Jump to content

ενα γεια και μια ερωτηση ....

redcom7

Recommended Posts

χαιρετε κυριοι,

αφου πρωτα ευχαριστησω και δημοσια τον DIMITRIOS για τις συμβουλες του την ημερα που τον γνωρισα (στον Σταματη)...θα ηθελα να κανω μια ερωτηση

εχω παρατηρησει οτι καποια ατομα στο ενυδρειο με δισκους που εχς στησει( εδω και 1 μηνα ) εχουν μαυρισει περιμετρικα , η κινηση τους τα κολυμπια τους ειναι μια χαρα , τρωνε μια χαρα αλλα αυτο το μαυρο χρωμα στην περιμετρο τους δεν ξερω εαν θα επρεπε να με κανει να ανυσηχω ... :)

ενοεις τα πτεριγια τους ετσι?θα σου ελεγα οτι ειναι γενετικο αλλοι δισκοι εχουν και στο σωμα τους....αν εχω καταλαβει τι λες....

ενοεις τα πτεριγια τους ετσι?θα σου ελεγα οτι ειναι γενετικο αλλοι δισκοι εχουν και στο σωμα τους....αν εχω καταλαβει τι λες....

κατ'αρχην σε ευχαριστω για τηνν αμεση απαντηση..

Ναι αυτο εννοω καποιοι εχουν και στο κεφαλι μροστα πανω απο την μυτη τους..

παραθετω φωτογραφιες για να δειτε και τι λέω ακριβως..

imagezje.jpg

imagepua.jpg

imageqcc.jpg

αυτο φιλε μου ειναι το λεγομενο peppering , οπου τις περισσοτερες φορες εμφανιζεται λογο στρες απο καποιον παραγοντα μεσα στο ενυδρειο σου , υπαρχει περιπτωση να φυγει , υπαρχει περιπτωση να μην φυγει Η απλα να ελατωθει .

Τα υπολοιπα θα στα πουν οι εμπειροτεροι.

ναι εχει να κανει κ με τα σρεσαρισματα....αλλα περισοτερο θα ελεγα οτι ειναι γενετικο!!συνηθως εμφανιζετε οταν τα ζευγαρια δεν τεριαζουν πολυ σε οτι αφορα τα χρωματικα συγκενικα τους ειδι,αυτο γνοριζω εγω..... :)

τωρα περιμενε να ακουσεις και αλλους και βλεπεις.....εχω τετιο δισκο οντος αυξομειονετε αλλα δεν εξαφανιζετε,τουλαχιστον στο δικο μου δισκο το ειχα ψαξει κ εγω οποτε οτι εμεθα σου το λεω

Έγινε επεξεργασία - μηνας

peppering το λοιπον ειναι το προβλημα μου το οποιο δεν ειναι ασθενεια μιας και εριξα και μια ματια σε αλλα topic εδω μεσα...

υπαρχει καποιος τροπος να το μειωσω ??? υπαρχει περιπτωση να στρεσαροντε απο τα μεγαλυτερα σε μεγεθος ατομα??? απο θερμοκρασια εχω 28-29 ειναι οκ??

peppering το λοιπον ειναι το προβλημα μου το οποιο δεν ειναι ασθενεια μιας και εριξα και μια ματια σε αλλα topic εδω μεσα...

υπαρχει καποιος τροπος να το μειωσω ??? υπαρχει περιπτωση να στρεσαροντε απο τα μεγαλυτερα σε μεγεθος ατομα??? απο θερμοκρασια εχω 28-29 ειναι οκ??

απο θερμοκρασια εισαι μια χαρα

μπορεις να βαλεις μια γενικη φωτογραφια του ενυδρειου σου ?

συνηθως τα μεγαλυτερα ψαρια (δισκοι) δεν πειραζουν τα μικρα ( με βαση αυτο που βλεπω στο ενυδρειο μου )

Όλα σου τα ψάρια φαίνονται στρεσαρισμένα

Και μάλλον υπάρχει λόγος …….δεν βλέπω καθόλου κρυψώνες και από από το διάκοσμο το νερό σου είναι μάλλον σκληρό…

Τι μετρήσεις έχεις ???

Έγινε επεξεργασία - panosk

Οι μετρησεις ειναι με κατι ταινιες της amtra multi5 και ειναι GH 5 ,KH 17,PH 8 ισως και 8,5

:):D

Οι μετρησεις ειναι με κατι ταινιες της amtra multi5 και ειναι GH 5 ,KH 17,PH 8 ισως και 8,5

:):D

*πολλη σκληρο νερο για δισκους ( κατα τη γνωμη μου )

*δεν θεωρω αξιοπιστο τα τεστ που ειναι σε στικ , καλυτερα να παρεις καποιο υγρο τεστ καποιας αξιοπιστης εταιρειας

*συμφωνω σε αυτο που ειπε ο Πανος ( περι διακοσμησης του ενυδρειου )

*εχεις μετρησεις απο Νο3 , Νh3 , Po4 ?

*Oi αλλαγες νερου που κανεις ποσο ειναι και καθε ποτε ?

Όπως σου είπαν ήδη, τα ψάρια που έχεις (Δίσκοι , τέτρας , ραμιρέζι ) χρειάζονται μαλακότερο νερό .

Ξεκίνα να κατεβάζεις το ph,gh

και πρόσθεσε ρίζες στο ενυδρείο, για να δημιουργηθούν περισσότερες κρυψώνες..

φιλε redcom7 θα σου προτεινα να δεις φωτο απο δισκοενυδρεια για να δεις το στησιμο-διακοσμηση τους.μια και αποφασησες να ασχοληθεις με τους βασιλιαδες των ενυδρειων.δυστυχως η διακοσμηση σου ειναι εντελως ακαταλληλη για αυτα τα ψαρια.και η μετρησεις σου ειδικα το ph χμ..... οι δισκοι θελουν μπολικες ριζες για να αισθανωνται ανετα.διαβασε στο φορουμ για τις απαιτησεις τους.

φιλικα jimhs

λοιπον ευχαριστω ολους για τις συμβουλες...

ηδη πηγα και πηρα 2 σχετικα μεγαλες ριζες τα κεραμικα θα τα διωξω και λιγα ζουμια για να κατεβασω το PH θα μπουν αποψε κιολας . ελπιζω καποια στιγμη να μπορεσω και με τις οδηγιες εδω τις δικε σας να τα κανω (τα δισκακια_) να νοιωθουν πιο ανετα στο ενυδρειο μου...

για να δουμε :)

Να ρωτησω κατι .

Βλεπω στο προφιλ σου οτι λες ( ενυδρεια στην κατοχη μου , 300λιτ tanganyika ) το ενυδρειο που ειχες τις Αφρικανες ειναι αυτο που εχεις τους δισκους τωρα ?

@kostaszoidos

JBL pH-Minus αυτο πηρα να ριξω για αμεσο αποτελεσμα... :)

@Geosid

ναι φιλε ειναι το ιδιο ενυδρειο και επαθα ζημια το καλοκαιρι με την ζεστη... αλλαγη εντελως νερου 6-7 φορες , και απο την αρχη στρωσιμο για να μπουν οι δισκοι μετα απο 40 μερες περιπου>> :D λες να επηρεάζει το PH το γεγονος αυτο ??? ??

@kostaszoidos

JBL pH-Minus αυτο πηρα να ριξω για αμεσο αποτελεσμα... :buttrock:

@Geosid

ναι φιλε ειναι το ιδιο ενυδρειο και επαθα ζημια το καλοκαιρι με την ζεστη... αλλαγη εντελως νερου 6-7 φορες , και απο την αρχη στρωσιμο για να μπουν οι δισκοι μετα απο 40 μερες περιπου>> :buttrock: λες να επηρεάζει το PH το γεγονος αυτο ??? ??

αν δεν κανω λαθος θα επρεπε να βρασεις τα υλικα σου και μετα να ξεκιναγες παλι το στρωσιμο , κατι παρομοιο ειχε παθει και ενας φιλος απο εδω μεσα .

Υπαρχει μια μεγαλη πιθανοτητα να ανεβαινει απο εκει το ph σου.

Έγινε επεξεργασία - Geosid

αν δεν κανω λαθος θα επρεπε να βρασεις τα υλικα σου και μετα να ξεκιναγες παλι το στρωσιμο , κατι παρομοιο ειχε παθει και ενας φιλος απο εδω μεσα .

Υπαρχει μια μεγαλη πιθανοτητα να ανεβαινει απο εκει το ph σου.

ωχ λες?

μηπως ειμαστε λιγο υπερβολικοι//?/ τα ψαρια ειναι ηδη ενα μηνα μεσα και το θεμα ειναι οτι ειναι στρεσαρισμενα...

λοιπον πρωτο βημα ριζες φουλ... και ξαναμετρησεις και εδω ειμαστε να σας ζαλισω λιγο :buttrock::buttrock::buttrock:

ωχ λες?

μηπως ειμαστε λιγο υπερβολικοι//?/ τα ψαρια ειναι ηδη ενα μηνα μεσα και το θεμα ειναι οτι ειναι στρεσαρισμενα...

λοιπον πρωτο βημα ριζες φουλ... και ξαναμετρησεις και εδω ειμαστε να σας ζαλισω λιγο :buttrock::buttrock::buttrock:

Καλη συνεχεια :buttrock:

ωχ λες?

Οι ρίζες δεν είναι η λύση στο πρόβλημα σου …προσοχή σε ότι ασβεστολιθικό έχεις στο ενυδρείο και κατά την γνώμη μου είναι όλα, από το χαλίκι μέχρι της πέτρες και τα αγαλματάκια… …μάλλον πρέπει να αφαιρεθούν….

Γίνεται να έχει τόσο μικρό GH και τόσο μεγάλο ΚΗ? Το GH δεν θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο;

Aκριβως το ιδιο ηθελα να πω κι εγω... η ΚΗ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ειναι μεγαλυτερη απο την GH!!! Δεν γινεται, γιατι στην ολικη σκληροτητα περιλαμβανεται και η ανθρακικη... Αρα τα τεστ ειναι... :buttrock:

Το pH minus δεν θα το συνιστουσα, οπως και κανενα "μαγικο φιλτρο" γιατι θα ριξεις το pH αλλα με καποιο τιμημα... Θα προτεινα τους γνωστους φυσικους τροπους, α/ο ή τυρφη για να μαλακωσεις το νερο!!!

Επισης καλο θα ηταν να φυγουν αυτα τα διακοσμητικα και στην θεση τους να μπουν ριζες που και καλα συστατικα δινουν στο νερο, και κρυψωνες για τα στρεσσαρισμενα ψαρια! Αυτα για αρχη...

Εννοειται οτι αν υπαρχει κατι ασβεστολιθικο στο ενυδρειο, πρεπει να βγει αμεσα...

Έγινε επεξεργασία - Σταύρος

Οι ρίζες δεν είναι η λύση στο πρόβλημα σου …προσοχή σε ότι ασβεστολιθικό έχεις στο ενυδρείο και κατά την γνώμη μου είναι όλα, από το χαλίκι μέχρι της πέτρες και τα αγαλματάκια… …μάλλον πρέπει να αφαιρεθούν….

ok θα τα κανω αυτα και βλεπω .. σας λεω οταν θα εχω νεα δεδομενα..

ευχαριστω

Το πραγμα πρεπει να γινει απλα και μεθοδικα.αλλαζει το aquascape με τα ξυλα,αφαιρουνται τα μη φυσικα διακοσμητικα,ωστε τα ψαρια αμεσα να νοιωσουν ασφαλεστερα.Ασφαλεις μετρησεις πρωτα,να δουμε τι ακριβως γινεται.Ασβεστολιθικα υλικα(πχ χαλικι) το θεωρω σχεδον απιθανο να εκτιναξουν το ph στο 8,5.Ουτε ο αραγωνιτης δεν το κανει τοσο ευκολα.Αν δεν υπαρξουν σαφεις μετρησεις,ειναι λογια του αερα.Προεχει η σταθεροτητα στις συνθηκες του νερου και στο ταισμα.Οσο για το πεπερινγκ,οφειλεται ενδεχομενως σε γενετικους-κληρονομικους λογους,ισως και στο backround του ενυδρειου.Το στρες βεβαια το ''τονιζει ''πιο πολυ. :buttrock:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...