειάζονται καλή φίλτρανση με καλή κυκλοφορία και πολύ βιολογικό υλικό. Συνεπώς καταλήγουμε ότι η 5λιτρη γυάλα χωρίς φίλτρο, είναι εντελώς ακατάλληλη για χρυσόψαρο (και για οποιοδήποτε άλλο ζωντανό οργανισμό κατά τη γνώμη μου). Ακόμα χειρότερα αν πρόκειται για στρογγυλή γυάλα που στρεσσάρει πολύ το ψάρι και κανονικά θα έπρεπε να πωλούνται μόνο για ανθοδοχεία... Καλό θα ήταν να ψάξεις στις αγγελίες για ένα φτηνό ενυδρειάκι (κομπλέ με φίλτρο και φωτισμό), να διαβάσεις όλα τα άρθρα για αρχάριους (κύκλος αζώτου κλπ) και να μεταφέρεις το ψαράκι σου εκεί το συντομότερο διαφορετικά θα χεις σύντομα δυσάρεστες εξελίξεις... Το νερό καλά κάνεις και το αφήνεις να "παλιώσει " αλλά προσωπικά πιστεύω ότι αυτό δεν καθιστά τη χρήση του αντιχλώριου περιττή... Θα πρέπει δλδ να προσθέτεις στο νερό της αλλαγής και αντιχλώριο που αφαιρεί τις χλωραμίνες και βελτιώνει συνολικά την ποιότητα του νερού... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elcymi 30 Οκτωβρίου 2010 Author #4 Share 30 Οκτωβρίου 2010 Μαζευω λεφτα για ενυδρειο ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elcymi 30 Οκτωβρίου 2010 Author #5 Share 30 Οκτωβρίου 2010 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!θα προσπαθησω να προσφερο ο,τι καλυτερο στο ψαρακι μου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος