Jump to content

Species Tank

MIHALHS

Recommended Posts

post-11642-1288048184_thumb.jpg

• Απαντήσεις 63
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

post-11642-1288048335_thumb.jpg

post-11642-1288048851_thumb.jpg

post-11642-1288049194_thumb.jpg

Sorry guys για τις πολλές αναρτήσεις, κάτι έκανα και δεν έμπαιναν όλες οι φωτο σε μία.

Περισσότερες και "πανοραμικές" μόλις στηθούν κανονικά οι πέτρες.

Ξενυχταω Μιχάλη για παρτη σου!! Μαλλον... για τα ψαρακια και το ενυδρείο σου!! :D

Δωσε γενικη... και φωτο στο λαό!! :)

Μπραβο για την υπομονή σου!!! :thumbup:

Μια χαρά θα πάνε τα ψαράκια ,περιμένουμε αγαπητέ Μιχάλη και τις πανοραμικές φωτο για να δούμε ολοκληρωμενη εικόνα

Καλή επιτυχία :)

Ειναι απο τα ψαρια που σκαλωνεις να τα κοιτας....................

Οταν δε παρουν το κιτρινομαυρο...... :)

Και παλι να τα χαιρεσαι :D

• 3 weeks later...

Αρχίζουμε σιγά σιγά να το διαμορφώνουμε

Μια πανοραμική

post-11642-1289697781_thumb.jpg

Πολύ ωραίο στήσιμο Μιχάλη μπράβο. Συνέχισε να μας ενημερώνεις για την εξέλιξη του ενυδρείου και την συμπεριφορά των ψαριών.

Ωραία τα κοινωνικά ενυδρεία αλλά τα species είναι ιδανικά για μελέτη και παρατήρηση της συμπεριφοράς του ψαριού.

:)

Ωραιο το στησιμο :D

Με την πρωτη ευκαιρια,προσθεσε λιγες πετρες ακομα να ανεβεις λιγο σε υψος στις πισω γωνιες :thumbup:

Πραθέτω μια φωτό που δείχνει δυο αρσενικά

Το ένα, αφού όρισε την περιοχή του, έγιναν έντονες οι ρίγες του

Το αριστερό, άν και τις πρώτες ημέρες είχε πολύ έντονες ρίγες, δεν κατοχύρωσε περιοχή και έχασε το χρώμα του (όσο είχε)

Το κυρίαρχο τώρα δεν αφήνει το αριστερό ούτε στην άλλη μεριά του σωρού να πλησιάσει...

post-11642-1289764153_thumb.jpg

Τι γράφω ρε παιδιά!

Σκόρδο-κρεμμύδι

Τα αντίθετα εννοούσα

Το αριστερό είναι το κυρίαρχο και το δεξί το δευτερεύον

Αλλωστε είναι εμφανές και στη φωτό

Με την ευκαιρία παραθέτο φωτό με το τρίτο αρσενικό που έχει κατοχυρώσει την δεξιά περιοχή

Τελικά είναι 3m+6f οπότε το ένα αρσενικό θα πάρει την άγουσα για το ¨Μεταγωγών" για να μείνουν δυο χαρεμάκια

post-11642-1289766762_thumb.jpg

• 3 months later...

Την περασμένη Παρασκευή είχαμε τα πρώτα γεννητούρια!

Μια πιτσιρίκα στο πρώτο της μπούκωμα (!!!) μας χάρισε τρία μικρά Flavusάκια.

Αν και είμαι κατά, τα έβαλα σε 54λτ γεννήστρα γιατί είχα πάθει νίλα με το συγκεκριμένο είδος και δεν ήθελα απώλειες γόνου.

Φωτό θα προσπαθήσω να βγάλω Σα-Κυ αν και το βλέπω δύσκολο, σκούρα τα μικρά, σκούρες και οι πέτρες... Θα δούμε...

Προς το παρόν :D

Μπράβο ρε Μιχάλη, να σου ζήσουν και πάντα τέτοια. Περιμένουμε τις φωτογραφίες. Τι τα ταΐζεις τα μικρά;

:D

Την περασμένη Παρασκευή είχαμε τα πρώτα γεννητούρια!

Μια πιτσιρίκα στο πρώτο της μπούκωμα (!!!) μας χάρισε τρία μικρά Flavusάκια.

Αν και είμαι κατά, τα έβαλα σε 54λτ γεννήστρα γιατί είχα πάθει νίλα με το συγκεκριμένο είδος και δεν ήθελα απώλειες γόνου.

Φωτό θα προσπαθήσω να βγάλω Σα-Κυ αν και το βλέπω δύσκολο, σκούρα τα μικρά, σκούρες και οι πέτρες... Θα δούμε...

Προς το παρόν :D

Μιχάλη μπραβο να σου ζήσουν!!!!

Υ.Γ.Δώσε μας αν θέλεις περισσότερες πληροφοριες για το τι ειχες πάθει.....έτρωγε τα μικρα ο αρσενικος?

Τα μικρά τρώνε τα γνωστά

Τριμμένο flake, spirulina...

Λοιπόν

Παραμονές των διακοπών μου, μέσα Δεκεμβρίου κάνω μια αλλαγή νερού 50% γιατί θα έλειπα τρεις εβδομάδες και ένα τυπικό καθάρισμα στο φίλτρο. Όλα καλά.

Την άλλη μέρα το πρωί βρίσκω 12 Flavus νεκρά μέσα στις φωλιές τους! Περιττό να σου περιγράψω το σοκ! Ασχολούμαι με ενυδρεία 33 χρόνια και τέτοια ζημιά δεν μου έχει τύχει ποτέ.

Πέθαναν στον ύπνο τους. Αρχίζω και κάνω μετρήσεις του νερού αλλά δεν δείχνουν κάτι ύποπτο.

Τα αφήνω όπως είναι και φεύγω διακοπές. Όταν γύρισα βρήκα και έβαλα τέσσερα νέα και από αυτά βγήκε η γέννα...

Ακόμα αναρωτιέμαι τι έγινε. Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι το νερό είχε κάτι που δηλητηρίασε τα ψάρια. Το δίκτυο εδώ στο νησί έχει σκληρό νερό αλλά οι δεξαμενές είναι ανοιχτές και ό,τι πέσει μέσα έρχεται στη βρύση μας, φίλτρανση δεν γίνεται...

Λοιπόν

Παραμονές των διακοπών μου, μέσα Δεκεμβρίου κάνω μια αλλαγή νερού 50% γιατί θα έλειπα τρεις εβδομάδες και ένα τυπικό καθάρισμα στο φίλτρο. Όλα καλά.

Την άλλη μέρα το πρωί βρίσκω 12 Flavus νεκρά μέσα στις φωλιές τους! Περιττό να σου περιγράψω το σοκ! Ασχολούμαι με ενυδρεία 33 χρόνια και τέτοια ζημιά δεν μου έχει τύχει ποτέ.

Πέθαναν στον ύπνο τους. Αρχίζω και κάνω μετρήσεις του νερού αλλά δεν δείχνουν κάτι ύποπτο.

Τα αφήνω όπως είναι και φεύγω διακοπές. Όταν γύρισα βρήκα και έβαλα τέσσερα νέα και από αυτά βγήκε η γέννα...

Ακόμα αναρωτιέμαι τι έγινε. Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι το νερό είχε κάτι που δηλητηρίασε τα ψάρια. Το δίκτυο εδώ στο νησί έχει σκληρό νερό αλλά οι δεξαμενές είναι ανοιχτές και ό,τι πέσει μέσα έρχεται στη βρύση μας, φίλτρανση δεν γίνεται...

Μου θυμίζεις μια περιπτωση δικη μου που διατηρούσα το ενυδρείο μου επαρχία και το νερό της βρύσης ερχόταν απο πηγή χωρις χλωρίωση και χωρις καμιά επεξεργασία....οσο αυξανα την συχνότητα των αλλαγών νερού τοσο φουντωναν οι άλγες στο ενυδρείο...η εξηγηση ηταν οτι το νερό της βρύσης είχε νιτρικά 0,80 :D

Τι να πω...

Μέτρησα Αμμωνία 0

Νιτρώδη 0

Νιτρικά <10 στο νερό του δικτύου

Χλωρίωση δεν γίνεται στο συγκεκριμένο δίκτυο αλλά μετά από αυτό δεν κάνω αλλαγές πάνω από 15-20% (άλλωστε, τώρα με 4 ψάρια 4-5 εκ σε 190 λίτρα μιλάμε για αστεία ιχθυοφόρτιση και τα νιτρικά δεν ανεβαίνουν εύκολα), βάζω πλέον αντιχλώριο προληπτικά, όποιος καεί στο χυλό...

Τεςπα, ας μείνουμε στα ευχάριστα...

Να και μερικές φωτό

Baby Flavus

post-11642-1299702562_thumb.jpg post-11642-1299702603_thumb.jpg post-11642-1299702638_thumb.jpg post-11642-1299702668_thumb.jpg

κουκλια ειναι!!!! να σου ζησουν!

Να σου ζήσουν και πάλι Μιχάλη!!!

Θυμισέ μου χρησιμοποιείς αραγωνίτη ή αμμο θαλάσσης?Δείχνει πολύ εύχρηστο για ανασκαφές! :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...