jimmis1974 26 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 26 Οκτωβρίου 2010 Πηρα σημερα ενα αστερια (αρκετα μεγαλο) τον Blue Linckia laevigata και θα θελα να ρωτησω τι τρωει ενας αστεριας?? Πρεπει να παρω καπια ειδικη τροφη και να τον ταιζω εγω ?? Η θα τρεφεται απο τους βραχους? Αν γνωρηζει καπιος απο αστεριες ας βοηθησει γιατι ειναι πανεμορφος και θα ειναι κριμας να τον χασω . __________________ Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 26 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 26 Οκτωβρίου 2010 δεν έχουν όλοι αστερίες το ίδιο διαιτολόγιο ο δικός σου είναι άγνωστο με τι ακριβός τρέφεται - πιθανότατα με πρωτεϊνικές τροφές - έτσι έχει μικρή πιθανότητα να μακροημερεύσει σε ενυδρεία δυστυχώς για αυτόν είναι πολύ όμορφος και εισάγεται συχνά Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 27 Οκτωβρίου 2010 #3 Share 27 Οκτωβρίου 2010 Ασχετός παντελώς απο θαλασσινό διαβάζοντας το λίνκ που έδωσες εσύ "As a larger adult, it can be seen anchored to the rocks or glass, waving one or two arms in the water, searching for small, free-floating microbes." Αρα μάλλον κάτι σε πλαγκτον θα εννοεί. "Small pieces of clam meat or tablets can be placed under the Blue Linckia Sea Star starfish to supplement its diet. " Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 27 Οκτωβρίου 2010 #4 Share 27 Οκτωβρίου 2010 Οπως τα λεει ο Τασος. Πολυ μικρη η πιθανοτητα να ζησει σε ενυδρειο και αυτη εαν ειναι αρκετα μεγαλο και παλιο συστημα. Πολυ το αγοραζουν λογω της σχετικα χαμηλης τιμης του για να δοκιμασει,αλλα δεν τα καταφερνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 28 Οκτωβρίου 2010 Author #5 Share 28 Οκτωβρίου 2010 Μου κανατε την καρδια.......περιβολι !! Μου βγαλατε τον αστερια μου dead πριν καλα καλα τον βαλω στο ενυδρειο Μακαρι να μου παει καλα και να αντεξει , παντως συντομα θα εχω προσθηκη και αλλο βραχο ζωντανο απο ενυδρειο που τρεχει 3 με 4 χρονια και εχει μεγαλη αναπτυξη απο οργανισμους επανω με πολλα κοπιποδα και πολυποδες . Ελπιζω να σας διαψευσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 28 Οκτωβρίου 2010 #6 Share 28 Οκτωβρίου 2010 Όλοι στην πορεία μας προσπαθήσαμε να διαψεύσουμε... τα αδιάψευστα και δεν το καταφέραμε. Είναι κάποιοι οργανισμοί.. όμορφοι, φτηνοί, αλλά και ακατάλληλοι για συνθήκες ενυδρείου, παρόλο που πωλούνται στα καταστήματα. Κράτα ενήμερους όλους μας ώστε να αποτρέπονται τέτοιες αγορές από τα μέλη στην περίπτωση που δεν καταφέρεις να μας διαψεύσεις !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 29 Οκτωβρίου 2010 Author #7 Share 29 Οκτωβρίου 2010 (edited) Με γλωσσοφαγατε !!!!!!!!!! Αστεριας , ασε που δεν τον πηρα χαμπαρι εγκαιρα οτι ψοφησε και το νερο το βρηκα λιγο σκουρο και τα ψαρια με ich Έγινε επεξεργασία 29 Οκτωβρίου 2010 - jimmis1974 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 29 Οκτωβρίου 2010 #8 Share 29 Οκτωβρίου 2010 Μη το βλέπεις σαν γλωσσοφάγωμα... απλά δεν έγιναν έγκαιρα οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις... Τουλάχιστον μάθαμε όλοι μας ότι τέτοια αγορά να την αποφεύγουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparos 29 Οκτωβρίου 2010 #9 Share 29 Οκτωβρίου 2010 Μη το βλέπεις σαν γλωσσοφάγωμα... απλά δεν έγιναν έγκαιρα οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις... Τουλάχιστον μάθαμε όλοι μας ότι τέτοια αγορά να την αποφεύγουμε Βαγγελη, νομιζω πρεπει να κανουμε μια λιστα σαν ΑΥΤΗ οσο αφορα θαλασσινους οργανισμους. ειναι κριμα να την παταμε ετσι. τι λες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 29 Οκτωβρίου 2010 Author #10 Share 29 Οκτωβρίου 2010 Βαγγελη, νομιζω πρεπει να κανουμε μια λιστα σαν ΑΥΤΗ οσο αφορα θαλασσινους οργανισμους. ειναι κριμα να την παταμε ετσι. τι λες? Oντος και γω ακομα που εχω καπιες γνωσεις αφου εχω ενυδρειο 5 με 6 χρονια την πατησα, φανταστητε αρχαριοι να ψωνηζουν και να χανουν τα ζωντανα τους και το χειροτερο οι Πετ Σοπαδες να μην βγαζουν λεξη αν κανει η οχι το ζωντανο για το ενυδρειο μας. Και δεν μηλω για τον αστερια αλλα γενικος ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 29 Οκτωβρίου 2010 Author #11 Share 29 Οκτωβρίου 2010 Και φιλε aiolos ... προς θεου ... δεν το βλεπω σαν γλωσσοφαγωμα ... πλακιτσα εκανα. Απλα θελει λιγο προσοχη και αρκετο ψαξιμο πριν αγορασουμε καπιο ιδιαιτερο ειδος, και γω δεν το εκανα αυτο. Μεσα μας ολοι μπορει να λεμε ... ελα μωρε ψαρι ειναι ........ το νερο μου μια χαρα ειναι ...... αρα δεν εχει προβλημα........, δυστηχως ομως δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Ας προσεχα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 29 Οκτωβρίου 2010 #12 Share 29 Οκτωβρίου 2010 είναι να ξεκινήσει μια λίστα με τον Ανδρέα... και πρέπει να γίνει το γρηγορότερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparos 29 Οκτωβρίου 2010 #13 Share 29 Οκτωβρίου 2010 είναι να ξεκινήσει μια λίστα με τον Ανδρέα... και πρέπει να γίνει το γρηγορότερο To Κανω εγω σε λιγω θα το ανεβασω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 29 Οκτωβρίου 2010 #14 Share 29 Οκτωβρίου 2010 To Κανω εγω σε λιγω θα το ανεβασω Θέλει κάποια μελέτη... όχι μόνο ποιοι είναι ακατάλληλοι αλλά καλό είναι και οι λόγοι... διατροφικές συνήθειες κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 16 Δεκεμβρίου 2011 Author #15 Share 16 Δεκεμβρίου 2011 εχω στο ενυδρειο 2 sand sea star o ενας ειναι πιο μεγαλος και ειναι μια χαρα .. σφαιρα παει .. ο αλλος που ναι πιο μικρος την τελευταια βδομαδα δεν τον βλεπω τοσο ζωηρο .. σαν να εχει χασει τις δυναμεις του και ειναι στασιμος , ασε που δεν μπαινει καθολου μεσα στην αμμο . Του εκανα test αναποδογυρισματος και δεν ειχε δυναμη να γυρισει , μετα απο κανα 20λεπτο τα καταφερε. Μηπως πρεπει να τον ταισω ? Πηρε η μανα μου σημερα γαριδες , αν ειναι να κρατησω μερικες και να κοψω ενα κοματακι να του δώσω... γίνεται ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 20 Δεκεμβρίου 2011 Author #16 Share 20 Δεκεμβρίου 2011 πως στο καλο ταιζουν εναν αστερια ?? μου εχει σπασει τα νευρα , του βαζω απο κατω κοματακι γαριδας και δεν το τρωει , μου το φαγαν τα ψαρια , τον εβαλα και σε γουβα μονο του ...τιποτα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Δεκεμβρίου 2011 #17 Share 20 Δεκεμβρίου 2011 Απ΄ όσο γνωρίζω οι αστερίες τρώνε ότι βρουν στην άμμο και είναι παμφάγοι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 20 Δεκεμβρίου 2011 #18 Share 20 Δεκεμβρίου 2011 είναι να ξεκινήσει μια λίστα με τον Ανδρέα... και πρέπει να γίνει το γρηγορότερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 20 Δεκεμβρίου 2011 #19 Share 20 Δεκεμβρίου 2011 Απ΄ όσο γνωρίζω οι αστερίες τρώνε ότι βρουν στην άμμο και είναι παμφάγοι.... Όπως τα λέει ο Aiolos, τον δικό μου εδώ και 8 μήνες δεν τον έχω ταίσει ποτέ και όμως τρέφεται απο αυτά που περισσεύουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος