stefanaek 22 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 22 Οκτωβρίου 2010 καλησπερα παιδια τελευταιο καιρο εχω ενα προβλημα εξαρσης της συγκεκριμενης αλγης (σχεδον γεμισε ολος ο βραχος)εκτελω μια συγκεκριμενη ρουτινα και δουλευω τα εξης υλικα σε ενα ρεεφακι 200 λιτρων... stress zyme..... stress coat... seachem reef trace... seachem reef iodine.... seachem matrix carbon.... seachem phosguard... απο κυκλοφορια ειμαι καλα 8000 λιτρα χωρις να μετρησω την επιστοφη του φιλτρου και του σκιμμερ(deltec mce600) απο φωτισμο 2 τ5 των 39w μπλε και 2 τ5 των 39w μωβ (μηπως εδω παιζει τιποτα?) μετρησεις που ειχα κανει πριν λιγο καιρο αμμωνια ,νιτρικα και νιτρωδει ελαχιστα(οχι μηδενικα ομως) τρεχει απο τον φεβρουαριο με ζβ και παντρεμα ζωντανου και νεκρου αραγωνιτη. 3-4 μ****α κοραλλια(xenia--eyphylia--mushrooms--fungia) και 2 κλοουν και μια six line μαζι με μια debelius.. επισης ειχα για 2η φορα ξεσπασμα κυανου (μηπως να βγαλω ολη την βιολογια μου?εχω 2-3 λιτρα substrate pro της eheim στο φιλτρο ....και να το αφησω να δουλεψει το συστημα μονο του?) αποφασισα λοιπον να βγαλω τα παντα μεσα απο το ενυδρειο και να τα τριψω με οδοντοβουρτσα (αυτο εγινε χθες)και σημερα επιφανειακα ολα καλα για το κυανο θα κανω υπομονη γιατι οπως ειχε φυγει μονο του ετσι πιστευω θα ξαναφυγει για την τριχωειδη αλγη εκτος απο τακτες αλλαγες νερου (που ειμαι κατα σε αυτο)τι ζωντανο υπαρχει που να την κατατροπωνει? ο χαβανεζος? δυστηχως δεν εχω μεγαλη και καλη ομαδα καθαρισμου ειμαι με 2 χαλκιδικιωτες ερημιτες και 1 χαλκιδικιωτικο σαλιγκαρι (που μου ειχε κινησει την περιεργεια και το εφερα στο ενυδρειο γιατι ηταν πανω του γεματο με κοραλλινη αλγη) ευχαριστω προκαταβολικα για τον χρονο σας παρακατω θα παραθεσω και καποιες φωτο και ενα βιντεακι (ολα τραβηγμενα απο την καμερα του λαπτοπ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamos 22 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 22 Οκτωβρίου 2010 Καλά θα ήταν να βγάλεις το βιολογικό υλικό γιατί είναι μια πηγή νιτρικών για το ενυδρείο σου και να στηρίξεις την βιλογία σου στο βράχο. Αν δεν χρησιμοποιής νερό από Α/Ο σε αυτό κατά την γνώμη μου οφείλετε η έξαρση της άλγης γιατί μάλλον έχεις φωσφορικά.Εχεις κάνει μέτριση??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 22 Οκτωβρίου 2010 #3 Share 22 Οκτωβρίου 2010 Γράφεις 2 τ5 των 39w μωβ Για πες μας ποιές είναι αυτές οι λάμπες ακριβώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanaek 22 Οκτωβρίου 2010 Author #4 Share 22 Οκτωβρίου 2010 μια κλασσικη απαντηση που δινουμε ολοι οσοι δεν εχουμε Α/Ο ειναι οτι ''''ειναι στα πλανα μου'''' δυστηχως αυτο θα απαντησω και εγω και θα κοιταξω να ειναι η επομενη επενδυτικη κινηση του ενυδρειου(αν και εχω βρει κατι φτηνες γυρω στα 100 στα μαγαζια).... ετσι οπως βλεπεις την δεξια φωτο αν εξαιρεσεις τα 2 αριστερα κομματια ολος ο αλλος ειναι ζωντανος πιστευεις μπορει να την καλυψει? μετρηση δυστηχως δεν εχω κανει γιατι δεν πηρα και το αναλογο τεστακι αλλα καθε 2η βδομαδα βαζω αντιφωσφορο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanaek 22 Οκτωβρίου 2010 Author #5 Share 22 Οκτωβρίου 2010 Γράφεις 2 τ5 των 39w μωβ Για πες μας ποιές είναι αυτές οι λάμπες ακριβώς. αυτες οι λαμπες φιλε μου ηταν μεσα στο κινεζικο φωτιστικο ανευ μαρκας που πηρα απο επονημο μαγαζι στην θεσσαλονικη και ειχε αυτες τισ 2 και 2 λευκες και απλως αλλαξα τις λευκες με 2 μπλε των 25.000 κελβιν μαρκας shanda hydro marine blue και απο τι βλεπω και αυτες κινεζικες και με βγηκε το φωτιστικο συνολο 160 +2 χ 20 = 200 Ε Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 22 Οκτωβρίου 2010 #6 Share 22 Οκτωβρίου 2010 Θα σου πρότεινα να αλλάξεις τις λάμπες σου και να βάλεις 2 ΑΤΙ AQUABLUE SPEZIAL 2 ΑΤΙ BLUE PLUS Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 22 Οκτωβρίου 2010 #7 Share 22 Οκτωβρίου 2010 καλησπερα παιδια τελευταιο καιρο εχω ενα προβλημα εξαρσης της συγκεκριμενης αλγης (σχεδον γεμισε ολος ο βραχος)εκτελω μια συγκεκριμενη ρουτινα και δουλευω τα εξης υλικα σε ενα ρεεφακι 200 λιτρων... stress zyme..... stress coat... seachem reef trace... seachem reef iodine.... seachem matrix carbon.... seachem phosguard... απο κυκλοφορια ειμαι καλα 8000 λιτρα χωρις να μετρησω την επιστοφη του φιλτρου και του σκιμμερ(deltec mce600) απο φωτισμο 2 τ5 των 39w μπλε και 2 τ5 των 39w μωβ Ποιες είναι αυτές οι μοβ δώσε παραπάνω στοιχειά (μηπως εδω παιζει τιποτα?) μετρησεις που ειχα κανει πριν λιγο καιρο αμμωνια ,νιτρικα και νιτρωδει ελαχιστα(οχι μηδενικα ομως) τρεχει απο τον φεβρουαριο με ζβ και παντρεμα ζωντανου και νεκρου αραγωνιτη. 3-4 μ****α κοραλλια(xenia--eyphylia--mushrooms--fungia) και 2 κλοουν και μια six line μαζι με μια debelius.. επισης ειχα για 2η φορα ξεσπασμα κυανου (μηπως να βγαλω ολη την βιολογια μου?εχω 2-3 λιτρα substrate pro της eheim στο φιλτρο ....και να το αφησω να δουλεψει το συστημα μονο του?)Σταδιακά να αφαιρείς βιολογικό υλικό και αφήσεις το ζβ να αναλάβει την φιλτρανση σου \ αποφασισα λοιπον να βγαλω τα παντα μεσα απο το ενυδρειο και να τα τριψω με οδοντοβουρτσα (αυτο εγινε χθες)και σημερα επιφανειακα ολα καλα για το κυανο θα κανω υπομονη γιατι οπως ειχε φυγει μονο του ετσι πιστευω θα ξαναφυγει για την τριχωειδη αλγη εκτος απο τακτες αλλαγες νερου (που ειμαι κατα σε αυτο)τι ζωντανο υπαρχει που να την κατατροπωνει?Για ποιο λόγο είσαι κατά ?? ο χαβανεζος?Δεν υπάρχει κανένα ζωντανό αποτελεσματικό κατά της τριχοειδής άλγης δυστηχως δεν εχω μεγαλη και καλη ομαδα καθαρισμου ειμαι με 2 χαλκιδικιωτες ερημιτες και 1 χαλκιδικιωτικο σαλιγκαρι (που μου ειχε κινησει την περιεργεια και το εφερα στο ενυδρειο γιατι ηταν πανω του γεματο με κοραλλινη αλγη) Η ομάδα καθαρισμού σου είναι ανύπαρκτη , πρόσθεσε αρκετά σαλιγκάρια( περίπου 20 ) και ερημίτες (όχι μεσογειακά ) ευχαριστω προκαταβολικα για τον χρονο σας παρακατω θα παραθεσω και καποιες φωτο και ενα βιντεακι (ολα τραβηγμενα απο την καμερα του λαπτοπ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanaek 24 Οκτωβρίου 2010 Author #8 Share 24 Οκτωβρίου 2010 οι μοβ λαμπες ειναι μαρκας shanda των 10.000 κ λογικα κινεζικες και μαλλον θα παω σε αντικατασταση τους αν και καινουργιες σε ATI σημερα εβγαλα απο το φιλτρο το μισο υλικο και λεω σε 2 βδομαδες να βγαλω και το υπολοιπο (μετα να το καταργησω τελειως το φιλτρο η να το αφησω με το σφουγγαρι μονο η και κατι αλλο?) (ανθρακα και αντιφωσφορο βαζω στο σκιμμερ επειδη ειναι πιο ευκολο το βαλε βγαλε) απογοητευτηκα πολυ για τον χαβανεζο διοτι ειχα εναποθεσει αρκετες ελπιδες εκει για τις αλλαγες νερου ειμαι τις αποψης 1 γεναιωδωρη καθε μηνα- μηνα+, της ταξεως των 30-40 λιτρων για σαλιγκαρια να παω σε turbo kai astrea? λογικα μετα οι ερημιτες ποδι ετσι? 3 μερες μετα το τριψιμο του βραχου αρχισε να αναπτυσετε καφε αλγη στον νεκρο βραχο και στον αραγωνιτη (λογικα θα γινει μετα πρασινη και μετα εξαφανιζεται ετσι?) οι φουσκαλες μεσα στον αραγωνιτη πρεπει να ειναι και σημαδια κυανου ετσι? (γιατι για dsb δεν την κοβω με 5 εκατοστα αμμο) σημερα εκανα παλι μετρησεις και εχω ΝΗ4=0 ΝΟ2=0-0.1 ΝΟ3=5-10 ΡΗ=7.9-8.1 τα τεστ ειναι salifert αλατοτητα 1.022-1.023 θερμοκρασια=28-29 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 25 Οκτωβρίου 2010 #9 Share 25 Οκτωβρίου 2010 Παρε εναν αντιφωσφορο σιδηρου (χοντροκοκο αν βρεις γιατι ειναι πιο βολικος) που εχει καφε χρωμα και βαζε 50gr/μηνα. Σε 2 μηνες (ισως και πιο νωρις) αν το προβλημα επιμενει,ενημερωσε μας.Αν και νομιζω οτι αυτο που σου λεω θα βοηθησει παρα πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 26 Οκτωβρίου 2010 #10 Share 26 Οκτωβρίου 2010 Γνώμη μου, βάλε καλύτερα τα χημικά σε εξωτερικό φίλτρο και όχι στο σκίμμερ.Αστο να δουλέψει ελεύθερα.Καλύτερα θα δουλέψει.Πάρε και αντιφώσφορο αλουμινίου(λευκό) και βάλτο στο σκίμμερ για 4-5 μέρες,θα βοηθήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος