Jump to content

Νεος στο Αφρικανικο!

KurKouts

Recommended Posts

Μετα απο πεντε χρονια που ασχολουμαι με τα ενυδρεια πηρα την αποφαση να ασχοληθω με την Αφρικη!

Θα κανω μία μινι παρουσιαση του ενυδρειου μου και θα ηθελα τις παρατηρησεις σας!

Το ενυδρειο ειναι δικιας μου κατασκευης 100 lt και 45 lt sump! Εχω τοποθετησει ενα λεπτο φυλλο φελιζολ στον πατο και το υποστρωμα ειναι λεπτοκοκο χαλικι (λιγο μεγαλυτερης διαμετρου απο την αμμο). Εχω τοποθετησει διακοσμητικες πετρες οι οποιες εχουν στερεωθει μεταξυ τους με μη τοξικη σιλικονη ειδικη για ενυδρεια. Για διακοσμητικο φόντο εφτιαξα ενα "τοιχο" με ομοιες πετρες με αυτες της διακοσμησης.

Στο sump εχουν μπει τα φιλτρα και σε ενα διαμερισμα του εχω βαλει γαριδες amano, οι οποιες δειχνουν να το απολαμβάνουν. Επίσης στο ιδιο διαμερισμα εχω βαλει μια anubia bonsai (την οποια σκεφτομαι να την βαλω στο πανω ενυδρειο, αλλα δεν ξερω αν ειναι σωστο)

Μετρησεις για το ενυδρειο θα της γραψω αυριο

Ακολουθουν φωτογραφιες για να εχετε μια πιο σαφη εικονα για το ενυδρειο

Σας ευχαριστω προκαταβολικα!!!!! ;)

post-8423-1287609736_thumb.jpg

post-8423-1287609792_thumb.jpg

Μετα απο πεντε χρονια που ασχολουμαι με τα ενυδρεια πηρα την αποφαση να ασχοληθω με την Αφρικη!

Θα κανω μία μινι παρουσιαση του ενυδρειου μου και θα ηθελα τις παρατηρησεις σας!

Το ενυδρειο ειναι δικιας μου κατασκευης 100 lt και 45 lt sump! Εχω τοποθετησει ενα λεπτο φυλλο φελιζολ στον πατο και το υποστρωμα ειναι λεπτοκοκο χαλικι (λιγο μεγαλυτερης διαμετρου απο την αμμο). Εχω τοποθετησει διακοσμητικες πετρες οι οποιες εχουν στερεωθει μεταξυ τους με μη τοξικη σιλικονη ειδικη για ενυδρεια. Για διακοσμητικο φόντο εφτιαξα ενα "τοιχο" με ομοιες πετρες με αυτες της διακοσμησης.

Στο sump εχουν μπει τα φιλτρα και σε ενα διαμερισμα του εχω βαλει γαριδες amano, οι οποιες δειχνουν να το απολαμβάνουν. Επίσης στο ιδιο διαμερισμα εχω βαλει μια anubia bonsai (την οποια σκεφτομαι να την βαλω στο πανω ενυδρειο, αλλα δεν ξερω αν ειναι σωστο)

Μετρησεις για το ενυδρειο θα της γραψω αυριο

Ακολουθουν φωτογραφιες για να εχετε μια πιο σαφη εικονα για το ενυδρειο

Σας ευχαριστω προκαταβολικα!!!!! ;)

post-8423-1287609736_thumb.jpg

post-8423-1287609792_thumb.jpg

Καταρχήν καλώς ήλθες στην Αφρική! ;)

Θα σου προτείνω να ξεκινήσεις το διάβασμα απο ΕΔΩ

Καλώς ήλθες αγαπητέ φίλε θα θέλαμε να μας γράψεις και τις διαστάσεις του ενυδρείου σου

;)

Καλώς ήλθες αγαπητέ φίλε θα θέλαμε να μας γράψεις και τις διαστάσεις του ενυδρείου σου

;)

Συγνωμη παραλειψη! ;)

Μηκος --> 73cm

Πλατος --> 43cm

Υψος --> 40cm

Προτοτυπο θα ελεγα ;)

Τα borleyi που εχεις βαλει μεγαλωνουν αρκετα και θελουν λιτρα.

Επισης πρεπει να στησεις ακανονιστα τις πετρες,ωστε να δημιουργουν σπηλιες και κρυψωνες.Αυτες που εχεις μεσα τωρα δεν ειναι αρκετες.

Προτοτυπο θα ελεγα ;)

Τα borleyi που εχεις βαλει μεγαλωνουν αρκετα και θελουν λιτρα.

Επισης πρεπει να στησεις ακανονιστα τις πετρες,ωστε να δημιουργουν σπηλιες και κρυψωνες.Αυτες που εχεις μεσα τωρα δεν ειναι αρκετες.

Τα borleyi απλα τα φιλοξενω για μερικες μερες ειναι ενος φιλου που αλλαζει το ενυδρειο του! Για τις πετρες νομιζω οτι ειναι το μονο ευκολο!!! Λεω να παρω μερικες ακομα και να τις τοποθετησω αναμεσα σε αυτες που εχω ηδη και στον "τοιχο" ωστε να δημιουργηθουν σπηλιες. Τελικα ειναι πραγματικα νταμαρια!!! Αλλα ωραια νταμαρια!!! ;):thumbup:

Πραγματικα σας ευχαριστω παρα πολυ!

Καλώς ήρθες στην Αφρική κι από μένα. Στα είπαν όλα οι καλοί φίλοι παραπάνω εγώ απλά θα σου έλεγα να πάρεις ιδέες για το στήσιμο από εδώ

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=28495

;)

Τα borleyi απλα τα φιλοξενω για μερικες μερες ειναι ενος φιλου που αλλαζει το ενυδρειο του! Για τις πετρες νομιζω οτι ειναι το μονο ευκολο!!! Λεω να παρω μερικες ακομα και να τις τοποθετησω αναμεσα σε αυτες που εχω ηδη και στον "τοιχο" ωστε να δημιουργηθουν σπηλιες. Τελικα ειναι πραγματικα νταμαρια!!! Αλλα ωραια νταμαρια!!! ;):thumbup:

Πραγματικα σας ευχαριστω παρα πολυ!

Οι διαστάσεις που μας δίνεις δεν είναι οι ιδανικές για λίμνη malawi πιο πολυ με μικρές κιχλίδες λίμνης Ταγκανίκας.Απόφάσισε λοιπόν τι ψάρια θα βάλεις και από κει και πέρα θα στηθεί και το ανάλογο aquascaping.Εμείς ευχαρίστως να σου πούμε τη γνώμη μας και εσύ τα ερωτηματα σου από το διάβασμα που θά κάνεις.

;)

Kαλως ηρθες στην ομορφη Αφρικη.

;);)

Εγω θα σου ελεγα για της πετρες που κολλησες στον τοιχο, να της προσεξεις γιατι με τον καιρο υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να σου ερθουν κατω.

Καλη συνεχεια :thumbup:

Kαλως ηρθες στην ομορφη Αφρικη.

;);)

Εγω θα σου ελεγα για της πετρες που κολλησες στον τοιχο, να της προσεξεις γιατι με τον καιρο υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να σου ερθουν κατω.

Καλη συνεχεια :thumbup:

Καλως σας βρηκα!!

Οι πετρες είναι πολυ καλα στερεωμένες με την σιλικονη. Επειδη το σκεφτηκα και εγω εψαχνα να βρω τροπο να τις κολλησω ωστε να μην εχω αυτο το πρόβλημα, ετσι πηρα ένα φυλλο plexiglass το εστρωσα ολο με σιλικονη και στην συνεχεια κολλησα μια στρωση αμμου ωστε να γινει πιο τραχυ! Για να το πετυχω και αυτο στις πετρες εσπασα λιγο την πλευρα που θα εβαζα την σιλικονη, οποτε η συγκοληση εχει γινει πολυ καλα. Δεν ειναι και τσιμεντο βεβαια αλλα νομιζω οτι δεν θα εχω προβλημα.

Εκανα και τις μετρησεις και τα αποτελεσματα ειναι τα παρακατω:

pH: 8

kH: 8

NH4:0

NH3: 0

NO2: 0

NO3: 10

PO4: 0

Cu: 0

Διαπιστωσα οτι εχω προβλημα με την σκληροτητα (νομιζω ειναι χαμηλη) Μπορει καποιος να μου πει πως μπορω να την ανεβασω?

Ευχαριστω!

Καλως σας βρηκα!!

Οι πετρες είναι πολυ καλα στερεωμένες με την σιλικονη. Επειδη το σκεφτηκα και εγω εψαχνα να βρω τροπο να τις κολλησω ωστε να μην εχω αυτο το πρόβλημα, ετσι πηρα ένα φυλλο plexiglass το εστρωσα ολο με σιλικονη και στην συνεχεια κολλησα μια στρωση αμμου ωστε να γινει πιο τραχυ! Για να το πετυχω και αυτο στις πετρες εσπασα λιγο την πλευρα που θα εβαζα την σιλικονη, οποτε η συγκοληση εχει γινει πολυ καλα. Δεν ειναι και τσιμεντο βεβαια αλλα νομιζω οτι δεν θα εχω προβλημα.

Εκανα και τις μετρησεις και τα αποτελεσματα ειναι τα παρακατω:

pH: 8

kH: 8

NH4:0

NH3: 0

NO2: 0

NO3: 10

PO4: 0

Cu: 0

Διαπιστωσα οτι εχω προβλημα με την σκληροτητα (νομιζω ειναι χαμηλη) Μπορει καποιος να μου πει πως μπορω να την ανεβασω?

Ευχαριστω!

Ειναι χαμηλα.Μαλλον οι πετρες που εβαλες δεν ειναι ασβεστολιθικες.Αμεσα μπορεις να βαλεις μαγειρικη σοδα ,αλλα δεν ειναι μονιμη λυση.Υπαρχουν διαφορα bufer

Ειναι χαμηλα.Μαλλον οι πετρες που εβαλες δεν ειναι ασβεστολιθικες.Αμεσα μπορεις να βαλεις μαγειρικη σοδα ,αλλα δεν ειναι μονιμη λυση.Υπαρχουν διαφορα bufer

Χωρις να θελω να σε ζαλισω δυο πραγματακια θελω να μου πεις! Πρωτον ποση σοδα πρεπει να βαλω για τα λιτρα μου. Και δευτερων που μπορω να δω τα bufer που υπαρχουν?

Η μαγειρική σόδα δεν είναι λύση γιατί θα κάνει τις σκληρότητες να ανεβοκατεβαίνουν. Ενα προιόν που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι το Cichlid Lake Salt

;)

Χωρις να θελω να σε ζαλισω δυο πραγματακια θελω να μου πεις! Πρωτον ποση σοδα πρεπει να βαλω για τα λιτρα μου. Και δευτερων που μπορω να δω τα bufer που υπαρχουν?

Στα 150 λιτρα μια κουταλια γλυκου γεματη.Για τα αλατια υπαρχουν στα ενυδρειακα μαγαζια.Μου εχουν πει κατι καλο αλλα δεν το θυμαμαι.Αν το διαβασει ο Κυρ.Καρυδας ας μας το πει. ;)

Στα 150 λιτρα μια κουταλια γλυκου γεματη.Για τα αλατια υπαρχουν στα ενυδρειακα μαγαζια.Μου εχουν πει κατι καλο αλλα δεν το θυμαμαι.Αν το διαβασει ο Κυρ.Καρυδας ας μας το πει. ;)

Είπαμε αφήστε την σόδα για μετά το φαγητό. Δεν είναι λύση.

;)

Η μαγειρική σόδα δεν είναι λύση γιατί θα κάνει τις σκληρότητες να ανεβοκατεβαίνουν. Ενα προιόν που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι το Cichlid Lake Salt

;)

Το καταλαβα αυτο για την σοδα απλα για κατι προσωρινο μεχρι να βρω το προιον που εστειλες! Αλλα θα αρχισω την αναζητηση αμεσα! Να εισαι καλα!

Είπαμε αφήστε την σόδα για μετά το φαγητό. Δεν είναι λύση.

:blink:

;);):thumbup:

Καλα καλα. :)

OK!!!! Εφυγα για να αγορασω επιπλεον πετρες και το αλατι που προτεινατε! Τα τοποθετω και σας ενημερωνω!!!

;):thumbup:;)

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω!!!!!!!!

Χαίρεται και από μένα!! ;)

Καλό είναι το Cichlid Lake Salt να χρησιμοπιείται σε συνδυασμό με το Tanganyika Buffer της ίδιας εταιρείας (Seachem)

Στις οδηγίες τους θα καταλάβεις τι και πως.... ;)

Αγαπητοί φίλοι θέλω να διευκρινήσω κάτι όσον αφορά την χρήση bufer ή cichlid lake salt.

Από την πείρα μου συμπεραίνω τα εξής

1.Το buffer και ειδικά της seachem που χρησιμοποιώ ανεβάζει ph kh και το θεωρώ και λογικό.

2.Το cichlid lake salt ανεβάζει μόνο την ολική σκληρότητα gh

3.Η εταιρεία αναφέρει πράγματι οτι είναι καλό να συνδυάζονται κατα την γνώμη μου δεν είναι αναγκαίο.

εφόσον κάποιες παράμετροι τηρούν τις τιμές που θέλουμε.

;)

Λοιπον ετοιμα! Πηρα το Cichlid lake salt εβαλα την σωστη ποσοτητα, προσθεσα τις πετρεσ και δημιουργησα πολλες σπηλιες και εβαλα και την anubia απο το sump!!!! Σας ακολουθω πιστα! Αλλες προτασεις????

Μερικες φωτογραφιες ακομα....

post-8423-1287666402_thumb.jpg

post-8423-1287666597_thumb.jpg

Αγαπητοί φίλοι θέλω να διευκρινήσω κάτι όσον αφορά την χρήση bufer ή cichlid lake salt.

Από την πείρα μου συμπεραίνω τα εξής

1.Το buffer και ειδικά της seachem που χρησιμοποιώ ανεβάζει ph kh και το θεωρώ και λογικό.

2.Το cichlid lake salt ανεβάζει μόνο την ολική σκληρότητα gh

3.Η εταιρεία αναφέρει πράγματι οτι είναι καλό να συνδυάζονται κατα την γνώμη μου δεν είναι αναγκαίο.

εφόσον κάποιες παράμετροι τηρούν τις τιμές που θέλουμε.

;)

ΟΚ! 8α περιμενω μια δυο μερες θα κανω τα τεστ και θα δω μετα πως θα κινη8ω!

• 2 weeks later...

Καλησπέρα και πάλι!!! Έκανα τα τεστ στις 25/10 και τα αποτελέσματα ήταν τα παρακάτω:

pH --> 8.0

gH --> 18.0

kH --> 6.0

NH4 --> 0.0

NH3 --> 0.0

NO2 --> 0.0

NO3 --> 10.0

PO4 --> 0.0

Τα επανέλαβα και σήμερα και ήταν:

pH --> 7.5

gH --> 20.0

kH --> 6.0

NH4 --> 0.0

NH3 --> 0.0

NO2 --> 0.0

NO3 --> 25.0

PO4 --> 0.0

Ακούω τις παρατηρήσεις σας!!! Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...