Jump to content

χρυσοψαρο στο πατο

Recommended Posts

καλησπερα παιδια λογο μετακομισησ γνωστοι μου μου δωσανε 2 χρυσοψαρα σε ενα ενυδρειο με το ζορι 25 λ.

εγω τελειοσ ασχετοσ εκατσα και εψαξα στο νετ και ειδα οτι δεν φτανει και για τα 2 το 25λιτρο και αγορασα ενα 60 (δεν εχω χωρο για μεγαλιτερο) εκανα την αλαγη και ολα μεχρη προχτεσ πηγεναν ρολοι μεχρη που ειδα το ενα να καθετε στο πατο να μην τρωει να αναπνεει αργα και να εχει κατι σαν σπασμουσ και το αλλο να πηγενει να το σπροχνει .τι να σασ πω ρε παιδια ματωσε η καρδια μου .τι φταιει και εγεινε αυτο? και τι πρεπει να κανω ειμαι ασχετοσ και δεν ζητησα ποιο πριν βοηθεια εκανα του κεφαλιου μου

Κάλιο αργά παρά ποτέ. ;) Καλός ήρθες στο χόμπυ.

Για να μας βοηθήσεις όμως πες μας λίγα παραπάνω πράγματα. Πόσο καιρό το έχεις το ενυδρείο και τι ακριβώς έχει μέσα? Χρησιμοποιείς καθόλου αντιχλωριακό ή άλλα φάρμακα προετοιμασίας? Βάλε κάποια φωτογραφία και συμπλήρωσε και την φόρμα εδώ.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ :το χρυσοψαρο δεν ανεβενει για τροφη και ειναι ακηνητο ενω το δευτερο ειναι σε καλη κατασταση

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:60

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):σφουγγαρι με ανθρακα

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):1 χρονοσ περιπου

- Ψάρια (είδη και αριθμός):2 χρυσοψαρα

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):ταισμα καθε μερα αλαγη νερου 50 με 70% καθε δευτερη βδομαδα νερο με αντιχλωρικο

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ {μετα το στροσιμο μια μετρηση εγεινε και μου ειπαν οτι ειναι ολα καλα και δεν χρηαζετε αλλη μετρηση

- PH:

- KH:

- GH:

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):

- ΝΟ2 (νιτρώδη):

- ΝΟ3 (νιτρικά):

- Θερμοκρασία:20

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:

-Strips:

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού:

- Ιστορικό Ψαριού:

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): ειχε ορεξη τισ τελευτεσ 3 μερεσ στο πατο με σχεδον πληρη ακινισια

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:sera omnipur

-Δοσολογία:3 ml

-Χρόνος Χρήσης:καθε μηνα μετα απο αλλαγη νερου

-Αναλυτική περιγραφή:

απο το apo to pet shopμου το δωσανε δεν ξερο γιατι

δεν θελο να χασω και το αλλο ψαρακι καποιοσ γνωστοσ μου μου ειπε οτι μαλον εχω πολυ αμωνια που το ειδε

και δεν θα αντεξη πολυ παντοσ τωρα αλαζω το νερο καθε μερα κατα 25 % δεν ξερω αν εκανα καλα καθε βοιθεια δεχτη και ευχαριστω

Κάτι δεν πάει καλά με τη βιολογία του φίλτρου σου. Καταρχήν είναι κακό να χρησιμοποιείς omnipur χωρίς λόγο. Αποτελεί φάρμακο για συγκεκριμένες περιπτώσεις θεραπειών και όχι κάποιο είδος προληπτικού ή βελτιωτικού. Σου συνιστώ άμεσα να πας σε ένα petshop και να πάρεις τεστάκια. Αγόρασε τα στικς. Θα πάρεις 2 πακέτα. Το ένα θα έχει μετρήσεις νιτρικών (ΝΟ3), νιτρώδη αλάτων (ΝΟ2), ph, kh, gh και το άλλο θα είναι μόνο αμμωνίας (ΝΗ3/ΝΗ4). Πρέπει να τα προμηθευτείς και τα 2, να μετρήσεις και να μας δώσεις τα αποτελέσματα.

Ερωτήσεις:

1) Λες πως το φίλτρο σου έχει μέσα άνθρακα. Κάθε πότε τον αλλάζεις?

2) Όταν βάζεις μέσα omnipur τον αφαιρείς ή συνεχίζει να υπάρχει μέσα στο φίλτρο?

3) Τι τροφή ταΐζεις?

4) Πόσες φορές την ημέρα και σε τι ποσότητα ταΐζεις?

Επίσης θα ήθελα και καμιά φωτογραφία του ενυδρείου και των ψαριών για να έχουμε πλήρη εικόνα.

Χαίρομαι που πραγματικά σε ενδιαφέρει να μη χάσεις το ψάρι. Ελπίζω το συντομότερο να απαντήσεις στα παραπάνω για να βγάλουμε κάποια άκρη και να το σώσουμε :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...