Jump to content

Ονομα ανεμωνης?

gkoutsis

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα,

Πρωτο Post για μενα αν και διαβαζω πολυ καιρο τωρα το forum.

Εχω στησει ενα RED SEA Max 130 και ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις το ονομα της ανεμωνης αυτης.

post-28074-1287565089_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - gkoutsis

Παιδια καλησπερα,

Εχω στησει ενα RED SEA Max 130 και ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις το ονομα της ανεμωνης αυτης.

Καλώς ήρθες στην παρέα μας.....

Το όνομα της ανεμώνης είναι Heteractis crispa.... ;)

μοιαζει με Stichodactyla helianthus - Sun Anemone

δεν παιρνω και ορκο.......

μοιαζει με Stichodactyla helianthus - Sun Anemone

δεν παιρνω και ορκο.......

Η φωτογραφία δεν μπορει να κανει 100% σίγουρη την αναγνωση αλλα δύσκολο να ειναι Stichodactyla helianthus.

Το ζωντανο ειναι ταλεπωρημενο και σε κακη κατάσταση χωρις να εχουν ανοιξει τα tips αλλα επιμένω σε αυτο που εγραψα... ;)

Η φωτογραφία δεν μπορει να κανει 100% σίγουρη την αναγνωση αλλα δύσκολο να ειναι Stichodactyla helianthus.

Το ζωντανο ειναι ταλεπωρημενο και σε κακη κατάσταση χωρις να εχουν ανοιξει τα tips αλλα επιμένω σε αυτο που εγραψα... ;)

και εγω συμφωνω με τον Θαναση....

για Heteractis crispa την βλεπω... ;)

sorry Θαναση, αλλα ετσι που την ειδα με "κοντα" tips μεν μου πηγαινε για crispa

στη photo ειναι κοντα και χοντρα. και γιαυτο ειπα οτι δεν παιρνω και ορκο. ;)

Παιδια καλησπερα,

Ποσο καιρο το εχεις στημενο το ενυδρειο??

Ποσο καιρο το εχεις στημενο το ενυδρειο??

Γιατι λετε οτι ειναι ταλαιπωρημενη?

Το ενυδρειο αυτο το εστησα πριν μια βδομαδα. Ειχα ενα BOYU MT-50 80 λιτρα και εκανα την μεταγγηση.

Μεχρι στιγμης ολα καλα. Δεν ειχα απωλειες σε αυτο το ενυδρειο και τα τεστ του νερου φαινονται να ειναι οκ.

post-28074-1287586681_thumb.jpg

Πολλα λαθη!

Το ενυδρειο ειναι βδομαδας συνεπως δεν θα επρεπε να εχει τιποτα μεσα παραμονο βραχο και νερο.

Επισης η ανεμωνη ειναι ενα ζωντανο που μπαινει σε ΠΟΛΥ στρωμενα συστηματα.

Γνωμη μου.Βγαλε ολα τα ζωντανα και πηγαινε τα απο κει που τα πηρες.Ξεκινα παλι το στρωσιμο σου και σε ενα μηνα αρχισε σιγα σιγα με ενα ψαρι.Εχεις και κοραλια απ'οτι βλεπω.

Ποιος σε συμβουλεψε να βαλεις ζωντανα?..

Με τι τεστ μετρας?

Επισης ασχολισου λιγο με το aQua scape σου προσεχοντας ο βραχος να μην ακουμπαει στα τζαμια και προς θεου απομακρυνε το blue tang.Ειναι ενα πανεμορφο και σχετικα ακριβο ψαρι για να παει ετσι.

Έγινε επεξεργασία - saradoulis

Πολλα λαθη!

Το ενυδρειο ειναι βδομαδας συνεπως δεν θα επρεπε να εχει τιποτα μεσα παραμονο βραχο και νερο.

Επισης η ανεμωνη ειναι ενα ζωντανο που μπαινει σε ΠΟΛΥ στρωμενα συστηματα.

Γνωμη μου.Βγαλε ολα τα ζωντανα και πηγαινε τα απο κει που τα πηρες.Ξεκινα παλι το στρωσιμο σου και σε ενα μηνα αρχισε σιγα σιγα με ενα ψαρι.Εχεις και κοραλια απ'οτι βλεπω.

Ποιος σε συμβουλεψε να βαλεις ζωντανα?..

Με τι τεστ μετρας?

Επισης ασχολισου λιγο με το aQua scape σου προσεχοντας ο βραχος να μην ακουμπαει στα τζαμια και προς θεου απομακρυνε το blue tang.Ειναι ενα πανεμορφο και σχετικα ακριβο ψαρι για να παει ετσι.

οπ γραψε λαθος.Δεν ειδα περι boyu.Αλλα και παλι ισως να ηταν καλυτερα πρωτα να εστρωνες για ενα διαστημα το rsm και μετα να εβαζες τα ζωντανα.Για την ανεμωνη ακομα συνεχιζω να πιστευω πως ειναι ακαταλληλες οι συνθηκες.Τωρα για ψαρια και λοιπα εφοσον εχεις κουραρισμενο βραχο και αραγωνιτη και μετρας no2,no3 και nh3 0 νομιζω πως μπορεις να τα κρατησεις.Επισης απομακρυνε τον βραχο απο τα τζαμια σε σημειο που να χωραει ο μανγητης να περασει απο μεσα.

οπ γραψε λαθος.Δεν ειδα περι boyu.Αλλα και παλι ισως να ηταν καλυτερα πρωτα να εστρωνες για ενα διαστημα το rsm και μετα να εβαζες τα ζωντανα.Για την ανεμωνη ακομα συνεχιζω να πιστευω πως ειναι ακαταλληλες οι συνθηκες.Τωρα για ψαρια και λοιπα εφοσον εχεις κουραρισμενο βραχο και αραγωνιτη και μετρας no2,no3 και nh3 0 νομιζω πως μπορεις να τα κρατησεις.Επισης απομακρυνε τον βραχο απο τα τζαμια σε σημειο που να χωραει ο μανγητης να περασει απο μεσα.

Ευχαριστω για της πληροφοριες ;)

Ο βραχος δεν ακουμπαει στο τζαμι. Μαγνητη δεν θελω να χρησιμοποιησω γιατι ο προηγουμενος που ειχε το ενυδρειο (ναι το πηρα μεταχειρο) το εχει γεμισει γρατσουνιες. Εγω το καθαριζω με λιγο υαλοβαμβακα. Και το BOYU ετσι το καθαριζα και το τζαμι του ειναι σαν καινουργιο.

Τα νερα τα εκανα μεταφορα και προσθεσα και 30 λιτρα ετοιμο και ολα ειναι οκ μεχρι στιγμης.

Για πες μου για την ανεμωνη. Τι πιστευεις οτι πρεπει να ειναι οκ για να ειμαστε safe?

καθε ποτε την ταιζεις και με τι?Μια ανεμωνη θελει τουλαχιστον 1 φορα τη βδομαδα μια κατεψυγμενη γαριδα.Και θελω να πω πως σε ενα ενυδρειο σαν αυτο θα εχεις προβλημα νιτρικων απο τι γαριδα.

Επισης λογικα θα κανει την εμφανιση της ι διατομικη.Προσεξε την.

καθε ποτε την ταιζεις και με τι?Μια ανεμωνη θελει τουλαχιστον 1 φορα τη βδομαδα μια κατεψυγμενη γαριδα.Και θελω να πω πως σε ενα ενυδρειο σαν αυτο θα εχεις προβλημα νιτρικων απο τι γαριδα.

Επισης λογικα θα κανει την εμφανιση της ι διατομικη.Προσεξε την.

Κατευψηγμενη γαριδα τους δινω μια φορα την εβδαμαδα. Παρτυ γινετε. Βγαινουν και τα σαλιγγαρια που ειναι θαμενα μεσα στην αμμο να φανε :)

Η Διατομικη τι ειναι?

Η διατομικη ειναι ενα ειδος αλγης που αναπτυσσεται και με τον φωτισμο του δωματιου.

Κανει τον κυκλο της και φευγει.Κατα την γνωμη που δωσε καπου την ανεμωνη για ενα μικρο διαστημα να δεις πως θα παει η βιολογια.Αν και νομιζω πως εκτος απο την ανακινιση του βραχου που θα αυξησε καπως την αμμονια δεν θα υπαρχει καποιο προβλημα.Σαν μια αλλαγη 40% ειναι.Καλυ τυχη φιλε μου.

Η διατομικη ειναι ενα ειδος αλγης που αναπτυσσεται και με τον φωτισμο του δωματιου.

Κανει τον κυκλο της και φευγει.Κατα την γνωμη που δωσε καπου την ανεμωνη για ενα μικρο διαστημα να δεις πως θα παει η βιολογια.Αν και νομιζω πως εκτος απο την ανακινιση του βραχου που θα αυξησε καπως την αμμονια δεν θα υπαρχει καποιο προβλημα.Σαν μια αλλαγη 40% ειναι.Καλυ τυχη φιλε μου.

Αγορασα σημερα και 6 σαλιγγαρια turbo και εναν μανταρινο να καθαρισει λιγο το μερος :)

Αυριο θα κανω κανα τεστακι να δω που βρισκομαστε. Παντως ολα ειναι καλα μεχρι στιγμης. Αν εξαιρεσουμε τις λιγες φυσαλιδες που βγαινουν απο τις αντλιες και μου εχουν σπασει τα νευρα!

Πρεπει να περιμενεις τουλαχιστον 6 μηνες για να προσθεσεις μια ανεμωνη στο ενυδρειο ποσο μαλλον μια crispa που θελει κ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ μιας κ γινεται πολυ μεγαλη,θελει πολυ φως κ ειναι απο τις δυσκολες ανεμωνες γενικα.Διαβασε λιγα πραγματακια για τις ανεμωνες εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=42798 κ οτι αποριες εχεις εδω ειμαστε.Παντως εχε στον νου σου πως η ανεμωνη η συγκεκριμενη καλο θα ηταν να φυγει προλιπτικα για να μη σου προκαλεσει καμια ζημια.Δοκιμασε τα εξης κ θα σου πω σε τι κατασταση βρισκεται:Παρε ενα krill με ενα τσιμπιδακι κ ακουμπα την ακρη του krill στα πλοκαμια τις ανεμωνης κ μετα προσπαθησε να το τραβηξεις,παρατηρησε αν θα νιωσεις αντισταση απο την ανεμωνη(δηλαδη αν κολλησε το krill στο πλοκαμι της).Επειτα πες μας ποσο καιρο την εχεις κ αν κουνηθηκε καθολου.Τι φωτα εχεις απο πανω της κ αν ριχνεις ιωδινη.

Οσο αναφορα τον μανδαρινο σε τοσο νεο κ μικρο ενυδρειο δυσκολα θα τον κρατησεις εκτος αν του μαθεις αμεσα να τρωει κατεψυγμενη τροφη(δοκιμασε αρτεμια/brine shrimp).

Έγινε επεξεργασία - Andreas kika

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...