empolis 9 Δεκεμβρίου 2010 Author #26 Share 9 Δεκεμβρίου 2010 Το εξωτερικό φίλτρο δεν αντικαθιστά τον κυκλοφοριτή όσο ισχυρό και να είναι. Από την άλλη δεν συμφέρει ένα ισχυρό/μεγάλο.. και ακριβό εξωτερικό, διότι η ποσότητα των υλικών φιλτραρίσματος θα είναι μικρή για τα λίτρα του ενυδρείου σου, οπότε δεν θα καλύπτουν στις θέσεις του φίλτρου όλο τον χώρο με αποτέλεσμα το νερό να περνά και γύρω απ αυτά. Προτίμησε ένα μικρού όγκου φίλτρο με μια λογική ροή. Χμμ..Μαλιστα...οποτε πιο να διαλεξω ? eihem 2213 440 λίτρα/ώρα. , eihem 2215 620 λίτρα/ώρα. ή eihem 2217 1000 λίτρα/ώρα. Κατι ακόμα , σε περιπτωση που θελω να προσθεσω μερικα κοραλια με θεμα φοτισμου τι κανω? Καταρχην να επιλεξω Τ5 ή Τ8 ? Ποσες και ποιες...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzitzikas12 10 Δεκεμβρίου 2010 #27 Share 10 Δεκεμβρίου 2010 εγω σου προτινω Τ5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 10 Δεκεμβρίου 2010 #28 Share 10 Δεκεμβρίου 2010 Τ5.. λευκή στα 10.000Kelvin και (μπλε) ακτινική, ώστε τα watt στο σύνολό τους να είναι όσο και τα λίτρα του ενυδρείου σου... (υπάρχει αυτός ο γενικός κανόνας) Ο φωτισμός πάντα έχει σχέση με τις ανάγκες των οργανισμών που θα βάλεις. Όσο για το φίλτρο να προσέξεις τα υλικά να καλύπτουν όλη τη διάμετρο του φίλτρου.. το 2217 το κόβω κάπως μεγάλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 10 Δεκεμβρίου 2010 #29 Share 10 Δεκεμβρίου 2010 με δυο 39w τ5 πας περιπου στα 8w ανα λιτρο μπορεις να κρατησεις και κοραλια με χαμηλες απαιτησεις σε φως και αν κρινω απο ενυδρεια που εχω δει ισως και ποιο δυσκολα, πιστευω πως το 2213 ειναι οτι πρεπει για τη δουλεια ,χτυπα και ακομα εναν κυκλοφοριτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 10 Δεκεμβρίου 2010 #30 Share 10 Δεκεμβρίου 2010 με δυο 39w τ5 πας περιπου στα 8w ανα λιτρο μπορεις να κρατησεις και κοραλια με χαμηλες απαιτησεις σε φως και αν κρινω απο ενυδρεια που εχω δει ισως και ποιο δυσκολα, πιστευω πως το 2213 ειναι οτι πρεπει για τη δουλεια ,χτυπα και ακομα εναν κυκλοφοριτη Πως γινεται αυτο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
empolis 10 Δεκεμβρίου 2010 Author #31 Share 10 Δεκεμβρίου 2010 Μαλιστα....Σας ευχαρισω πολυ για τις αποψεις σας...Θα σας ενημερωσω απο βδομαδα που θα παρω φιλτρο και λαμπες για το πως πηγενει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
empolis 18 Δεκεμβρίου 2010 Author #32 Share 18 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπερα ... Χθες προσθεσα με επιτυχια 1 τ5 Juwel High-lite Marine 45w 89,5cm (15000κελβιν) και 1 Juwel High-lite Blue 45w 89,5cm προσθεσα επισης και δυο ανακλαστηρες ,και μπορω να πω οτι ειναι τελειο το φως... Εγιναν μερικες μετατροπες και μπηκαν με επιτυχια γιατι ειχε το καπακι μια τ8.Σε περιπτωση που βαλω κοραλια η καποια ανεμονη αργοτερα θα χρειαστω και αλλη λαμπα? Μηπως ροζ? Κατι τετοιο εχω ακουσει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
empolis 30 Δεκεμβρίου 2010 Author #33 Share 30 Δεκεμβρίου 2010 Να βαλεις εναν συνδιασμο Τ5 μπλε και λευκες (10.000Κ) ωστε να εισαι πανω απο 0,5 W/L και εως 1 W/L. Στο φιλτρο πιστευω να μην εχεις βαλει βιολογικα υλικα ή σφουγγαρι Να σε ρωτησω κατι , σε τι πειραζει το σφουγγαρι που εχει μεσα το φιλτρο ? (δεν λεω τον γυαλοβαμβακα) ειναι ενα μαυρο τετραγωνο κομματι Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 30 Δεκεμβρίου 2010 #34 Share 30 Δεκεμβρίου 2010 Να σε ρωτησω κατι , σε τι πειραζει το σφουγγαρι που εχει μεσα το φιλτρο ? (δεν λεω τον γυαλοβαμβακα) ειναι ενα μαυρο τετραγωνο κομματι Aν αφησεις το σφουγγαρι στο φιλτρο σου θα σου ανεβαζει τα νιτρικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
empolis 2 Ιανουαρίου 2011 Author #35 Share 2 Ιανουαρίου 2011 Καλησπερα σας και παλι... Και ρωταω εγω τωρα...Για να γινει ο κυκλος του αζωτου χρειαζεται βακτηρια να βαλω η δεν εχει καμια σχεση αυτο που λεω...Και δευτερον γενικα χρειαζετε να ριχνουμε βακτηρια η οχι..? Ευχαριστω εκ τον προτερων.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΤΛΑΝΤΙΟΣ 3 Ιανουαρίου 2011 #36 Share 3 Ιανουαρίου 2011 Καλησπερα σας και παλι... Και ρωταω εγω τωρα...Για να γινει ο κυκλος του αζωτου χρειαζεται βακτηρια να βαλω η δεν εχει καμια σχεση αυτο που λεω...Και δευτερον γενικα χρειαζετε να ριχνουμε βακτηρια η οχι..? Ευχαριστω εκ τον προτερων.. επειδη δεν καταλαβα θα κανεις fo ή reef? αν εισαι για reef νομιζω απο τις φωτο που ανεβασες ο βραχος σου ειναι πολυ λιγος τουλαχιστον απο τον ογκο που βλεπω! τωρα για μενα αν και αρχαριος θα ελεγα να μην βαλεις ουτε εσωτερικο ουτε εξωτερικο φιλτρο. φιλτρο ειναι απο μονος του ο βραχος που εχεις μεσα! αυτο που πρεπει να παρεις ειναι ενα σκιμμερ! τωρα αν κανω λαθος καλο ειναι να τοποθετηθουν και οι πρυτανιδες του σαιντ στο θεμα σου! κατεμε παντως ενα καλο σκιμμερ περιπου για τα διπλασια λιτρα του ενυδρειο σου ειναι αυτο που θα κανει την διαφορα στην ολη βιολογια σου! και φυσικα ενα φιλτρο α/ο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο!!! ελπιζω να απαντησουν και αλλοι για να σου τα πουν καλυτερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
empolis 3 Ιανουαρίου 2011 Author #37 Share 3 Ιανουαρίου 2011 καλησπερα φιλε μου ΑΤΛΑΝΤΙΟΣ, η ερωτηση μου ειναι αν βαζω βακτηρια για να γινει πιο γρηγορα ο κυκλος του αζωτου...Η βαζουμε γενικα βακτηρια...Σαν σκεψη ειχε ξεκινησει για Fish Only αλλα τελικα θα το κανω reef,εχω προσθεση βραχο ακομα , εχω φταση στα 14 κιλα,και εχει αλλαξει το στησιμο του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
STPOWERSPORT 3 Ιανουαρίου 2011 #38 Share 3 Ιανουαρίου 2011 Φιλε sp67 προσωπικα και χωρις καμια παρεξηγηση δεν θα συμφωνησω μαζι σου, γιατι ξεκινησα χωρις Α/Ο και ταλαιπωρηθηκα παρα πολυ με αλγες(νιτρικα,φωσφορικα κ.τ.λ) με σσυχνες αλλαγες νερου(χωρις καμια βελτιωση). Κατα την γνωμη μου πιστευω οτι η Α/Ο ειναι α π α ρ α ι τ η τ η . +1000 μονο α/ο και στην αναπλήρωση ειναι το Α και το Ω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 3 Ιανουαρίου 2011 #39 Share 3 Ιανουαρίου 2011 Στο προφιλ σου το 150 L δεν ισχυει ε? Βακτηρια δεν ειναι "απαραιτητο" για να γινει ο κυκλος γρηγοροτερα.Ισως ομως βοηθησει.Αν αποφασισεις να χρησιμοποιησεις πολυ προσοχη στις οδηγειες του κατασκευαστη. Επισης 10-15 κιλα ζωντανος βραχος τουλαχιστον ειναι απαραιτητος στα λιτρα σου για να μπορεσει να κρατησει το βιολογικο φορτιο. Και οπως σου ειπανε,μην χρησιμοποιησεις φιλτρο με βιολογικο υλικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΤΛΑΝΤΙΟΣ 3 Ιανουαρίου 2011 #40 Share 3 Ιανουαρίου 2011 φτιαξε βραχο και τα υπολοιπα θα τα κανεις με την σειρα που θελεις! παντως εγω θα προτεινα οπως λενε και οι ειδικοι γιατι ειμαι και εγω αρχαριος να παρεις σκιμμερ και οχι εξωτερικο φιλτρο! φιλτρο ειναι ο ιδιος ο βραχος! αναλογια 1/10, βραχος/ λιτρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 3 Ιανουαρίου 2011 #41 Share 3 Ιανουαρίου 2011 φτιαξε βραχο και τα υπολοιπα θα τα κανεις με την σειρα που θελεις! παντως εγω θα προτεινα οπως λενε και οι ειδικοι γιατι ειμαι και εγω αρχαριος να παρεις σκιμμερ και οχι εξωτερικο φιλτρο! φιλτρο ειναι ο ιδιος ο βραχος! αναλογια 1/10, βραχος/ λιτρα! Αν δεν εχεις skimmer αγορασε πρωτα αυτο.Sump εχεις;Αν οχι τοτε το εξωτερικο φιλτρο με χρηση ανθρακα και αντιφωσφορου ειναι απαραιτητο.Καλη συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
empolis 3 Ιανουαρίου 2011 Author #42 Share 3 Ιανουαρίου 2011 Καλησπερα σας , λοιπον επειδη απο οτι βλεπω εχετε ψηλομπερδευτη με το τι εχω και τι οχι... Λοιπον ενυδρειο 120 λίτρα με 15 κιλα ζωντανο βραχο και 10 κιλα περιπου ζωντανο αραγωνιτη,Skimmer Red sea Prizm , 1 κυκλοφορητης 3000λ/ωρα (Θα μπει αλλος ενας) φιλτρο Dolphin 700l/ωρα που εχει ανθρακα και αντιφωσφορο μονο , φωτισμος 1 ασπρη(15000κ) 1 μπλε (ακτινικη) ειναι τ5 και ειναι 45w η καθε μια. sump δεν εχω προς το παρον , ξεκινανε τα σχεδια για υλοποιηση... Η ερωτηση μου ηταν για τα βακτηρια διοτι βιαστικα να προσθεσω ψαρια , και απο οτι βλεπω δεν εχει κανει κυκλο ακομα το ενυδρειο , και φοβαμαι μηπως χασω καποιο η γινει κατι χειροτερο... Η μετρησεις του ενυδρειου μου Μαγνησιο (mg) ~1450ppm Ph 8.0~8.2 Ntrit (No2) 0.05mg/l ~0.1mg/l Nitrate (No3) 5mg/l~10mg/l Ammonia 0.01~0.05 ppm Alcalinity 178.50 ppm (11 dkh) Ασβεστιο(Ca) 480 ppm Αλατοτητα 1024 Οι φωτογραφιες που ειχα ανεβασει ηταν πριν , προσθετω και μια καινουρια φωτογραφια ετσι οπως εχει τωρα...Ελπιζω να βοηθησα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
empolis 8 Φεβρουαρίου 2011 Author #43 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα και καλη εβδομαδα...Το ενυδρειο τρέχει μια χαρα χωρίς κανένα πρόβλημα..Οι μετρήσεις είναι φυσιολογικές.Πίσω στην πλατη του ενυδρειου αρχιζει να πιανει κοραλινη και σε διαφορα αλλα σημεια...Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι για το μπροστινο τζαμι μεσα σε ενα 24ωρο "θαμπωνει" και χρειαζετε να το καθαριζω με τον μαγνητη..Αυτο ειναι φυσιολογικο που θαμπωνει η πρεπει να ανησυχησω για κατι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 9 Φεβρουαρίου 2011 #44 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα και καλη εβδομαδα...Το ενυδρειο τρέχει μια χαρα χωρίς κανένα πρόβλημα..Οι μετρήσεις είναι φυσιολογικές.Πίσω στην πλατη του ενυδρειου αρχιζει να πιανει κοραλινη και σε διαφορα αλλα σημεια...Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι για το μπροστινο τζαμι μεσα σε ενα 24ωρο "θαμπωνει" και χρειαζετε να το καθαριζω με τον μαγνητη..Αυτο ειναι φυσιολογικο που θαμπωνει η πρεπει να ανησυχησω για κατι ? Φυσιολογικο,είναι διατομική άλγη,έρχεται και παρέρχεται. Από μετρήσεις πως πάμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
empolis 9 Φεβρουαρίου 2011 Author #45 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 Απο μετρησεις ολα φυσιολογικα...Φτου Φτου! Μια χαρα προχωχαραει χωρις κανενα προβλημα μεχρις στιγμης..Απο κυκλοφορια ειμαι συνολο στα 6000λ/ωρα να βαλω και αλλη ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 9 Φεβρουαρίου 2011 #46 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 Μαγνησιο (mg) ~1450ppm Alcalinity 178.50 ppm (11 dkh) Ασβεστιο(Ca) 480 ppm Αλατοτητα 1024 Χρησιμοποιείς καθόλου συμπληρώματα φροντίδας νερού? Αν όχι τι αλάτι βάζεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
empolis 9 Φεβρουαρίου 2011 Author #47 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 Χρησιμοποιείς καθόλου συμπληρώματα φροντίδας νερού? Αν όχι τι αλάτι βάζεις? συμπληρωματα οχι ποτε δεν εχω ριξει και ουτε προκειτε..Μπορει να φταιει επειδη στην αρχη εβαζα νερο βρυσης.Τωρα βαζω μονο απο α/ο. Απο αλατι tropic marine Link to comment Share on other sites More sharing options...
belgos4 20 Φεβρουαρίου 2011 #48 Share 20 Φεβρουαρίου 2011 ο βραχος μ φαινετε λιγος.... βαλε κι αλο για να καλυψεις τα κενα. θα ειναι πιο ωραιο και 20 κιλα να βαλεις καλυτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος