magman 21 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 21 Οκτωβρίου 2010 Θα κάνω την κίνηση να πάρω μπουκάλα διοξειδίου για το ενυδρείο μου. Επειδή όμως ο ph controller πάει πολύ μακριά για το budget μου ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να διασφαλίσω ότι δεν θα βρω τα ψαράκια μου μια μέρα στον αφρό. Δυστυχώς αυτή την περίοδο είμαι ελάχιστες ώρες στο σπίτι. Σκέφτικα την δοκιμή να την κάνω σε ενυδρείο χωρίς ψάρια. Απο εκεί και πέρα όμως; Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 21 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 21 Οκτωβρίου 2010 Θα κάνω την κίνηση να πάρω μπουκάλα διοξειδίου για το ενυδρείο μου. Επειδή όμως ο ph controller πάει πολύ μακριά για το budget μου ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να διασφαλίσω ότι δεν θα βρω τα ψαράκια μου μια μέρα στον αφρό. Δυστυχώς αυτή την περίοδο είμαι ελάχιστες ώρες στο σπίτι. Σκέφτικα την δοκιμή να την κάνω σε ενυδρείο χωρίς ψάρια. Απο εκεί και πέρα όμως; πρώτον δεν πάνε στον αφρό πιάνουνε πάτο 99% μια χαρά θα είναι και χωρίς την επιτήρηση σου αρκεί να ξεκινήσεις με πολύ χαμηλή δόση και στην πορεία βλέπεις επίσης να πάρεις ένα τέτοιο οπωσδήποτε και να το συνδέσεις στον ίδιο χρονοδιακόπτη με τα φώτα επίσης για να μη χαλάς τσάμπα διοξείδιο να πάρεις καλή σκάλα και να περιορίσεις την ανατάραξη στην επιφάνεια στο ελάχιστο Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 21 Οκτωβρίου 2010 Author #3 Share 21 Οκτωβρίου 2010 πρώτον δεν πάνε στον αφρό πιάνουνε πάτο 99% μια χαρά θα είναι και χωρίς την επιτήρηση σου αρκεί να ξεκινήσεις με πολύ χαμηλή δόση και στην πορεία βλέπεις επίσης να πάρεις ένα τέτοιο οπωσδήποτε και να το συνδέσεις στον ίδιο χρονοδιακόπτη με τα φώτα επίσης για να μη χαλάς τσάμπα διοξείδιο να πάρεις καλή σκάλα και να περιορίσεις την ανατάραξη στην επιφάνεια στο ελάχιστο Το σύστημα έχει και ηλεκτροβάνα. Να το δουλεύω όμως μόνο το 8ωρο που θα είναι και το φώς ανοιχτό; Δεν χρειάζονται CO2 άλλη ώρα τα φυτά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 21 Οκτωβρίου 2010 #4 Share 21 Οκτωβρίου 2010 Το σύστημα έχει και ηλεκτροβάνα. Να το δουλεύω όμως μόνο το 8ωρο που θα είναι και το φώς ανοιχτό; Δεν χρειάζονται CO2 άλλη ώρα τα φυτά; γιαυτό το λόγο ακριβώς διαθέτει την ηλεκτροβάνα (normally closed συγκεκριμένα) για να την συνδέεις με τα φώτα και το βράδυ να κλείνει. Τα φυτά με κλειστά τα φώτα αντί να παράγουν οξυγόνο παράγουν CO2 φρόντισε να κατανοήσεις πλήρως τι παίζει με το CO2 πριν το χρησιμοποιήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 21 Οκτωβρίου 2010 #5 Share 21 Οκτωβρίου 2010 Επειδή όμως ο ph controller πάει πολύ μακριά για το budget μου ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να διασφαλίσω ότι δεν θα βρω τα ψαράκια μου μια μέρα στον αφρό. Εφόσον δεν σκοπεύεις να βάλεις για την ώρα ph controller θα πρέπει να έχεις οπωσδήποτε καλό μικρομετρικό ρυθμιστή ροής (needle valve) μαζί με μετρητή φυσαλίδων (Bubble counter) Δες εδώ Ο τροπος για να διασφαλίσεις σωστή ροή είναι στην αρχή να εχεις λίγες φυσαλίδες ανα λεπτό και με την ώρα θα τις αυξάνεις αργά αργά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 21 Οκτωβρίου 2010 Author #6 Share 21 Οκτωβρίου 2010 (edited) Εφόσον δεν σκοπεύεις να βάλεις για την ώρα ph controller θα πρέπει να έχεις οπωσδήποτε καλό μικρομετρικό ρυθμιστή ροής (needle valve) μαζί με μετρητή φυσαλίδων (Bubble counter) Δες εδώ Ο τροπος για να διασφαλίσεις σωστή ροή είναι στην αρχή να εχεις λίγες φυσαλίδες ανα λεπτό και με την ώρα θα τις αυξάνεις αργά αργά. Νομίζω πως μου είπε οτι έχει βελόνα. Τις φυσαλλίδες δεν μπορώ να τις μετρίσω με την σκάλα διάχυσης; Έχω σκοπό να το τεστάρω αρχικά έξω απο το ενυδρείο, λείπω πολλές ώρες απο το σπίτι και αν βρώ τα ψάρια τούμπα θα χαλαστώ πολύ! Έγινε επεξεργασία 21 Οκτωβρίου 2010 - magman Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 21 Οκτωβρίου 2010 Author #7 Share 21 Οκτωβρίου 2010 γιαυτό το λόγο ακριβώς διαθέτει την ηλεκτροβάνα (normally closed συγκεκριμένα) για να την συνδέεις με τα φώτα και το βράδυ να κλείνει. Τα φυτά με κλειστά τα φώτα αντί να παράγουν οξυγόνο παράγουν CO2 φρόντισε να κατανοήσεις πλήρως τι παίζει με το CO2 πριν το χρησιμοποιήσεις ΄ Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 21 Οκτωβρίου 2010 #8 Share 21 Οκτωβρίου 2010 Νομίζω πως μου είπε οτι έχει βελόνα. Τις φυσαλλίδες δεν μπορώ να τις μετρίσω με την σκάλα διάχυσης; Μπορείς. Απλά να ξέρεις ότι έχει διαφορετικό μέγεθος η φυσαλίδα στην σκάλα διάχυσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 22 Οκτωβρίου 2010 Author #9 Share 22 Οκτωβρίου 2010 Θα πάρω αν είναι τέστ για CO2. Νομίζω οτι υπάρχει ένα που το βάζεις στο νερό και δείχνει συνεχώς τι CO2 υπάρχει. Έχετε κάτι άλλον να προτείνετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 22 Οκτωβρίου 2010 #10 Share 22 Οκτωβρίου 2010 Αυτό είναι η καλύτερη λύση αν δεν έχεις controller. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 22 Οκτωβρίου 2010 Author #11 Share 22 Οκτωβρίου 2010 Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Μία τελευταία ερώτηση. Τη βελόνα μπορώ να την αντικαταστήσω με καλύτερη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 22 Οκτωβρίου 2010 #12 Share 22 Οκτωβρίου 2010 Θα πάρω αν είναι τέστ για CO2. Νομίζω οτι υπάρχει ένα που το βάζεις στο νερό και δείχνει συνεχώς τι CO2 υπάρχει. Έχετε κάτι άλλον να προτείνετε; να έχεις στο μυαλό σου ότι τα τεστ αυτά "τεστάρουν" το νερό πριν από 12 ώρες περίπου. Δηλαδή εάν κάνεις μια αλλαγή στο Co2 τώρα θα σου το δείξει μετά από αρκετές ώρες. Να έχεις το νου σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 22 Οκτωβρίου 2010 Author #13 Share 22 Οκτωβρίου 2010 να έχεις στο μυαλό σου ότι τα τεστ αυτά "τεστάρουν" το νερό πριν από 12 ώρες περίπου. Δηλαδή εάν κάνεις μια αλλαγή στο Co2 τώρα θα σου το δείξει μετά από αρκετές ώρες. Να έχεις το νου σου Σε τί ποσοστό είναι αξιόπιστα; Γιατί μετρούσα πχ το pH με στίκ και όταν έβαλα το υγρό είχα 1 βαθμό διαφορά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
antoniosthegr8 30 Απριλίου 2011 #14 Share 30 Απριλίου 2011 Να ρωτήσω κάτι χαζό ώς αρχάριος.. Για ποιό λόγο βαζουμε τη μπουκαλα Co2 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blue 30 Απριλίου 2011 #15 Share 30 Απριλίου 2011 αν και καθυστερημενα απο προσωπικη χρηση μς τισ φυσαλιδες διαβαζοντας μια εταιρια ελεγε 10 φυσαλιδεσ το λεπτο ανα 100 λιτρα παιρνοντασ σαν βαση αυτο απο την ημερα που εβαλα φυτα ειδα οτι εφτασα στισ 45-50 φυσ μεχρι στιγμης οσο τα φυτα δυναμωνουν (για να καταλαβεις κομα τα φυτα τωρα ριζωνουν μερικα ειναι 10 μερων ) οποτε γνωμη μου μεχρι να αποκτησεις κοντρολερ μην ξεφυγεις απο τισ 10 το λεπτο ανα 100 λιτρα Υ.Γ χρησημοποιω κοντρολερ για να μαθω ακριβως ποσο διοξειδιο θελω οποτε μεινε στον κανονα των 10 ανα 100 λιτρα το διοξειδιο το θελουν τα φυτα για αναπνοη εισπνεου διοξειδιο παραγουν οξυγονο Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.p. 15 Μαίου 2011 #16 Share 15 Μαίου 2011 παρακλώ εάν γνωρίζει κανείς σε ενυδρείο των 40λτ με ph controller πολύ φυτεμένο με ph 7.0 πότε θα χρειαστεί γέμισμα η μπουκάλα co2 των 500gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος