Jump to content

Παλις ξεκινημα νεο ενυδρειο ;)

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους τους συγχομπιστες.. Σημερα ειναι μια χαρουμενη μερα για εμενα ( πιστευω και για αλλους ) γιατι ξεκιναω την ενασχοληση μου με τα αλατια ... η σκεψη μου την οποια την εχω παραθεσει σε ενα φιλο που με εχει βοηθησει πολυ , ειναι η εξης :

Fish Only: Σκεφτηκα ενα 25λιτρο ενυδρειακι χωρις σκιμερ , με το φιλτρο του ( ισως να βαλω και δευτερο για καλυτερη κυκλοφορια. ) τον θερμοστατη του , το μηχανιματακι για την ''ταραχη'' του ενυδρειου

( δεν ξερω πως λεγεται ) , 3κιλα ζωντανο αραγωνιτη , 5 κιλα ζωντανο βραχο . Θα γινεται αλλαγη νερου 1 φορα την βδομαδα 5-8 λιτρα . Στο φωτισμο εχω ενα προβλημα ως αρχαριος ( δεν ξερω τπτ :D ) . Και μετα απο λιγο καιρο θα μπουν οι νεμο :) Το κοστος συντηρησης πιστευω θα ειναι μονο το αλατι που θα χρειαζομαι που νομιζω οτι κανει 12€ - 4 κιλα. Αυτη λεω να ειναι η αρχη μου .. Τι πιστευετε ? :thumbup:

καλημερα και καλη αρχη στο ξεκινημα σου.για φωτιστικο κοιτα αυτο ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ JUWEL HIGHLITE 92 EK35W

που το ειδα στο water inn πριν μια εβδομαδα στην εκ8εση στην μεταμορφωση,αν και για μενα ειναι λιγα τα λιτρα για reefaki...θα ταλαιπωρηθεις

Καλημέρα!

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά στα 25 λίτρα δεν μπορείς να βάλεις Nemo! :thumbup:

Αν όντως θέλεις να ξεκινήσεις βρες κάτι γύρο στα 80-100 λίτρα, να βάλεις ta νεμο, άλλα 2-3 μικρά ψαράκια, καμιά γαρίδα... :)

Για fish only το κόστος συντήρησης μπορεί να μην είναι μεγάλο δεν παυει όμως το αρχικό κόστος του συστήματος να μην είναι μικρό!

Χρειάζεσαι σύστημα αντιστροφης οσμωσης (Α/Ο) για να φτιάξεις το νερό σου και επισης καλό είναι να βάλεις και skimmer.

Κυκλοφορητές, ρεφρακτόμετρο.....

Κάνε μια αναζήτηση για τέτοιου όγκου (80-100 lit) fish only, να πάρεις ιδέες και να κάνεις ένα σωστώ ξεκίνημα.

Φιλικά :D

Εχε υπόψην σου, οτι τα nano συστηματα οπως ειναι το δικο σου, απαιτουν καλες γνωσεις και επειδη οι μεταβολές των τιμων ειναι πολύ αμεσες, σιγουρα δεν θα ειναι το πιο απλο στην συντηρηση του

Eνα 25 λιτρο ενυδρειακι με στογγυλες γωνιες και οχι 90 μοιρων ακρυλικο δεν θα ηταν ασχημη ιδεα για ενα που ξερει και εχει εναν χ εξοπλισμω στην αποθηκη του.!!

Τωρα για σενα που μπαινεις τωρα στα αλατια θελει δουλεια!

Δεν εχεις και πολυ χωρο πρεπει να βρεις φιλτρο και σκιμμερ μαζι κρεμαστω (πχ νιαγαρα).

Ενα κλοουνακι οπως θελουμε ολοι μας ,λιγο βραχο αραγωνιτη και ενα μικρο θερμοστατη,και ειμαστε οκ!!!!!

Και μετα???θα τρεχεις με ενα ρεφρακτομετρο και με ενα δοχειο νερο οσμοσις ολοι την ημερα!!

Θα κοιτας συνεχεια την θερμοκρασια..θα μεταβαλετε λογο περιβαλλοντος!!

σκεψου πριν πραξεις,,ολοι μας την εχουμε πατησει ,δεν ισχυει το ειμαι νεος παω για ενα μικρο μεχρει να μαθω και μετα φτιαχνω ενα μεγαλο..εδω ισχυει ακριβος το αντιθετο !!

φιλικα :)

εχεις απολυτο δικιοο .. :) Οποτε λετε να ξεκινησω με ενα ενυδρειακι που εχω δεχθει προσφορα 110 λιτρα με 2 λαμπες τ8 και να βαλω σκιμερακι + αο και μετα αντιστροφη οσμωση ?

εχεις απολυτο δικιοο .. :) Οποτε λετε να ξεκινησω με ενα ενυδρειακι που εχω δεχθει προσφορα 110 λιτρα με 2 λαμπες τ8 και να βαλω σκιμερακι + αο και μετα αντιστροφη οσμωση ?

:D

:D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...