Jump to content

Παραπληροφόρηση μέσω Mail

Recommended Posts

Μόλις πριν από λίγο έλαβα το παρακάτω mail...

World shame in COSTA RICA

image0021.jpg

image0032.jpg

image0043.jpg

image0054.jpg

image0065.jpg

image0076.jpg

image0087.jpg

image0098.jpg

image0109.jpg

image01110.jpg

image01211.jpg

image01312.jpg

Please distribute widely

The Turtle eggs are stolen to be sold

The planet is thankful for the forwarding of this email.

Το παραπάνω mail με εξόργισε αλλά μου δημιούργησε και πολλά ερωτηματικά!!!

H αλήθεια είναι η εξής:

Κάθε χρόνο κάτοικοι αλλά και τουρίστες της Κόστα Ρίκα, μαζεύονται στην παραλία του Tortuguero όπου οι χελώνες αφήνουν τα αυγά τους για να τα μαζέψουν και να τα μεταφέρουν σε μέρος όπου επιχειρούν την 100% επιτυχή εκκόλαψη των αυγών, χωρίς απώλειες. Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο είδος χελώνας είναι υπό εξαφάνιση. Το όλο πρόγραμμα υποστηρίζεται και από την UNESCO η οποία μάλιστα χρηματοδοτεί τους εθελοντές... Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι εξ αυτών (κυρίως οι ντόπιοι) δεν δέχονται τα χρήματα (ένα ποσό περίπου των 15-20 δολαρίων). Επίσης τη συγκεκριμένα μέρα, οι εργοδότες δίνουν ρεπό, όπου και οι ίδιοι κατεβαίνουν στις παραλίες γι'αυτόν το σκοπό.

Φέτος, πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο εθελοντισμός ήταν πολύ μεγαλύτερος. Κι αυτό γιατί υπήρξε ενημέρωση περί της πετρελαιοκηλίδας του Κόλπου του Μεξικού, η οποία ταξιδεύει με γρήγορο βήμα για να πνίξει τα παράλια της Καραϊβικής. Αυτό έχει αναστατώσει τον κόσμο ο οποίος δεν ξέρει πλέον που ακριβώς θα πρέπει να αφήσει τα νεοεκκολαφθέντα χελωνάκια, αφού μέχρι τώρα τα αφήνανε στην ίδια παραλία που μαζεύανε τα αυγά.

Όλο το παραπάνω ιστορικό μου δημιουργεί ερωτηματικά... Από το αφελές ερώτημα του τύπου "Πόσες αηδίες και ψευτιές διαβάζουμε στα blogs και στα mails κατά καιρούς και δεν τα παίρνουμε χαμπάρι?", μέχρι και το σημαντικότερο (για μένα τουλάχιστον) "Που αποσκοπεί αυτή η παραπληροφόρηση?". Και τώρα απλά έτυχε να γνωρίζω τη συγκεκριμένη πληροφορία λόγο του ταξιδιού μου και των γνωριμιών που έχω με τη χώρα.... Για άλλα πράγματα που δεν γνωρίζω, πόσες φορές έχω παραμυθιαστεί?

Γι'αυτό και σας παραπέμπω όλους να διασταυρώνεται αυτές τις πληροφορίες που λαμβάνετε κατά καιρούς και καλό είναι να ενημερώνετε και όσο περισσότερο κόσμο μπορείτε όταν δείτε τέτοιες ανακρίβειες.

Και για να δείτε πόσο εύκολη ήταν η διασταύρωση αυτής της πληροφορίας, μπείτε απλά στο Google και γράψτε "Costa Rica turtle" και πριν τελειώσετε τη γραφή σας, θα σας βγάλει στα προτεινόμενα την φράση "costa rica turtle eggs stolen". Το πρώτο link που θα εμφανιστεί, δίνει τις εξηγήσεις...

το είχα πάρει και εγώ το μαιλ αυτό πέρυσι και δεν το είχα ψάξει παραπάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...