Jump to content

Τα φυτα ριχνουν το ΡΗ ;

kixlidatos

Recommended Posts

Καλημερα αδελφια Αφρικανοι.Εδω και μερικες μερες εβαλα και στα δυο ενυδρεια μου μερικα φυτα,για να ριξω τα Ν0 3.Χθες που εκανα την ρουτηνα μου,και στα δυο ενυδρεια επεσε το ΡΗ ,στο μικρο απο 8,4 σε 8,2και στο μεγαλο απο 8,2 σε 8,0.Τα νιτρικα ομως παρεμειναν σταθερα στο 40.

Τα φωτα σας αδελφια ;)

Καλημερα αδελφια Αφρικανοι.Εδω και μερικες μερες εβαλα και στα δυο ενυδρεια μου μερικα φυτα,για να ριξω τα Ν0 3.Χθες που εκανα την ρουτηνα μου,και στα δυο ενυδρεια επεσε το ΡΗ ,στο μικρο απο 8,4 σε 8,2και στο μεγαλο απο 8,2 σε 8,0.Τα νιτρικα ομως παρεμειναν σταθερα στο 40.

Τα φωτα σας αδελφια ;)

Να ξέρουμε οτι το Ph κατά την διάρκεια ενός 24ωρου μπορεί να έχει κάποιες διακυμάνσεις και βέβαια είναι και με τι μέθοδο μετράς δηλαδή πόσο αξιόπιστη έιναι.Δεν ξέρω τι φυτά έχεις βάλει ,απλά θα μπορούσες να βάλεις κερατόφύλλο που καταναλώνει νιτρικά.

Βέβαια από την πείρα μου να σου πω οτι είχα βάλει κάποτε σε malawi ενυδρείο και σε 2 ώρες το φάγανε.

Κάνε τις αλλαγές ρουτίνας και τα νιτρικά θα τα διατηρείς σε χαμηλά επίπεδα.

Δώσε καμμιά φωτό

;)

Λόγο της διακύμανσης του Ph (Μέρα - Νύκτα) πρέπει η μέτρηση που κάνουμε να είναι πάντα την ίδια ώρα.

Να ξέρουμε οτι το Ph κατά την διάρκεια ενός 24ωρου μπορεί να έχει κάποιες διακυμάνσεις και βέβαια είναι και με τι μέθοδο μετράς δηλαδή πόσο αξιόπιστη έιναι.Δεν ξέρω τι φυτά έχεις βάλει ,απλά θα μπορούσες να βάλεις κερατόφύλλο που καταναλώνει νιτρικά.

Βέβαια από την πείρα μου να σου πω οτι είχα βάλει κάποτε σε malawi ενυδρείο και σε 2 ώρες το φάγανε.

Κάνε τις αλλαγές ρουτίνας και τα νιτρικά θα τα διατηρείς σε χαμηλά επίπεδα.

Δώσε καμμιά φωτό

;)

Καλη σας μερα.Μετραω με ΑΡΙ( υγρα),περιπου παντα την ιδια ωρα κανω την ρουτινα.Εχω βαλει κερατοφυλο,ανουμπια νανο,και μια βαλινερσα.Το μεγαλο απο την αρχη ποτε δεν μου ειχε πεσει το ΡΗ,εναι η πρωτη φορα που μου συμβενει,και γιαυτο ρωτησα.Σεμενα παραδοξως δεν τα τσιμπανε,γιατι και εγω αυτο περιμενα.

Παρουσιαση πολυ συντομα ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...