Jump to content

Απόψεις για φίλτρο.

Recommended Posts

Αυτό εδώ είναι το φίλτρο που σκέφτομαι να βάλω στο 15λτ ενυδρείο που ετοιμάζω για γαρίδες. Τι λέτε, μπορώ να το βάλω; Προτείνετε κάτι άλλο;

Ευχαριστώ.

Βασικά θα ήθελα να μου προτείνετε ένα φίλτρο που να παίρνει και βιολογικό υλικό και υαλοβάμβακα. Δηλαδή θα πρέπει να είναι λίγο δυνατό απ' ότι φαντάζομαι. Σωστά;

Τι θα έλεγες για αυτό;

Αυτό που βρήκες εσύ, εγω προσωπικά δεν θα το χρησιμοποιούσα.

Επισης δεν και εδω

Έγινε επεξεργασία - tsoum

Το πρώτο είναι κάλο αλλά δεν παρέχει οξυγόνο. Για το γαριδοενυδρείο θα χρειαστώ οξυγόνο ή όχι;

Τι εννοείς δεν παρέχει οξυγόνο; Κανενα φίλτρο δεν παρέχει οξυγόνο. Η οξυγώνωση του νερού γίνεται μεσω της ανατάραξης της επιφάνειάς του. Στο πρώτο ρυθμίζεις τους σωλήνες ωστέ να έχουν το κατάλληλο υψος για να βγάζουν το νερό ακριβώς στην επιφάνεια.

Εννοώ ότι το φίλτρο που έχω τώρα, μαζί με το νερό, πετάει και οξυγόνο(μπουρμπουλήθρες:)) μέσα στο ενυδρείο από ένα σωληνάκι που είναι τοποθετημένο επάνω στον σωλήνα εξαγωγής του "καθαρού" νερού. Δηλαδή δεν έχω ξεχωριστώ μηχανισμό παραγωγής οξυγόνου από τον βυθό.

Βασικά θα ήθελα να μου προτείνετε ένα φίλτρο που να παίρνει και βιολογικό υλικό και υαλοβάμβακα. Δηλαδή θα πρέπει να είναι λίγο δυνατό απ' ότι φαντάζομαι. Σωστά;

καλησπέρα. εγω πήρα της serra in400 ρυθμιζομενο αφου το έψαξα για το γαριδάδικο.

μπορεις αντι για τα σφουγγάρια να βάλεις βιολογικο υλικο (mini siporax )

και το κυριοτερο εχει μικρές τρυπες στην εισαγωγη και δεν τραβαει γόνο(βάζεις ενυδρειακο βαμβακι εκει)

και μια καλή τιμή γιατι την πάτησα απο pet.

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1080

:)

Καμιά άλλη πρόταση; :)

Καμιά άλλη πρόταση; :buttrock:

Hailea RP 200, 50-200lt/h

Αθορυβο και με ρυθμιστή ροής και spray bar.

Εχει σφουγγαράκι που στην μέση είναι "σκαμμένο" Εκει είχε άνθρακα. Τον αφαίρεσα και έβαλα siporax mini. Στην είσοδο ή την έξοδο του φίλτρου μπορείς να βάλεις μια "πλακα" υαλοβάμβακα κομμένη στις διαστάσεις του φίλτρου σου. Μαζεύει την μάκα και την αντικαθιστάς σε κάθε καθαρισμό.

Καποια στιγμή σε μεγάλη ιχθυοφόρτωση (σε 20λτ) χρειάστηκα μεγαλύτερο και πήρα ένα fluval. Το μισούσα κάθε φορά που χρειαζόταν καθάρισμα! Πήρα ένα Hailea RP 400 και ηρέμησα.

Hailea RP 200, 50-200lt/h

Αθορυβο και με ρυθμιστή ροής και spray bar.

Εχει σφουγγαράκι που στην μέση είναι "σκαμμένο" Εκει είχε άνθρακα. Τον αφαίρεσα και έβαλα siporax mini. Στην είσοδο ή την έξοδο του φίλτρου μπορείς να βάλεις μια "πλακα" υαλοβάμβακα κομμένη στις διαστάσεις του φίλτρου σου. Μαζεύει την μάκα και την αντικαθιστάς σε κάθε καθαρισμό.

Καποια στιγμή σε μεγάλη ιχθυοφόρτωση (σε 20λτ) χρειάστηκα μεγαλύτερο και πήρα ένα fluval. Το μισούσα κάθε φορά που χρειαζόταν καθάρισμα! Πήρα ένα Hailea RP 400 και ηρέμησα.

Το μισούσες οκ. Αλλά από δουλειά πως πήγαινε; Ήταν καλό σαν φίλτρο, έκανε την δουλειά του όπως το περίμενες ή ήταν υποδεέστερο από τα υπόλοιπα; Μην απάντησης με παράγοντα το καθάρισμα που δεν σου άρεσε. Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Fluval U1 είχες; Αν ναι που το βρήκες;

Επειδή προτείνονται και υπερβολές θα σου αναφέρω ένα παράδειγμα, 6 λίτρα, 35+ γαρίδες red cherry, φως απ' το παράθυρο, χωρίς φίλτρο, χωρίς θερμαντήρα, μόνο μπόλικες πετρούλες, riccia, pistia και διακοσμητική άλγη, αμμωνία, νιτρώδη, νιτρικά όλα μηδέν. Σημειώνω οτι το ενυδρείο ξεκίνησε με 5 γαριδούλες.

Συμβουλή δική μου:

Βάλε ένα μικρό φιλτράκι με ένα μικρό σφουγγαράκι και ενυδρειακό συνθετικό μαλλί που θα αντικαθιστάς όταν πέφτει η ροή, στήσε το ενυδρείο, άστο 1-2 εβδομάδες να παλιώσει λίγο το νερό και να ισσοροπήσει και βάλε τις πρώτες γαρίδες με ελάχιστο τάισμα για 2-3 εβδομάδες ακόμα, αν θες κάνε και καμιά μέτρηση για ψυχολογικούς λόγους και όλα οκ. :buttrock:

φίλε Γιώργο, για να είναι ολοκληρομένο το παράδειγμα, πες και κάθε πότε κάνεις αλλαγές :buttrock:

φίλε Γιώργο, για να είναι ολοκληρομένο το παράδειγμα, πες και κάθε πότε κάνεις αλλαγές :buttrock:

Κανένα ποτηράκι που και που :buttrock: , κυρίως συμπλήρωνα λόγω εξάτμισης, δηλαδή σκληρότητες θα είχαν ανέβει κάμποσο, αν και δεν μπήκα στον κόπο να τις ελέγξω, γενικά πάντως σε ενυδρείο με μερικά φυτά οι γαρίδες δεν μπορούν να ανεβάσουν αμμωνίες κλπ, εκτός αν πέφτει πάρα πολύ φαΐ. Φυσικά αν "παίζουμε" με αυαίσθητα είδη δεν παίζουμε.

Το μισούσες οκ. Αλλά από δουλειά πως πήγαινε; Ήταν καλό σαν φίλτρο, έκανε την δουλειά του όπως το περίμενες ή ήταν υποδεέστερο από τα υπόλοιπα; Μην απάντησης με παράγοντα το καθάρισμα που δεν σου άρεσε. Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Fluval U1 είχες; Αν ναι που το βρήκες;

Ναι, αυτό είχα. Από τον Νινταλ το πήρα.

Εμένα για να το θεωρήσω υποδεέστερο μου αρκεί το ότι:

1. δεν έχει θήκη για το βιολογικό και πρέπει να "σκάβω" το σφουγγάρι ή να το αφαιρέσω ή να περιβάλω το βιολογικό με υαλοβάμβακα - πατέντα τέλος πάντων.

2. δεν έχει spray bar

3. δεν είναι εύκολο στο καθάρισμα (εγώ το κρίνω ουσιώδες)

Κατα τα λοιπά είναι αθόρυβο και όταν δεν μπουκωνε δούλευε καλά (αλλά μπούκωνε πολύ γρήγορα σε σύγκριση με τα hailea RP στο ίδιο ενυδρείο)

Για σενα μπορεί να μην είναι τίποτα από τα ανωτέρω σημαντικό. Για μένα ήταν καθοριστικά.

Δηλαδή το U2 έχει θήκη για βιολογικό και το U1 δεν έχει; Το λέω γιατί το video το λέει....

Σωστά... :buttrock:

Το U1 εχει απλά ένα σφουγγάρι το οποίο ή το αφαιρείς και βάζεις χυμα βιολογικό υλικό ή το "σκάβεις" και γεμίζεις το κενό που δημιούργησες με βιολογικό υλικό. Δεν έχει θήκες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...