Jump to content

Το Δισκοενυδρείο Μου...

Σταύρος

Recommended Posts

Να σας παρουσιασω κι εγω το δισκοενυδρειο μου...
Ειναι ενα rio 400 και τρεχει εδω και 4 χρονια! Στα πρωτα 2 η μορφη του ηταν πολυ διαφορετικη, με χαλικι στον βυθο, ψευτικα διακοσμητικα και πολλα φυτα...
Οι αναγκες ομως των δισκων ειναι πολλες και μαθαινοντας σιγα σιγα αλλαξα τα παντα προς το καλυτερο! Ετσι εβγαλα τα πολλα φυτα, αλλαξα το χαλικι με αμμο, εγκατεστησα α/ο, εφτιαξα sump, και εδω και 1 1/2 περιπου χρονο μπορω να πω οτι "παει μονο του"...

ΕΝΥΔΡΕΙO:Juwel Rio 400

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ:150cm x 50cm x 62cm

BΑΣΗ:DIY βάση (στο μοτίβο της εργοστασιακής) με μελαμίνη 16 και 25 mm, συρταρωτή βάση για το sump και ανοιγόμενο αλουμινένιο ρολό.

ΛΙΤΡΑ:400lt

ΦΙΛΤΡΑΝΣΗ:sump χωρητικότητας 100 λίτρων, υπερχειληση και αντλια της tunze (400-3000λ)

ΥΛΙΚΑ ΦΙΛΤΡΩΝ:σφουγγάρι , 20 λίτρα siporax, 15 λιτρα eheim substrat pro, φιλτροβάμβακα

ΦΩΤΙΣΜΟΣ: 2 x Arcadia original tropical lamp T8 36watt

ΩΡΕΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ:8,5 ώρες 14:00-22:30

ΘΕΡΜΑΝΣΗ: Juwel 300w

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:Ηλεκτρονικό Ph meter, αεραντλία, αντλία ανακυκλοφορίας 1000l/h

ΨΑΡΙΑ:8 Δίσκους εκτροφής, 1 σκαλάρι, 8 καρδινάλιους, 6 ροδόστομους, 5 κόρυ στερμπάι, 3 ανσιστρους sp3 albino (νομιζω...)

ΒΥΘΟΣ:λευκή χαλαζιακή άμμος (50 κιλά)

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Ξύλα (ρίζες mangroove) Φυτά (εχινόδοροι)

ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΝΕΡΟΥ:
ΝH4- 0
NO2- 0
No3- 10
Ph – 5,8
Gh- 3
Kh- 1-2

ΤΡΟΦΕΣ:αποξηραμένες τροφές: tetra bits & vitallity,
ocean nutricion f-2 & discus flakes & prime reef flakes,
tropical D-50 & D-allio & D-vital
κατεψυγμένες: καρδιά μοσχαριού με σπανάκι και καρότο -αρτέμια

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ:Αλλαγή νερού 100 λίτρα κάθε 10 μέρες με νερό αντίστροφης όσμωσης 90%-νερό βρύσης φιλτραρισμένο από τα προφίλτρα της α/ο 10%

To ενυδρειο σημερα:
P8266062a.jpg
-
P8266056a.jpg
-
Oι κατοικοι του:
P8266135a.jpg
-
P8266136a.jpg
-
P8266138a.jpg
-
P2190902q.jpg
-
P3061594q.jpg
-
P8266162a.jpg
-
P2220908q.jpg
-
PA026483a.jpg
-
PA176584a.jpg
Για τα ανσιστρους δεν ειμαι σιγουρος για το ειδος τους, αν ξερει καποιος να μου πει σιγουρα... :blush:

Και εδω το sump που εφτιαξα (σχεδιο αλα Νινταλ, τον οποιο ευχαριστω οπως και τον Γιαννη(Yiapas) που μου εστειλε τις βασεις)
P4152657q.jpg

Kαι εδω το επιπλο που μαστορεψα, (αφου το επιπλο του ενυδρειου μου χαλασε υστερα απο μια πλημμυρα...)
P4152659q.jpg

Και τελος η α/ο με 2 μεμβρανες dow 100 και αντλια Ρ250 της Water Waves! Eχει αποδοση περιπου 35 λ/ω με πιεση δικτυου 5 atm (70 psi).
Mετα τα προφιλτρα εχω βαλει ανοξειδωτα εξαρτηματα για να παιρνω νερο βρυσης φιλτραρισμενο.
Το πρασινο βανακι αριστερα ειναι αδειασμα του ενυδρειου, για τις αλλαγες... ημουν τυχερος γιατι ακριβως απ'εξω, στο μπαλκονι, υπαρχει αποχετευση και βρυση και ετσι τα συνδεσα ολα και οι αλλαγες νερου γινονται με μεγαλη ευκολια!
PA186668q.jpg
Ουφ...αυτα...!!! :D

Πολυ ομορφο και προσεγμενο φαινεται , μπραβο σου

εγω δεν θα κρινω αυτο που βλεπω γιατι στα εχω πει και κατ'ιδιαν και απο κοντα...

Αυτο που εγω θα κρινω ειναι φανατστικες φωτο που εχεις βγαλει..ρεμαλι φανταστικες φωτο ,ολοζωντανες!!! μπραβο Σταυρακα!!!

εγω δεν θα κρινω αυτο που βλεπω γιατι στα εχω πει και κατ'ιδιαν και απο κοντα...

Αυτο που εγω θα κρινω ειναι φανατστικες φωτο που εχεις βγαλει..ρεμαλι φανταστικες φωτο ,ολοζωντανες!!! μπραβο Σταυρακα!!!

Α για αυτο δεν ερχεσαι τοσο καιρο για καφε, προτιμας να το βλεπεις απο φωτογραφιες, ε; ;);)

Α για αυτο δεν ερχεσαι τοσο καιρο για καφε, προτιμας να το βλεπεις απο φωτογραφιες, ε; ;);)

οχι ρε ρεμαλι απο κοντα ειναι πολυ καλυτερο το θεαμα δεν το συζητω...

Ολα πολλα σε αυτο το ενυδρειο :

Πολλη καλο σε στησιμο

Πολλη βιολογια

Πολλη ωραιοι δισκοι

Πολλη ωραιες φωτογραφιες

Να το χερεσαι ;)

Πολυ καλο aquascape, πανεμορφοι δισκοι καθως και οι φωτο καταπληκτικες.Να το χαιρεσαι το στολιδι σου.

Σας ευχαριστω ολους παρα παρα πολυ για τα καλα σας λογια!!! Ειναι πραγματικη ανταμοιβη!!!

Πολυ ομορφο το ενυδρειο μπραβο και για τους δισκους σου!! Μια ερωτηση, το σκαλαρι δεν εχει προβλημα μονο του?

Τα πρωτα ψαρια που εβαλα οταν το εστησα ηταν 2 σκαλαρια και κατα τυχη μου βγηκαν και ζευγαρι! Αργοτερα που μπηκαν οι δισκοι, προβλημα υπηρχε μονο οταν ζευγαρωναν τα σκαλαρια γιατι γινοντουσαν επιθετικα! Ομως το ενα αρρωστησε, και απο την απειρια μου τοτε το εχασα! Εμεινε λοιπον το αλλο μονο του και ελεγα να το χαρισω σε κανενα, ελα ομως που αρεσει παρα πολυ της γυναικας μου... ;) (απο τοσους δισκους, στο σκαλαρι εχει αδυναμια ;) ) Παντως δεν ενοχλει τους δισκους, διαφορετικα θα το ειχα δωσει...

μπραβοοοοοοοοοοο!!!!! πολυ καλη και καθαρη δουλεια!!!!! πολυ καλη η ιδεα της συρταροτης πορτας μπροστα! πες μας περισοτερο για αυτο το diy! καλα οι δισκοι ειναι απεχτοι!!!!!! κουκλια!!!!! και η διακοσμηση μεσα και το στησιμο μου αρεσουν παρα πολυ!!!! μπραβο και παλη!!!!!!

φιλε μου ολο το συστημα σου ειναι πυραυλοκινητο.εισαι σιγουρος οτι οι φωτο δεν εχουν υποστει επεξεργασια;ειναι απιστευτες και τα χρωματα τελεια.με απλα λογια σου υποβαλω τα σεβη μου.

φιλε μου ολο το συστημα σου ειναι πυραυλοκινητο.εισαι σιγουρος οτι οι φωτο δεν εχουν υποστει επεξεργασια;ειναι απιστευτες και τα χρωματα τελεια.με απλα λογια σου υποβαλω τα σεβη μου.

Εαν δεν γνωριζα τον Σταυρο και δεν ειχα δει απο κοντα το ενυδρειο του, θα ειχα κι εγω αμφιβολια για τις φωτο...

αλλα επειδη το εχω δει απο κοντα και γνωριζω και τον Σταυρο,σε ενημερωνω οτι ειναι αυθεντικες και οτι ο Σταυρακας ειναι μερακλης σε ολα του,ποσο μαλλον στις φωτο του....

Κουκλόσπιτο το ενυδρείο σου! Πολλά μπράβο!

μπραβοοοοοοοοοοο!!!!! πολυ καλη και καθαρη δουλεια!!!!! πολυ καλη η ιδεα της συρταροτης πορτας μπροστα! πες μας περισοτερο για αυτο το diy! καλα οι δισκοι ειναι απεχτοι!!!!!! κουκλια!!!!! και η διακοσμηση μεσα και το στησιμο μου αρεσουν παρα πολυ!!!! μπραβο και παλη!!!!!!

H αληθεια ειναι οτι την ακριβοπληρωσα (τουλαχιστον εδω στα Χανια 170ε απο τον συνεταιρισμο επιπλοποιων, ισως να εχει αρκετα πιο φθηνα στην Αθηνα) ομως ηθελα κατι για να κλεινει μπροστα λογω του μπομπιρα μου... ;) και δεν ηθελα πορτακια.

Το ρολο ειναι ξυλινο αλλα εχει επενδυση αλουμινιου στην εξωτερικη του μερια! Υπαρχουν και πλαστικοι αλλα λιγοτερο ομορφοι και κανουν περισσοτερο θορυβο, ειναι ομως πολυ φθηνοτεροι!

Εχει οδηγους πλαστικους δεξια και αριστερα οι οποιοι δινονται σε μεγαλη βεργα και τους κοβεις στα μετρα σου, καθως και οδηγους-γωνιες για να ανοιγει το ρολο και να πηγαινει στο πισω μερος του ντουλαπιου. Αυτο ειναι και το μονο μειωνεκτημα του, οτι δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις ολο το βαθος του ντουλαπιου, σου τρωει 5-6 ποντους. Γενικα ειναι ευκολο στην τοποθετηση του, αρκει να μετρησεις σωστα!

Τα χρωματα δειχνουν εντονα γιατι στην μηχανη εχω επιλεξει την επιλογη vivid και οχι την ρεαλιστικη natural γιατι μου αρεσει το αποτελεσμα χωρις να ξεφευγει πολυ απο την πραγματικοτητα...

Αλλη επεξεργασια δεν εχει γινει!

Οι πεντε πρωτες δειχνουν διαφορετικες απο τις υπολοιπες γιατι χρησιμοποιησα μια ακομα λαμπα για να ενισχυσω τον φωτισμο κατα την φωτογραφηση! Οι λαμπες του ενυδρειου ειναι οι arcadia plant pro και εχουν ενα κοκκινοπο φως ενω η εξτρα που χρησιμοποιησα(στην μπροστινη μερια του ενυδρειου) ειναι μια απλη φθοριου του εμποριου, θερμη! Αν προσεξεις τις πανοραμικες φωτο, το μπροστινο ξυλο δειχνει καφε, ενω τα πισω δειχνουν διαφορετικα, κοκκινιζουν!

Έγινε επεξεργασία - Σταύρος

Οι λαμπες του ενυδρειου ειναι οι arcadia plant pro και εχουν ενα κοκκινοπο φως...

Sory λαθος, οι λαμπες ειναι arcadia original tropical και οχι plant pro!

Έγινε επεξεργασία - Σταύρος

Μπράβο!!!!!! Ολοκληρωμένη και πολύ καλή δουλειά!!!!!!!! ;);)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...