Δίας 29 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 29 Οκτωβρίου 2010 (edited) Scientific Name: Pseudotropheus saulosi Geo. Origin: Taiwan Reef Habitat: Deep Rocky Habitat Diet: Herbivore Gender Differences: Dimorphic Breeding: Maternal Mouthbrooder Temperament: Aggressive Conspecific Temperament: Aggressive Maximum Size: 10 cm Temperature: 25.5-27 C pH: 7.8 Water Hardness: Hard Πολυ δημοφιλες στα Αφρικανικα ενυδρεια. Δεν μεγαλωνει πολυ και τα δυο φυλα εχουν ομορφους χρωματισμους. Γενιουνται κιτρινα,και μεγαλωνοντας το αρσενικο γινεται μπλε και ωριμαζει σεξουαλικα. Καποιες φορες τα θυληκα οταν εχουν μικρα,παιρνουν το χρωμα του αρσενικου,θελοντας ετσι να τρομαξουν τους εισβολεις. Πηγες:http://www.cichlid-forum.com Η ομαδα της Αφρικης Έγινε επεξεργασία 13 Ιανουαρίου 2012 - PRINCE Link to comment Share on other sites More sharing options...
zairisjim 13 Ιανουαρίου 2012 #2 Share 13 Ιανουαρίου 2012 Και τι τα ταίζουμε εκτός από spirulina; Διλαβασα για μαρούλι εννοεί βρασμένο; Και τι άλλο; Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 13 Ιανουαρίου 2012 #3 Share 13 Ιανουαρίου 2012 Τα φυτοφάγα ψάρια δεν πρέπει να τρώνε μόνο σπιρουλίνα!!! Υπάρχουν πάρα πολλές τροφές στο εμπόριο με τις οποίες μπορουμε να εμπλουτίσουμε την διατροφή τους. Όπως: Malawi της Tropical Cichlids Vegi flakes της ocean nutrition Kelp Flakes της Tropical και άλλες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zairisjim 13 Ιανουαρίου 2012 #4 Share 13 Ιανουαρίου 2012 Διάβασα ότι τα saulosi red coral είναι υβρίδια και όχι γνήσια saulosi.Ισχύει; Και αν ναι, ο διαχωρισμός φύλου γίνεται πάλι βάσει του χρωματισμού ή όχι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleovoulos 13 Ιανουαρίου 2012 #5 Share 13 Ιανουαρίου 2012 Για τα "red coral" οι πληροφορίες που έχω δεν είναι σαφείς. Έχω διαβάσει ότι 1.μπορεί να είναι υβρίδιο μεταξύ Ps.saulosi Metriaclima esherae 2.μπορεί να είναι επιλεκτική αναπαραγωγή (+ ταϊσμένα με τροφές ενίσχυσης του χρώματος) 3.μπορεί να είναι χρωματική ποικιλία με πορτοκαλί απόχρωση στα θηλυκά Χωρίς να αποκλείω κάτι, κλείνω προς την δεύτερη (οι Τσέχοι που εξάγουν και στην χώρα μας είναι "μανούλες" σ' αυτά) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 13 Ιανουαρίου 2012 #6 Share 13 Ιανουαρίου 2012 Για αυτά τα ψάρια έχω να προσθέσω(είμαι κάτοχος) ότι την περίοδο του φλέρτ μεταξύ αρσενικού θηλικού ότι το αρσενικό σκουραίνει έντονα, και κατά την πράξη διώχνει έντονα όλα τα άλλα ψάρια απο το χώρο. Επίσης το κυρίαρχο θηλικό σε σύγκρισή με τα άλλα θηλικά έχει αχνές μαύρες-γκρί ρίγες και καμιά φορά νομίζεις ότι είναι αρσενικό σε αλλαγή χρώματος. Πολλά μπορούν να υπωθούν για αυτά τα πανέμορφα ψάρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zairisjim 9 Φεβρουαρίου 2012 #7 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 Τελικά το μαρούλι το βράζουμε ή το βάζουμε ωμό;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 9 Φεβρουαρίου 2012 #8 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 Τελικά το μαρούλι το βράζουμε ή το βάζουμε ωμό;;;; Ωμο αλλα πρωτα το βαζεις στην καταψυξη για σπασουν η ινες του μαρουλιου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts