redcom7 31 Οκτωβρίου 2010 Author #26 Share 31 Οκτωβρίου 2010 λοιπον φιλοι μου οι ριζες μπηκαν και εβγαλα καποιες καινουργιες φωτογραφιες και περιμενω τις γνωμες σας οσον αφορα το στησιμο... επισης και ενα βιντεακι μαλλον εκει θα φαινεται καλυτερα το τι εχει αλλαξει ... η αληθεια ειναι οτι εμενα μου φαινεται ακομη αδειο σε σχεση με τα ενυδρεια με δισκους που εχω δει γενικως ,αλλα τα φυτα ειναι πολυ μικρα ακομη και δεν ξερω τι να κανω για αυτο.. μαλλον υπομονη ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 31 Οκτωβρίου 2010 #27 Share 31 Οκτωβρίου 2010 Σαφώς καλύτερη εικόνα. Τα φυτά που είναι λεπτά και ψηλά που έχεις μπροστά βάλ' τα μπροστά από το φίλτρο σου για να το κρύψεις. Οι πέτρες ξέρεις τι ακριβώς είναι. Λογικά ασβεστολιθικές τις κόβω. Βγάλ' τες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redcom7 31 Οκτωβρίου 2010 Author #28 Share 31 Οκτωβρίου 2010 Σαφώς καλύτερη εικόνα. Τα φυτά που είναι λεπτά και ψηλά που έχεις μπροστά βάλ' τα μπροστά από το φίλτρο σου για να το κρύψεις. Οι πέτρες ξέρεις τι ακριβώς είναι. Λογικά ασβεστολιθικές τις κόβω. Βγάλ' τες. οι πετρες ειναι κανονικες ... ασβεστολιθικές για να ειναι δεν θα επρεπε να ειναι με πορους?? οπως ειναι ο ασβεστης??? υπαρχει τροπος να το βρω ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
redcom7 31 Οκτωβρίου 2010 Author #29 Share 31 Οκτωβρίου 2010 (edited) οι πετρες ειναι κανονικες ... ασβεστολιθικές για να ειναι δεν θα επρεπε να ειναι με πορους?? οπως ειναι ο ασβεστης??? υπαρχει τροπος να το βρω ??? ακυρο το βρηκα εδω σε παλιο τοπικ.. http://pangea.gr/gr/natural_stones2.shtml μαλλον τετοιες ειναι βλεπω να ις βγαζω και αυτες... οποτε και αλλες ριζες μεσα.. Έγινε επεξεργασία 31 Οκτωβρίου 2010 - redcom7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 31 Οκτωβρίου 2010 #30 Share 31 Οκτωβρίου 2010 Μην το φορτώσεις και πάρα πολύ. Δεν είναι απαραίτητο να έχει πόρους. Εγώ που είχα βρει σε ένα μαγαζί χαλαζία πριν μερικά χρόνια και τις έχω ακόμα είναι σαν κρύσταλλο. Αυτές δεν επηρεάζουν την σκληρότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
philosopher 31 Οκτωβρίου 2010 #31 Share 31 Οκτωβρίου 2010 Φίλε μου, αν δεν κάνεις κάτι ΑΜΕΣΑ να μαλακώσεις το νερό σου, τα πρώτα ψάρια που θα εμφανίσουν πρόβλημα θα είναι τα ramirezi. Αν βέβαια είναι όντως αυτές οι τιμές που μας έδωσες. Ξεκίνα με αγορά υγρών τεστ kH, gH και pH, αν θες τη γνώμη μου, ώστε να ξέρεις τί πρέπει να κάνεις μετά. Αν δεν έχεις τεστ για NO3, PO4, μπορείς για λίγο να τη σκαπουλάρεις με συχνές αλλαγές νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris1234 31 Οκτωβρίου 2010 #32 Share 31 Οκτωβρίου 2010 ρε παιδια στο βιντεακι οι ραμιρεζοι κυνηγανε τους δισκους.αυτο δεν παιζει ρολο στο στρεσαρισμα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 31 Οκτωβρίου 2010 #33 Share 31 Οκτωβρίου 2010 Όντως, δεν το είχα δει το βίντεο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redcom7 1 Νοεμβρίου 2010 Author #34 Share 1 Νοεμβρίου 2010 Ναι , αρκετες φορες εχω δει τα ραμιρεζι να κυνηγουν του δισκους... λετε να φταει το νουμερο ?? ειναι μονο 2 .. να παρω κανα δυο ακομη ??/ ή να τα στειλω και αυτα να δω εαν θα ηρεμησει το ενυδρειο.. το θεμα ειναι οτι εκει που τα πηρα με διαβεβαιωσαν οτι ειναι ησυχοι συγκάτοικοι των δισκων.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
like 1 Νοεμβρίου 2010 #35 Share 1 Νοεμβρίου 2010 Και κατι αλλο οι 7 δισκοι μηπως ειναι πολλοι για 300 λιτρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
redcom7 2 Νοεμβρίου 2010 Author #36 Share 2 Νοεμβρίου 2010 Και κατι αλλο οι 7 δισκοι μηπως ειναι πολλοι για 300 λιτρα? οι δισκοι ειναι 9 αλλα ειναι μικροι ακομη υπεθεσα οτι καποιον θα εχανα με τον καιρο και ευελπιστω να μεινουν 7 ... λοιπον απο ενα indicator που εβαλα (απο αυτα με τα χρωματα που μπαινουν μεσα στο ενυδρειο ), το PH εχει πεσει στο 6,6 , δεν ξερω εαν επαιξε ρολο και η τυρφη που εβαλα καινουργια μεσα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 2 Νοεμβρίου 2010 #37 Share 2 Νοεμβρίου 2010 Εγώ δεν είχα δουλέψει ποτέ τύρφη. Μόλις την έβαλα μου έριξε από 6 στο 2 το KH και το ph από 7.5 στο 6.7 Κάνει πολύ καλή δουλειά. Αλλά πρέπει να την βγάλω τώρα γιατί θα πάει στο 0 η σκληρότητα και μετά είναι δύσκολο να βάζω στις αλλαγές 0 αν και έχω α/ο. Οπότε κάνε και ένα τεστ του ΚΗ να δούμε που βρισκόμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 2 Νοεμβρίου 2010 #38 Share 2 Νοεμβρίου 2010 οι δισκοι ειναι 9 αλλα ειναι μικροι ακομη υπεθεσα οτι καποιον θα εχανα με τον καιρο και ευελπιστω να μεινουν 7 ... λοιπον απο ενα indicator που εβαλα (απο αυτα με τα χρωματα που μπαινουν μεσα στο ενυδρειο ), το PH εχει πεσει στο 6,6 , δεν ξερω εαν επαιξε ρολο και η τυρφη που εβαλα καινουργια μεσα.. Αν εβαλες τυρφη μεσα σε καποιο φιλτρο να δειξεις προσοχη.Οι τιμες μπορει να πεσουν ραγδαια οσο η τυρφη θα ειναι καινουργια.Θα υπαρξουν ανεβοκατεβασματα στις τιμες.Και καποια στιγμη θα ξεθυμανει η τυρφη.Μην αγχωνεσαι να ριξεις γρηγορα το ph.Και οι θετικες για τα ψαρια μεταβολες πρεπει να γινονται σταδιακα.Σημαντικοτερο κατ'εμε ειναι η καλη διατροφη και το καθαρο νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redcom7 25 Ιανουαρίου 2011 Author #39 Share 25 Ιανουαρίου 2011 καλησπερα σε ολους... μολις τραβηξα ενα καινουργιο βιντεο απο το σχετικα νεο δισκοενυδρειο μου και επειδη με βοηθησατε αρκετα με τις γνωμες σας και τις οδηγιες σας .. ειπα να σας το δειξω στην τωρινη του κατασταση.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 25 Ιανουαρίου 2011 #40 Share 25 Ιανουαρίου 2011 Σαφώς πολυ βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με πρίν, δώσε μας νέες μετρήσεις, εξακολουθείς να χρησιμοποιείς τύρφη; Και μια φιλική συμβουλή εία πολλά είδη Tetra και τα περισσότερα ακατάλληλα για Δισκοενυδρείο γιατι δεν φτιάχνεις ένα μεγάλο κοπάδι απο ένα είδος, Cardinal ή Ροδόστομους θα δείς σαφώς καλύτερη συμπεριφορά των ψαριών και δεν θα ανυσυχής σε περίπτωση που χρειαστεί να ανεβάσεις τη θερμοκρασία στο ενυδρείο σου, γιατι με τα ψαράκια που έχεις τώρα αν ανεβάσεις θερμοκρασία στους 31 - 32 βαθμούς θα τα χάσεις κατα πάσα πιθανότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redcom7 31 Ιανουαρίου 2011 Author #41 Share 31 Ιανουαρίου 2011 Σαφώς πολυ βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με πρίν, δώσε μας νέες μετρήσεις, εξακολουθείς να χρησιμοποιείς τύρφη; Και μια φιλική συμβουλή εία πολλά είδη Tetra και τα περισσότερα ακατάλληλα για Δισκοενυδρείο γιατι δεν φτιάχνεις ένα μεγάλο κοπάδι απο ένα είδος, Cardinal ή Ροδόστομους θα δείς σαφώς καλύτερη συμπεριφορά των ψαριών και δεν θα ανυσυχής σε περίπτωση που χρειαστεί να ανεβάσεις τη θερμοκρασία στο ενυδρείο σου, γιατι με τα ψαράκια που έχεις τώρα αν ανεβάσεις θερμοκρασία στους 31 - 32 βαθμούς θα τα χάσεις κατα πάσα πιθανότητα. κατ'αρχην σε ευχαριστω παρα πολυ που απαντησες.. και ειδικα για τα καλα σου λογια.. ναι τυρφη βαζω αλλα αραια οχι πολυ συχνα .. θα ελεγα μια φορα καθε 1 με 2 μηνες.... μετρησεις δεν εχω κανει και με την πρωτη ευκαιρια θα ποσταρω νεες ... με τους ροδοστομους νομιζα και εγω οτι ταιριαζουν καλυτερα οι δισκοι αλλα τοτε που φτιαχτηκα να παρω πιτσιρικια δεν βρηκα καπου η επομενη κινηση θα ειναι καποια φυτα που να σκαπασουν τα ξυλα και ενα σχετικα μεγαλο κοπαδακι ροδοστομους... και παλι σε ευχαριστω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος