Jump to content

Δίσκος με άσπρες τελείες.

Recommended Posts

red-cross.jpg

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε: Σήμερα το πρωί πήγα στο ενυδρείο να δω πως πάει το θέμα με την θεραπεία που είχα κάνει στα neon tetra για ich. Παρατήρησα στον ένα δίσκο λίγες μικρές άσπρες τελείες στο πίσω πτερύγιο και 1 με 2 στο σώμα του.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:80

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):Εσωτερικό μηχανικό eheim, εξοτερικό fluval 405 με 3 καλάθια βιολογικό και 1 άνθρακα.

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): κοντά 9 χρόνια λειτουργίας

- Ψάρια (είδη και αριθμός): 2 δίσκοι, 2 γατόψαρα botia, 2 neon tetra και 1 pleco.

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): κατεψηγμένη κάθε 2 μέρες και κάθε μέρα μπιλάκια της jbl, προετοιμασία νερού με Α/Ο και νερό βρύσης μαζί με stress coat και black water

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:7.5

- KH:6

- GH:7

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0

- ΝΟ3 (νιτρικά):10

- Θερμοκρασία:29.8

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ: ναι

-Strips: ναι

-Ηλεκτρονικά: όχι

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού: Δίσκος

- Ιστορικό Ψαριού: Δεν έχει παρουσιάσει κάτι άλλο στους 2 μήνες που το έχω

- Συμπτώματα που παρουσιάζει: Άσπρες τελείες

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: Στο ενυδρείο έγινε θεραπεία ήπιας μορφής για ich.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: Sera costapur

-Δοσολογία: 1η και 3η μέρα 46 σταγόνες

-Χρόνος Χρήσης:4 μέρες

-Αναλυτική περιγραφή: Έγινε η θεραπεία για 1η και 3η μέρα και δεν συνεχίστηκε 5η και 7η μιας και ήταν ήπιας μορφής το ich στα neon και είχαν καθαρίσει. Εχθές έγινε αλλαγή 50% και μπήκε και άνθρακας.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

1. post-21690-1287571370_thumb.jpg

2. post-21690-1287571381_thumb.jpg

3. post-21690-1287571392_thumb.jpg

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Τι μπορεί να είναι αυτό? Σήμερα το είδα πρώτη φορά. Μου είπαν από το Pet shop όταν είχα πάει να πάρω το φάρμακο για τα neon ότι ich δεν κολλάνε οι δίσκοι. Ισχύει? Ότι είναι να το προλάβω στην αρχή μην χάσω κανένα δίσκο…

Έγινε επεξεργασία - IoSpy

σε 80 λιτρα ενυδρειο ΔΕΝ βαζουν δισκους.ειναι κοπαδοψαρο και θελει μεγαλα ενυδρεια.

σε 80 λιτρα ενυδρειο ΔΕΝ βαζουν δισκους.ειναι κοπαδοψαρο και θελει μεγαλα ενυδρεια.

Αυτό είναι γνωστό και δεν βοηθάει σε κάτι με το πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Οι δίσκοι είναι προσωρινά σε αυτό το ενυδρείο.

Στη τρίτη φωτογραφία δεν δείχνει να είναι στίγματα .

Μόλις γύρισα από τη δουλειά και έχω την εντύπωση ότι αυξήθηκαν και βλέπω και 2 στον άλλο δίσκο. Οπότε παίζει να είναι κάτι που αναπτύσσεται σχετικά γρήγορα. ;)

Αν έχεις την θερμοκρασία που αναφέρεις, τότε δεν είναι ich... και φοβάμαι μήπως οι αρχική μου εκτίμηση για oodinium αποδειχτεί σωστή.

Ξαναέλεγξε την θερμοκρασία και με δεύτερο θερμόμετρο. Αν είναι όντως πάνω από 29, έχουμε θέμα και πρέπει να χρησιμοποιήσεις omnipur.

Στη τρίτη φωτογραφία δεν δείχνει να είναι στίγματα .

Προφανώς είναι κουνημένη φωτογραφία. Αν δεις τα στίγματα της ουράς στην πρώτη φωτογραφία και την συγκρίνεις με τις άλλες 2 όπου φαίνονται σαν γραμμούλες, θα δεις ότι είναι στο ίδιο σημείο.

Επειδή είναι πιο μικρά τα άσπρα από αυτά των neon παίζει να είναι κανένα oodinium? Τελείτσες είναι αλλά κουνιέται ο δίσκος. Δεν κάθεται ο χαζός να τον βγάλω μια καλή φωτογραφία. Παίζει με τον φακό. Θα προσπαθήσω αργότερα να βγάλω πιο καθαρές.

Δεν έχω αυτή τη στιγμή δεύτερο θερμόμετρο. Θα πάρω από τον μονομάχο το βράδυ που θα πάω σπίτι της κοπέλας μου να το δοκιμάσω.

Έγινε επεξεργασία - IoSpy

Επειδή είναι πιο μικρά τα άσπρα από αυτά των neon παίζει να είναι κανένα oodinium? Τελείτσες είναι αλλά κουνιέται ο δίσκος. Δεν κάθεται ο χαζός να τον βγάλω μια καλή φωτογραφία. Παίζει με τον φακό. Θα προσπαθήσω αργότερα να βγάλω πιο καθαρές.

Σου απάντησα πιο πάνω για το τι θα πρέπει να κάνεις. Και ίσως να είναι όπως τα λες... Δηλαδή να είχες ich στα tetras και τώρα oodinium στους δίσκους. Έλεγξε τη θερμοκρασία και προμηθεύσου omnipur.

Omnipur είχα πάει και είχα πάρει οπότε έχω. Να περιμένω το βράδυ πρώτα να δω θερμοκρασία και να δω πως θα εξελιχθεί ή να βάλω από τώρα omnipur?

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):Εσωτερικό μηχανικό eheim, εξοτερικό fluval 405 με 3 καλάθια βιολογικό και 1 άνθρακα.

Δεν πρεπει να υπαρχει κατα την διαρκεια της θεραπειας....

Τον έβαλα αφού τελείωσα με τη θεραπεία του ich. Εχθές μπήκε και θα τον άφηνα μέχρι αύριο για να καθαρίσει το ενυδρείο αλλά προέκυψε αυτό τώρα με τους δίσκους. Οπότε αν βάλω omnipur θα τον βγάλω από το φίλτρο.

Μη ξεχάσεις και την αλλαγή νερού για να περάσουμε στο νέο φάρμακο .

Έκανα εχθές 50% αφού τελείωσε η προηγούμενη θεραπεία. Να ξανά κάνω?

Εχθές το βράδυ έβαλα άλλο ένα θερμόμετρο και σήμερα το πρωί κοίταξα θερμοκρασία και είναι 30 ακριβώς και τα 2. Ο πρώτος δίσκος μου φάνηκε κάπως καλύτερα αλλά είδα μερικά ασπράκια σήμερα και στον δεύτερο. Πολύ λίγα. Να περιμένω ακόμα πριν κάνω κάποια κίνηση θεραπείας να δω πως θα εξελιχθεί?

Ο πρώτος δίσκος:

post-21690-1287655094_thumb.jpgpost-21690-1287655101_thumb.jpgpost-21690-1287655108_thumb.jpg

Ο δεύτερος δίσκος:

post-21690-1287655117_thumb.jpg

Δυστυχώς δεν κάθονται με τίποτα για καθαρή φωτογραφία και είναι όλες κουνημένες.

τα ψαρια σου τρωνε κανονικα?

Στο θέμα συμπεριφοράς κανένα απολύτως πρόβλημα. Από το χέρι μου τρώνε όπως πάντα. Εκτός από τον δίσκο νούμερο 1 που από την αρχή δεν συμπαθεί την ξηρά τροφή αλλά την κατεψυγμένη την έχει σε μεγάλη συμπάθεια. Από το άγχος του να φάει τσιμπάει και το χέρι μου εκείνη τη στιγμή και ότι βρει.

Εδώ και 2 μέρες ο δίσκος δεν έχει τις άσπρες τελείες. Οπότε λέω να μην κάνω καμιά κίνηση με θεραπεία. Παίζει να το αντιμετώπισε ο ίδιος ο οργανισμός του αν είναι κάτι όχι σοβαρό?

Εδώ και 2 μέρες ο δίσκος δεν έχει τις άσπρες τελείες. Οπότε λέω να μην κάνω καμιά κίνηση με θεραπεία. Παίζει να το αντιμετώπισε ο ίδιος ο οργανισμός του αν είναι κάτι όχι σοβαρό?

Πιθανόν... Παρακολούθα το συνεχώς για να μην προκύψει και κάτι άλλο. Κάνε χρήση βιταμινών και καλής διατροφής για να δυναμώσει το ανοσοποιητικό των ψαριών!

Πιθανόν... Παρακολούθα το συνεχώς για να μην προκύψει και κάτι άλλο. Κάνε χρήση βιταμινών και καλής διατροφής για να δυναμώσει το ανοσοποιητικό των ψαριών!

Οκ, από εχθές μπήκε στο μενού τους και η tetra discus bits και έχω παραγγείλει και αυτό http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=938 για να ποτίζω την τροφή τους 2 φορές την εβδομάδα.

Οκ, από εχθές μπήκε στο μενού τους και η tetra discus bits και έχω παραγγείλει και αυτό http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=938 για να ποτίζω την τροφή τους 2 φορές την εβδομάδα.

:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...