tsoum 30 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 30 Οκτωβρίου 2010 Μήπως γνωρίζει κανένας τις τιμές αυτές του δικτύου ύδρευσης; Εγώ είχα μετρήσει σκληρό νερό και ph 7.8 αλλα προσφατα ενας που μένει εκει και έχει ενυδρείο μου είπε οτι προσπαθεί να ανεβάσει το πε-χα του απο 6.5 Είναι επείγον καθώς έχω παραγγείλει ΑΟ και δεν θέλω να σκάσω τζάμπα 100€. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 30 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 30 Οκτωβρίου 2010 Μήπως γνωρίζει κανένας τις τιμές αυτές του δικτύου ύδρευσης; Εγώ είχα μετρήσει σκληρό νερό και ph 7.8 αλλα προσφατα ενας που μένει εκει και έχει ενυδρείο μου είπε οτι προσπαθεί να ανεβάσει το πε-χα του απο 6.5 Είναι επείγον καθώς έχω παραγγείλει ΑΟ και δεν θέλω να σκάσω τζάμπα 100€. Οι τιμές αλλάζουν απο περιοχή σε περιοχή. Πάρε την ΑΟ και δεν θα σκάσεις τζάμπα λεφτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
divak 2 Νοεμβρίου 2010 #3 Share 2 Νοεμβρίου 2010 Μια αντίστροφη όσμωση είναι ένα πολύ καλό εργαλείο που με τη σωστή χρίση στην ουσία μειώνει τα λειτουργικά έξοδα ενός ενυδρείου ( buffer, βελτιωτικά, ασθένειες κλπ). Με ένα σωστό setup μπορείς να πετύχεις ότι ποιότητα νερού θέλεις, σταδιακά μπορείς να αλλάζεις τα φίλτρα με ποιο κατάλληλα στις ανάγκες σου ή κάνεις προσθήκες φίλτρων. Νερο περασμενο μονο απο τα προφιλτρα της ΑΟ Είναι κάτι που εφαρμόζω και εγώ με μόνη διαφορά ότι το νερό που παίρνω πριν τη μεμβράνη (το σκληρό) το περνάω από προφίλτρο 1micro επιπλέον (δεν παρεμβάλλεται στη ΑΟ είναι μετά από τη διακλάδωση). Έχει επιτυχία εδώ και πολλούς μήνες έχω δει μεγάλη διαφορά,ευκολία στην προετοιμασία μετρώντας μόνο τα TDS και το PH όπου ρυθμίζεται με τύρφη 500 γρ. εδώ και 9 μήνες και αντέχει ακόμα (μισό κουτί ακόμα μια δυο κουταλιές το μήνα αλλάζω).Ψάρια που χαίρονται κατά τη διάρκεια της αλλαγής όλο χρώματα να περιπολούν για τροφή. Την αναλογία σκληρό-μαλακό την κάνω ανάλογα με τα TDS του σκληρού και πίστεψε με το νερό της βρύσης έχει μεγάλες διακυμάνσεις παντού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος