IoSpy 26 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 26 Οκτωβρίου 2010 Σήμερα παρέλαβα Xmas moss που είχα παραγγείλει από το ebay. Επειδή όμως θέλω να φτιάξω πλάτη από moss και χρειάζομαι πολύ περισσότερη, την έβαλα μέσα στη γεννήστρα. Θα υπάρχει πρόβλημα στην ανάπτυξή της? Θέλει κάποια ιδιαίτερη συντήρηση? Όταν την κλαδέψω θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω εκ νέου το κλάδεμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 26 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 26 Οκτωβρίου 2010 Σήμερα παρέλαβα Xmas moss που είχα παραγγείλει από το ebay. Επειδή όμως θέλω να φτιάξω πλάτη από moss και χρειάζομαι πολύ περισσότερη, την έβαλα μέσα στη γεννήστρα. Θα υπάρχει πρόβλημα στην ανάπτυξή της? Θέλει κάποια ιδιαίτερη συντήρηση? Όταν την κλαδέψω θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω εκ νέου το κλάδεμα? φιλε αν επιτρεπεται απο πιο μαγαζι στο ebay την πειρες ? ξερω οτι ειναι πιο απαιτητικη απο τη java moss και δεν μεγαλωνει το ιδιο γρηγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 26 Οκτωβρίου 2010 #3 Share 26 Οκτωβρίου 2010 επισης ευκολα κλαδευεται και την πλεκεις στην πλατη moss που θες να φτιαξεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 26 Οκτωβρίου 2010 #4 Share 26 Οκτωβρίου 2010 (edited) Σήμερα παρέλαβα Xmas moss που είχα παραγγείλει από το ebay. Επειδή όμως θέλω να φτιάξω πλάτη από moss και χρειάζομαι πολύ περισσότερη, την έβαλα μέσα στη γεννήστρα. Θα υπάρχει πρόβλημα στην ανάπτυξή της? Θέλει κάποια ιδιαίτερη συντήρηση? Όταν την κλαδέψω θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω εκ νέου το κλάδεμα? Θα έλεγα καλύτερα να την τοποθετήσεις εκεί που θέλεις να ξεκινήσει η πλάτη. Αυτή θα αναπτύσσεται και θα γεμίζει τον τόπο. Εσύ θα κόβεις και θα δένεις παρακάτω. Δεν νομίζω ότι μέσα στη γεννήστρα είναι το ιδανικότερο. Δεν θέλει ιδιαίτερα μεγάλη φροντίδα αλλά καλύτερος φωτισμός και CO2 σίγουρα θα της δώσουν μεγάλη ανάπτυξη. Αν θέλεις δες τις φωτογραφίες από το φυτεμένο μου για να καταλάβεις. Μια σχετικά παλιά. Πολλή Xmas moss μετά από κάποιο καιρό. Κουρεμένη Xmas moss. Έγινε επεξεργασία 26 Οκτωβρίου 2010 - Andreas301 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 26 Οκτωβρίου 2010 Author #5 Share 26 Οκτωβρίου 2010 φιλε αν επιτρεπεται απο πιο μαγαζι στο ebay την πειρες ? ξερω οτι ειναι πιο απαιτητικη απο τη java moss και δεν μεγαλωνει το ιδιο γρηγορα. http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...e=STRK:MEWNX:IT Από το goaqua. Και μαζί με την xmas moss μου έστειλαν δώρο και java moss. Δηλαδή μόλις κλαδέψω, μπορώ να την κολλήσω σε κάποιο ξύλο και να πιάσει ή να την προσθέσω και στην πλάτη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 26 Οκτωβρίου 2010 Author #6 Share 26 Οκτωβρίου 2010 (edited) Θα έλεγα καλύτερα να την τοποθετήσεις εκεί που θέλεις να ξεκινήσει η πλάτη. Αυτή θα αναπτύσσεται και θα γεμίζει τον τόπο. Εσύ θα κόβεις και θα δένεις παρακάτω. Δεν νομίζω ότι μέσα στη γεννήστρα είναι το ιδανικότερο. Δεν θέλει ιδιαίτερα μεγάλη φροντίδα αλλά καλύτερος φωτισμός και CO2 σίγουρα θα της δώσουν μεγάλη ανάπτυξη. Αν θέλεις δες τις φωτογραφίες από το φυτεμένο μου για να καταλάβεις. Μια σχετικά παλιά Πολλή Xmas moss μετά από κάποιο καιρό Κουρεμένη Xmas moss Java moss είναι αυτή; Απλά δεν έχω παραλάβει ακόμα το πλέγμα και την moss την θέλω για νέο setup σε άλλο ενυδρείο που θα στήσω. Οπότε μέχρι τότε πρέπει να την αυγατίσω. Έγινε επεξεργασία 26 Οκτωβρίου 2010 - IoSpy Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 26 Οκτωβρίου 2010 #7 Share 26 Οκτωβρίου 2010 http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...e=STRK:MEWNX:IT Από το goaqua. Και μαζί με την xmas moss μου έστειλαν δώρο και java moss. Δηλαδή μόλις κλαδέψω, μπορώ να την κολλήσω σε κάποιο ξύλο και να πιάσει ή να την προσθέσω και στην πλάτη? ναι κλαδευεις και ειτε την δενεις πανω σε ξυλο ή πετρα ειτε την βαζεις για πλατη . Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 26 Οκτωβρίου 2010 #8 Share 26 Οκτωβρίου 2010 Θα έλεγα καλύτερα να την τοποθετήσεις εκεί που θέλεις να ξεκινήσει η πλάτη. Αυτή θα αναπτύσσεται και θα γεμίζει τον τόπο. Εσύ θα κόβεις και θα δένεις παρακάτω. Δεν νομίζω ότι μέσα στη γεννήστρα είναι το ιδανικότερο. Δεν θέλει ιδιαίτερα μεγάλη φροντίδα αλλά καλύτερος φωτισμός και CO2 σίγουρα θα της δώσουν μεγάλη ανάπτυξη. Αν θέλεις δες τις φωτογραφίες από το φυτεμένο μου για να καταλάβεις. Μια σχετικά παλιά. Πολλή Xmas moss μετά από κάποιο καιρό. Κουρεμένη Xmas moss. Ανδρεα αν η moss πριν μπει στο τανκ τη βαλουμε μεσα σε λεκαη με νερο και ειναι σε μερος με ηλιο τις πρωινες ωρες αναπτυσεται ή πρεπει να ειναι σε ενυδρειακες συνθηκες με αντιχλωρια,βακτηρια,co2 κτλ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 26 Οκτωβρίου 2010 #9 Share 26 Οκτωβρίου 2010 Java moss είναι αυτή; Απλά δεν έχω παραλάβει ακόμα το πλέγμα και την moss την θέλω για νέο setup σε άλλο ενυδρείο που θα στήσω. Οπότε μέχρι τότε πρέπει να την αυγατίσω. Είναι Christmas Moss και μάλιστα επίσης αγορασμένη από ebay (ίσως από τις πρώτες που αγοράστηκαν από μέλη του ΑΖ ). Αρχικά μερικές τούφες που σε λίγο καιρό έγιναν αυτά που βλέπετε στα θέματα που πόσταρα (Παρεμπιπτόντως διόρθωσα τα links και δεν είναι χάλια ) Ναι μπορεί να αυγατίσει σε λεκάνη με νερό στον ήλιο, δεν χρειάζεται τίποτα από τα υπόλοιπα εκτός ίσως από λίγο υγρο λιπασματάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 26 Οκτωβρίου 2010 #10 Share 26 Οκτωβρίου 2010 Είναι Christmas Moss και μάλιστα επίσης αγορασμένη από ebay (ίσως από τις πρώτες που αγοράστηκαν από μέλη του ΑΖ ). Αρχικά μερικές τούφες που σε λίγο καιρό έγιναν αυτά που βλέπετε στα θέματα που πόσταρα (Παρεμπιπτόντως διόρθωσα τα links και δεν είναι χάλια ) Ναι μπορεί να αυγατίσει σε λεκάνη με νερό στον ήλιο, δεν χρειάζεται τίποτα από τα υπόλοιπα εκτός ίσως από λίγο υγρο λιπασματάκι. υπαρχει προβλημα με θερμοκρασια ? λογικα θα πρεπει να ειναι σε ανεκτες για το φυτο θερμοκρασιες ετσι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 27 Οκτωβρίου 2010 Author #11 Share 27 Οκτωβρίου 2010 Πάνω σε καρύδα θα πιάσει αν τη βάλω με πετονιά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 27 Οκτωβρίου 2010 #12 Share 27 Οκτωβρίου 2010 υπαρχει προβλημα με θερμοκρασια ? λογικα θα πρεπει να ειναι σε ανεκτες για το φυτο θερμοκρασιες ετσι ? Στο συγκεκριμένο ενυδρείο η θερμοκρασία έφτασε μέχρι 29 βαθμούς οπότε δεν νομίζω ότι έχει πρόβλημα. Πάνω σε καρύδα θα πιάσει αν τη βάλω με πετονιά; Δεν το έχω δοκιμάσει σε καρύδα αλλά αφού έχει πιάσει σε πέτρες και μοπάνι γιατί όχι και σε καρύδα ? Πάντως δέσε την καλά γιατί έχι την τάση να μεγαλώνει προς τα πάνω αρκετά (δεν απλώνεται μόνο). Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 27 Οκτωβρίου 2010 Author #13 Share 27 Οκτωβρίου 2010 Λέω να ντύσω με την java που μου έστειλαν δώρο, την καρύδα να γίνει σαν σπηλιά. Απλώνεται και μέσα από εκεί που έχει ριζώσει? Δηλαδή εκεί που θα την ακουμπήσω εκεί θα πιάσει μόνο ή θα απλωθεί και στο πλάι μέσα από την καρύδα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 27 Οκτωβρίου 2010 Author #14 Share 27 Οκτωβρίου 2010 Την τοποθέτησα στην καρύδα. Πως το βλέπετε το δέσιμο? Πόσο καιρό κάνει να πιάσει περίπου? Και μία από ολόκληρο το ενυδρείο. Έγινε μια τακτοποίηση γιατί είχαν γίνει τεράστια τα κερατόφυλλα και έκανα κλάδεμα και φύτεμα πάλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 27 Οκτωβρίου 2010 #15 Share 27 Οκτωβρίου 2010 παιδια,,,κατα τυχη παρηγγειλα και εγω προχτες απο ebay java kai christmas moss,,, αγαπητε συμφορουμιτη επειδη και εσενα ηρθε απο μακρια,,,σε τι κατασταση σου ηρθε??γιατι λογικα και εμενα θα κανει 12-13 μερες,,,,,,,, παλαιοτερα μου ειχα δωσει μια πετρουλα με java moss αλλα στις επομενες 2 μερες ξεραθηκε και εξαφανιστηκε,,, μαλλον δεν ηταν επαρκης ο φωτισμος γιατι διαβασα οτι νουμερο ενα στην αναπτυξη παιζει το φως,,,σκεφτομαι με το που την παραλαβω να την βαλω και εγω σε μια λεκανη να αυγατισει,,,αλλα πρωτον αυτην την εποχη δεν εχουμε και τον τρελλο ηλιο,,και δευτερον οι θερμοκρασιες ειναι χαμηλες,,,, περιμενουμε γνωμες απο πιο εμπειρους στην moss,,,,,, οσο για την πλατη,,,αν το καταφερεις,,,,θα ειναι απιστευτο το αποτελεσμα,,,,εχει και στο ebay κατι ειδικα πλεκτα πλαστικα που την δενεις πανω για να αναπτυχθει,,,αν χρειαστεις λινκ να μου πεις,,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 27 Οκτωβρίου 2010 #16 Share 27 Οκτωβρίου 2010 Καλή τη βλέπω. Θα απλωθεί, απλά θέλει υπομονή (όπως όλα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 27 Οκτωβρίου 2010 Author #17 Share 27 Οκτωβρίου 2010 παιδια,,,κατα τυχη παρηγγειλα και εγω προχτες απο ebay java kai christmas moss,,, αγαπητε συμφορουμιτη επειδη και εσενα ηρθε απο μακρια,,,σε τι κατασταση σου ηρθε??γιατι λογικα και εμενα θα κανει 12-13 μερες,,,,,,,, παλαιοτερα μου ειχα δωσει μια πετρουλα με java moss αλλα στις επομενες 2 μερες ξεραθηκε και εξαφανιστηκε,,, μαλλον δεν ηταν επαρκης ο φωτισμος γιατι διαβασα οτι νουμερο ενα στην αναπτυξη παιζει το φως,,,σκεφτομαι με το που την παραλαβω να την βαλω και εγω σε μια λεκανη να αυγατισει,,,αλλα πρωτον αυτην την εποχη δεν εχουμε και τον τρελλο ηλιο,,και δευτερον οι θερμοκρασιες ειναι χαμηλες,,,, περιμενουμε γνωμες απο πιο εμπειρους στην moss,,,,,, οσο για την πλατη,,,αν το καταφερεις,,,,θα ειναι απιστευτο το αποτελεσμα,,,,εχει και στο ebay κατι ειδικα πλεκτα πλαστικα που την δενεις πανω για να αναπτυχθει,,,αν χρειαστεις λινκ να μου πεις,,, Μου ήρθε σε πολύ καλή κατάσταση. Και πήρα και μια ανούμπια που ήταν πατικωμένη σε ζελατίνα και ήρθε και αυτή σαν γράμμα και ήταν άψογη απλά σαν σιδερωμένη. Την έβαλα στο ενυδρείο και άρχισε να παίρνει την κανονική μορφή. Μάλιστα είχε πετάξει και νέο φύλο. Όσο για το πόσες μέρες κάνει... έρχεται πολύ πιο γρήγορα. Σε καμιά εβδομάδα θα την έχεις. Πλέγμα έχω πάρει από το ebay αλλά θα μπει σε νέο setup σε άλλο ενυδρείο 350L. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 27 Οκτωβρίου 2010 Author #18 Share 27 Οκτωβρίου 2010 Καλή τη βλέπω. Θα απλωθεί, απλά θέλει υπομονή (όπως όλα) Πόσο καιρό θέλω περίπου να καταλάβω αν έπιασε ή αν έγινε πατάτα; Σε καμιά εβδομάδα θα αρχίσει να φυτρώνει μέσα στην καρύδα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 27 Οκτωβρίου 2010 #19 Share 27 Οκτωβρίου 2010 Πόσο καιρό θέλω περίπου να καταλάβω αν έπιασε ή αν έγινε πατάτα; Σε καμιά εβδομάδα θα αρχίσει να φυτρώνει μέσα στην καρύδα; Αν έγινε πατάτα θα γίνει καφέ σιγά σιγά και θα σαπίσει. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί μην ανησυχείς. Και θέλει παραπάνω από βδομάδα. Υπομονή δεν είπαμε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 27 Οκτωβρίου 2010 #20 Share 27 Οκτωβρίου 2010 βασικα αν γινει πατατα,,,,,θα σου μεινει μονο η καρυδα,,,,,,,χαχααχχααχ απο εμπειρια στο λεω Link to comment Share on other sites More sharing options...
soter 27 Οκτωβρίου 2010 #21 Share 27 Οκτωβρίου 2010 γεια σας και srr που επεμβαινω θα ηθελα να ρωτησω πως γινεται να φυτεψεις java moss σε ξυλο.....ακομα( και συγνωμη αν ειμαι εκτος θεματος) θελω να ρωτησω αν ξερετε καποιο φυτο που να γινεται σαν γρασιδι για τον πατο του ενυδρειου αλλα με χαμηλες απαιτησεις. ευχαριστω εκ των προτερων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorginakos 27 Οκτωβρίου 2010 #22 Share 27 Οκτωβρίου 2010 γεια σας και srr που επεμβαινω θα ηθελα να ρωτησω πως γινεται να φυτεψεις java moss σε ξυλο.....ακομα( και συγνωμη αν ειμαι εκτος θεματος) θελω να ρωτησω αν ξερετε καποιο φυτο που να γινεται σαν γρασιδι για τον πατο του ενυδρειου αλλα με χαμηλες απαιτησεις. ευχαριστω εκ των προτερων. cuba κατι τετοιο θα εννοεις http://www.google.gr/images?hl=el&gbv=...680&bih=841 οντως ειναι πολυ ωραιο φυτο.αλλα πριν πας να κανεις την αγορα περνα και απο το plant index να δεις τι χρειαζεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 28 Οκτωβρίου 2010 Author #23 Share 28 Οκτωβρίου 2010 Σήμερα βλέπω και έχει χαλαρώσει η πετονιά λίγο, και πολύ λίγα κομμάτια δεν εφάπτονται καλά πλέον στην καρύδα. Λογικά ο Pleco έκανε πάλι βόλτες εχθές το βράδυ γιατί μου ξεφύτεψε και κερατόφυλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 28 Οκτωβρίου 2010 #24 Share 28 Οκτωβρίου 2010 Σήμερα βλέπω και έχει χαλαρώσει η πετονιά λίγο, και πολύ λίγα κομμάτια δεν εφάπτονται καλά πλέον στην καρύδα. Λογικά ο Pleco έκανε πάλι βόλτες εχθές το βράδυ γιατί μου ξεφύτεψε και κερατόφυλλο. Θέλει ΚΑΛΟ δέσιμο μην το φοβάσαι να το τυλίξεις πολλές φορές. Η καρύδα είναι και κυλινδρική και θα έχεις κάποια προβληματάκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 28 Οκτωβρίου 2010 Author #25 Share 28 Οκτωβρίου 2010 Θέλει ΚΑΛΟ δέσιμο μην το φοβάσαι να το τυλίξεις πολλές φορές. Η καρύδα είναι και κυλινδρική και θα έχεις κάποια προβληματάκια. Το είχα σφίξει καλά αλλά όντως λόγο σχήματος αν μετακινηθεί λίγο η πετονιά χαλαρώνει όλη. Το αφήνω έτσι προς το παρόν. Η xmas moss που έχω αφήσει στον βυθό πάνω σε ένα μεταλλικό κομμάτι σήτας όπως μου την έδωσαν φαίνεται να έχει αρχίσει να ζωντανεύει. Γιατί όταν την πήρα μέσα σε φάκελο είχε πατικωθεί. Πάει καλά δηλαδή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος