Jump to content

Γαλαζοπρασινη Crs !

Recommended Posts

Κοιταξτε τι βρηκα προσφατα στο 200αρι γαριδοενυδρειο μου...

Δεν ειναι υβριδιο μιας και εχω μονο καθαρες CRS και Bee που βγαζουν συνεχως γνησιες υψηλης ποιοτητας γαριδουλες.

Αυτο ειναι σιγουρα μεταλλαξη και παει για blue bolt μαλλον !

DSC_0009876.jpg

Και που πιστευεις οτι μπορει να οφειλεται αυτη η μεταλλαξη??

Στη διατροφη??

Υ.Γ. Μηπως την εριξε κανενας φιλος σου να σου κανει πλακα?? ;)

Έγινε επεξεργασία - nikoloutso

Eιναι πολυ πιθανον καποια απο τις bee να κουβαλαγε στο αγνωστο παρελθον της αιμα απο tiger. Pαρολα αυτα παιζει και μεταλλαξη γιατι το γαλαζιο χρωμα ειναι πολυ σπανιο ακομα και στις Ti-bee.

συνεχίζεις να μας καταπλήσσεις και να μας διδάσκεις φίλε Αλέξανδρε!

Μόνο μια βγήκε μεταλλαγμένη ή έχεις κιάλλες;

Αυτο ειναι σιγουρα μεταλλαξη και παει για blue bolt μαλλον !

Έχεις διαβάσει πουθενά για κάποιο αντίστοιχο φαινόμενο?

Μόνο μια βγήκε μεταλλαγμένη ή έχεις κιάλλες;

Πρωτη φορα μου τυχαινει, εξαλλου εχω αυτες τις γαριδες λιγοτερο απο ενα χρονο. Παντως απ οτι διαβαζω στα ξενα φορουμ ειναι εξαιρετικα σπανιο φαινομενο το γαλαζιο/πρασινο χρωμα στις crs/bee.

Έχεις διαβάσει πουθενά για κάποιο αντίστοιχο φαινόμενο?

Ναι, στο Garnelenforum ειχα δει παλιοτερα καποιον που ειχε βγαλει μια παρομοια γαριδουλα, αλλα δεν μπορω να το βρω το thread εκεινο μιας και εχουν περασει αρκετα χρονια.

Ναι, στο Garnelenforum ειχα δει παλιοτερα καποιον που ειχε βγαλει μια παρομοια γαριδουλα, αλλα δεν μπορω να το βρω το thread εκεινο μιας και εχουν περασει αρκετα χρονια.

Συμμετείχα σε μια συζήτηση πριν από 4-5 χρόνια περίπου.

Δοκίμασε να το βρεις με κλειδί το lasal.

Αν δεν έχουν κάνει εκκαθάριση στο παλιό φόρουμ θα υπάρχει.

με τα χρωματα που βγαζει πες μου οτι δεν σε τρωει το χερι σου να την απομονωσεις. απλα σκεψου "caridina cantonensis sp raven"

Συμμετείχα σε μια συζήτηση πριν από 4-5 χρόνια περίπου.

Δοκίμασε να το βρεις με κλειδί το lasal.

Αν δεν έχουν κάνει εκκαθάριση στο παλιό φόρουμ θα υπάρχει.

Γιαννη, δεν καταφερα να το βρω μαλλον τα εχουν σβησει. Ευχαριστω παντως !

με τα χρωματα που βγαζει πες μου οτι δεν σε τρωει το χερι σου να την απομονωσεις. απλα σκεψου "caridina cantonensis sp raven"

Να πω την αληθεια δεν με ενθουσιαζουν τα πειραματα και ειμαι πιο πολυ οπαδος των γνησιων μορφων, χωρις ομως να εχω προβλημα με οσους γουσταρουν να μπλεκουν τις μορφες και τις ποικιλιες απο την στιγμη μαλιστα που αυτες οι γαριδες (bee και tiger ) ειναι το ιδιο ακριβως ειδος.

Δεν ειμαι σιγουρος οτι θα ηθελα να μαγαρισω τις red/black bee μου ή τις blue tiger. Προτιμω να τις κρατησω καθαρες.

Σκεφτομουν λοιπον να βαλω αυτη τη γαριδουλα με τις red cherry για το υπολοιπο της ζωης της χωρις να εχει την ευκαιρια να αναπαραχθει.

Απο την αλλη ομως στα ξενα φορα με συμβουλευουν να προσπαθησω να σταθεροποιησω το χρωματικο γονιδιο.

Θα το σκεφτω καλα και θα δω τι θα κανω.

Απο την αλλη ομως στα ξενα φορα με συμβουλευουν να προσπαθησω να σταθεροποιησω το χρωματικο γονιδιο.

Θα συμφωνήσω σε αυτό :)

Καταλαβαίνω τους ηθικούς ενδοιασμούς σου, αλλά πιστεύω πως θα είναι μία περίπτωση της αλφικής μορφής των ζώων και των ψαριών. Δηλαδή ένα καθαρό είδος με κάποια μικρή "ιδιαιτερότητα".

θα συμφωνησω. ειναι πολυ ομορφη η γαριδα για να την αφησεις να χαθει...

• 2 weeks later...

τελικα τι εκανες με την γαριδα?

Σαγανακι :)

Την αφησα ως εχει μιας και ειναι μικρη ακομα. Οι CRS γεννανε μετα τον 5ο μηνα οποτε εχω καιρο ακομα μεχρι να αποφασισω που θα παει.

Βρηκα και το ονομα της.."incredible Hulk" τις λενε οι ξενοι και θεωριεται πολυ σπανια μεταλλαξη. Εχει αλλος ενας στον Καναδα 2 παρομοιες !

Έγω προτείνω να την κρατήσεις σε ένα μικρό ενυδρείο μαζί με κάποιες που δεν ζευγαρώνουν.

:):)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...