KOHA 29 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 29 Οκτωβρίου 2010 Γεια σε ολους τους φιλους του ενυδρειου!! Ξεκινησα ενα θαλασσινο ενυδρειο εδω και κανα μηνα ...πηρα βραχο τον εστησα καλα ωστε να παιρνει και "αερα" και μου λεει ο καταστηματαρχης που πηρα ολα τα παρελκομενα(σκιμμερ, κυκλοφορητες,φιλτρο και το βραχο)οτι περιμενουμε να ανεβασει αμμωνια...αλλα αμμωνια ακομα τιποτα...το αποτελεσμα ειναι οτι μου ειπε να ξεκινησουμε φωτα σιγα σιγα και σημερα εβαλα και μια σαλιαρα και 3 σαλιγκαρια τα οποια τα εχουν τρελανει τα σαλιγκαρια στο κυνηγι τα καβουρια(εχει πηξει στα καβουρια μεσα πρεπει να εχω καμια 15αρια, καμποσα μικρα αλλα και μεγαλα) τα ερωτηματα ειναι τα εξης. 1} Ακομα γιατι δεν εχει ανεβασει αμμωνια? 2}Ακομα δεν εχω αναψει φωτα(δεν ξερω αν ειναι σωστο η λαθος αυτο?ετσι μου ειπε) 2}Ποσο φωτισμο σε watt χρειαζομαι για 120 λιτρα ενυδρειο?(μου εχει πει και τρελη τιμη για τον φωτισμο, 300 ευρω!δεν ξερω αν ειναι πολλα η λιγα) ευχαριστω για το ενδιαφερον εκ τον προτερων...!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 29 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 29 Οκτωβρίου 2010 Γεια σε ολους τους φιλους του ενυδρειου!! Ξεκινησα ενα θαλασσινο ενυδρειο εδω και κανα μηνα ...πηρα βραχο τον εστησα καλα ωστε να παιρνει και "αερα" και μου λεει ο καταστηματαρχης που πηρα ολα τα παρελκομενα(σκιμμερ, κυκλοφορητες,φιλτρο και το βραχο)οτι περιμενουμε να ανεβασει αμμωνια...αλλα αμμωνια ακομα τιποτα...το αποτελεσμα ειναι οτι μου ειπε να ξεκινησουμε φωτα σιγα σιγα και σημερα εβαλα και μια σαλιαρα και 3 σαλιγκαρια τα οποια τα εχουν τρελανει τα σαλιγκαρια στο κυνηγι τα καβουρια(εχει πηξει στα καβουρια μεσα πρεπει να εχω καμια 15αρια, καμποσα μικρα αλλα και μεγαλα) τα ερωτηματα ειναι τα εξης.Εξαφάνισε όσο μπορείς τα καβουράκια 1} Ακομα γιατι δεν εχει ανεβασει αμμωνια?Δεν είναι απαραίτητο να ανεβάσει αμμώνια , παρατήρησε το τώρα που έχεις βιοφορτιο (ψάρια εννοώ ) 2}Ακομα δεν εχω αναψει φωτα(δεν ξερω αν ειναι σωστο η λαθος αυτο?ετσι μου ειπε)Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο χωρίς φώτα ?? 2}Ποσο φωτισμο σε watt χρειαζομαι για 120 λιτρα ενυδρειο?(μου εχει πει και τρελη τιμη για τον φωτισμο, 300 ευρω!δεν ξερω αν ειναι πολλα η λιγα)Τα watt φωτισμού εξαρτώνται από το πόσο απαιτητικό θα είναι το σου , δηλαδή τη κοράλλια θέλεις να φιλοξενήσεις ευχαριστω για το ενδιαφερον εκ τον προτερων...!! Καλώς ήρθες .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 29 Οκτωβρίου 2010 #3 Share 29 Οκτωβρίου 2010 Καλησπερα και καλως ηρθες.Αλλες μετρησεις εχεις κανει;Οπως για παραδειγμα νιτρωδη και νιτρικα;Αν εχει γινει ο κυκλος του αζωτου αμμωνια και νιτρωδη δεν θα πρεπει να εχεις καθολου.Για οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOHA 30 Οκτωβρίου 2010 Author #4 Share 30 Οκτωβρίου 2010 Καλως σας βρηκα!! Το ενυδρειο "τρεχει" χωρις φωτα απο την αρχη ...κανα μηνα και..τα νιτρικα τα εχω μετρησει και αυτα και ειναι 0. τα καβουρακια πως θα τα εξαφανισω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 31 Οκτωβρίου 2010 #5 Share 31 Οκτωβρίου 2010 με το χερι οσα βγαινουν και οσα οχι με φακο και καρτερι το βραδι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOHA 31 Οκτωβρίου 2010 Author #6 Share 31 Οκτωβρίου 2010 καποια ειναι σαν το νυχι μου!!πως να τα πιασω αυτα?? με τσαπαρι δεν γινεται τιποτα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 31 Οκτωβρίου 2010 #7 Share 31 Οκτωβρίου 2010 αχαχαχα. Υπαρχει και αλλο κολπακι.Παρε ενα πλαστικο ποτηρι,στερεωσετο μεσα στο ενυδρειο.βαλε μεσα τροφη(γαριδα η κατι) και βαλτο να καθεται ορθιο.Θα πηδηξουν μεσα απο το βραχο και δεν θα μπορουν να βγουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOHA 31 Οκτωβρίου 2010 Author #8 Share 31 Οκτωβρίου 2010 επιασε!! το ενα το εχω μεσα στο ποτηρι!!αλλα λεω να μην το βγαλω για να τα μαζεψει ολα εκει μεσα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 31 Οκτωβρίου 2010 #9 Share 31 Οκτωβρίου 2010 (edited) αα ρε τα κολπα των παλαιων!Να το αφησεις ναι.Αυριο θα ειναι ολοι λογικα μεσα.Αστο μεχρι να τους πιασεις ολους.Δεν τειθεται θεμα.Μεσα στο νερο θα ειναι ζωντανοι θα παραμεινουν. Έγινε επεξεργασία 31 Οκτωβρίου 2010 - saradoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος