ina 18 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 18 Οκτωβρίου 2010 καλησπερα σας..σημερα ανακαλυψα στο δισκοενυδρειο μου αυγα δισκων..αλλα δεν ειμαι και σιγουρη θα παραθεσω στην συνεχεια φωτο για να με βοηθεισετε και οι πιο εμπειροι (η αναλυση δεν ειναι και πολυ καλη) το ενυδρειο ειναι 240 λιτρα με 4 δισκους..το εχω σε λειτουργια σχεδον 2 χρονια..το ΡΗ εινα 6.8 θα ηθελα,αν οντωσ ειναι αυγα δισκων να με ενημαρωνατε για το τι πρεπει να κανω στην συνεχεια ωστε τα δισκομωρα να επιβιωσουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 18 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 18 Οκτωβρίου 2010 Πρπεπει να ειναι αυδα δισκων.Το αρχικο θεμα ειναι αν εχουν γονιμοποιηθει.Ειναι η πρωτη τους γεννα?Μου δειχνουν λιγα.Τα ψαρια ειναι κοντα τους?Ποια ψαρια φιλοξενεις ακομη στο ενυδρειο?Η πιο σοβαρη περιπτωση για να δεις μωρα,αλλα και κυριως να μεγαλωσουν,ειναι ενα ενυδρειο-γεννηστρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 18 Οκτωβρίου 2010 #3 Share 18 Οκτωβρίου 2010 εαν ειναι γονιμοποιημενα στις 2 με 3 μερες θεωριτικα θα πρεπει να δεις ουριτσες , τωρα για το αν θα επιζησουν στο κυριος ενυδρειο ειναι λιγο δυσκολο , οπως ειπε και ο Δημητρης Η πιο σοβαρη περιπτωση για να δεις μωρα,αλλα και κυριως να μεγαλωσουν,ειναι ενα ενυδρειο-γεννηστρα. Oπως και να εχει ( ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ina 18 Οκτωβρίου 2010 Author #4 Share 18 Οκτωβρίου 2010 ναι ειναι η πρωτη γεννα ..εχω μεσα εναν καρδιναλιο,3 γατοψαρα και εναν γλυφτη..παρατηρησα πωσ ενας απ τους δισκους ειναι συνεχεια εκει..τι εννοεις ενυδρειο -γεννηστρα ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ina 18 Οκτωβρίου 2010 Author #5 Share 18 Οκτωβρίου 2010 σε ευχαριστω geosid..τα αυγα χθες δεν υπηρχαν..σημερα λοιπον εγινε οτι εγινε ..θα πρεπει να απομονωσω τους δισκους ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 18 Οκτωβρίου 2010 #6 Share 18 Οκτωβρίου 2010 Καλησπερα.Ναι θα τους απομονωσεις, αφου σιγουρευτεις οτι εχεις ζευγαρι!! δηλ.κατα την διαδικασια της αναπαραγωγης συμβαινει το εξης:αφου η θυληκια αφηνει τα αυγα περναει μετα απο πανω το αρσενικο και τα γονιμοποιει.Αυτο γινεται συνεχως μεχρι να τελειωσει η διδικασια ολη, το οποιο διαρκει συνηθως απο 45 λεπτα εως και μια ωρα.... Οταν λοιπον δεις οτι συμβαινει αυτο,προχωρα στην διαδικασια που σου ειπαν και τα παιδια πιο πανω,της γεννηστρας δηλαδη....και οτι χρειαστεις και μπορουμε να βοηθησουμε εδω ειμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ina 18 Οκτωβρίου 2010 Author #7 Share 18 Οκτωβρίου 2010 δυστυχως δεν μπορεσα να δω την διαδικασια..χθες το βραδυ τα αυγα δεν υπηρχαν..σημερα το μεσημερι που τα ειδα υπηρχαν 2 δισκοι κοντα στα αυγα (στο ενυδρειο επικρατει μαχη)..τωρα ποιο ειναι αρσενικο κ ποιο θηλυκο δεν γνωριζω..το πιο λογικο μετα απο τοσες ωρες θα ειναι να εχουν γονιμοποιηθει..ενα πλεξι γκλας με τρυπες θα ηταν καλο για χωρισμα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 18 Οκτωβρίου 2010 #8 Share 18 Οκτωβρίου 2010 δυστυχως δεν μπορεσα να δω την διαδικασια..χθες το βραδυ τα αυγα δεν υπηρχαν..σημερα το μεσημερι που τα ειδα υπηρχαν 2 δισκοι κοντα στα αυγα (στο ενυδρειο επικρατει μαχη)..τωρα ποιο ειναι αρσενικο κ ποιο θηλυκο δεν γνωριζω..το πιο λογικο μετα απο τοσες ωρες θα ειναι να εχουν γονιμοποιηθει..ενα πλεξι γκλας με τρυπες θα ηταν καλο για χωρισμα ? θα μπορουσες να βαλεις ενα σφουγγαρι ( πχ jbl ) και να χωριζες το ενυδρειο , αλλα καλυτερα θα ηταν το ζευγαρι να εμπαινε σε καποιο αλλο ενυδρειο ( 80 - 100 λιτρων )αναλογα και με το μεγεθος του ζευγαριου παντα . Δες εαν βγουν ουριτσες (μετα απο 2 εως 3 μερες) και τοτε θα εχεις πιστοποιημενο ζευγαρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ina 18 Οκτωβρίου 2010 Author #9 Share 18 Οκτωβρίου 2010 τι εννοειτε ουριτσες ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 18 Οκτωβρίου 2010 #10 Share 18 Οκτωβρίου 2010 τι εννοειτε ουριτσες ??? δες απο το 3:57 και μετα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 18 Οκτωβρίου 2010 #11 Share 18 Οκτωβρίου 2010 Kαλυτερο παραδειγμα για την φαση της αναπαραγωγης κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει αλλο εκτος απο αυτο προσεξε μετα το 2:10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ina 18 Οκτωβρίου 2010 Author #12 Share 18 Οκτωβρίου 2010 σ ευχαριστω πολυ φιλε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 18 Οκτωβρίου 2010 #13 Share 18 Οκτωβρίου 2010 αν εκκολαφθουν,αυτο θα δεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeepas 19 Οκτωβρίου 2010 #14 Share 19 Οκτωβρίου 2010 Μπορείς να δεις κι εδώ πως τα κατάφερα με σφουγγάρι σαν διαχωριστικό ...αν και είναι σωστότερο να τα μεταφέρεις σε άλλο ενυδρείο (γεννήστρα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ina 19 Οκτωβρίου 2010 Author #15 Share 19 Οκτωβρίου 2010 Προς τα αριστερα ειναι το χωρισμα..κ δεξια στο μαυρο τα αυγα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 19 Οκτωβρίου 2010 #16 Share 19 Οκτωβρίου 2010 Eγω ( το τονιζω ) εγω θα εβαζα το χωρισμα εδω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ina 19 Οκτωβρίου 2010 Author #17 Share 19 Οκτωβρίου 2010 Δεν θα μπορει να κινηθει το ζευγαρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 19 Οκτωβρίου 2010 #18 Share 19 Οκτωβρίου 2010 Δεν θα μπορει να κινηθει το ζευγαρι. 40-50 ποντους εαν εχει διαθεσιμα πιστευω οτι του φτανουν Αυτη - αυτες ειναι οι προσωπικες μου αποψεις και οι ενεργειες που θα εκανα εγω εαν ειμουν στη θεση σου , επειδη δεν θελω να παρω κανεναν στο λαιμο μου , μπορεις να το αφησεις οπως το εχεις Η να περιμενεις τους εμπειροτερους να σου πουν τη γνωμη τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 19 Οκτωβρίου 2010 #19 Share 19 Οκτωβρίου 2010 Kατα αρχας εκει που γεννουν τα οι δισκοι σου, εαν οντως μιλαμε για ζευγαρι,δεν εχουν τυχη τα αυγα...γιατι; το φιλτρο(μαυρο ,το μαμισιο) δουλευει;;;εαν ναι,τοτε οταν βγουν ψαρακια θα τα ρουφηξει το φιλτρο και καταλαβαινεις...... Το χρωμα του φιλτρου(μαυρο) ειναι μειονεκτημα, γιατι οταν τα μωρα γεννηθουν πανε στο πιο σκουρο πραγμα .που υπαρχει μεσα στο ενυδρειο και κολανε, με αποτελεσμα να μην μπορουν να βρουν ευκολα τους γονεις και να τραφουν νομιζοντας οτι ειναι οι γονεις και γιατι δεν διακρινουν χρωματατα.Γι αυτο και συνηθως οι δισκοι με μπλε αποχρωσεις σκουραινουν(μητρικο ενστικτο),για να μπορουν πιο ευκολα τα μωρα να τους βρουν...οποτε εαν αυτα αφου κολυμπησουν,κολανε στο μαυρο φιλτρο θα τα χασεις απο ασυτια... Ο Γιωργος γι αυτο σου υπεδειξε μικροτερο χωρο ,γιατι ειναι πιο ευκολο για τα μωρα να βρουν τους γονεις και να τραφουν... Η γεννηστρα θεωρω οτι ειναι μονοδρομος εαν εχεις ζευγαρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 19 Οκτωβρίου 2010 #20 Share 19 Οκτωβρίου 2010 Απ οσο σκεφτομαι και γνωριζω,μωρα σωθηκαν μονο σε γεννηστρα.Αρχικο θεμα να δουμε αν εχουμε ζευγαρι και αν εχουν γονιμοποιηθει τα αυγα.Ολα τα υπολοιπα εν συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 19 Οκτωβρίου 2010 #21 Share 19 Οκτωβρίου 2010 Απ οσο σκεφτομαι και γνωριζω,μωρα σωθηκαν μονο σε γεννηστρα.Αρχικο θεμα να δουμε αν εχουμε ζευγαρι και αν εχουν γονιμοποιηθει τα αυγα.Ολα τα υπολοιπα εν συνεχεια αυτο λεω απο την αρχη του ποστ και γω... ας σιγουρεψουμε οτι υπαρχει ζευγαρι, και βοηθεια οπως βλεπεις φιλεναδα ina θα εχεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charalampos 20 Οκτωβρίου 2010 #22 Share 20 Οκτωβρίου 2010 εγω να ρωτησω κατι ? Σε ενα φυτεμενο ενυδρειο , που εχει φυτα , χαλικια , ξυλα , κλπ κλπ , πως μπορει καποιος να δει τα αυγα εαν τα εχει γεννησει κατω απο τα φυτα ? σε εκεινη την περιπτωση τι κανουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 20 Οκτωβρίου 2010 #23 Share 20 Οκτωβρίου 2010 Κατω απο τα φυτα οι δισκοι δυσκολα γεννουν. Πανω στα φυτα ομως γεννουν και συνηθως σε πλατυφυλλα φυτα(βεβαια οχι απαραιτηταμονο σε πλατυφυλλα)και μην ανυσηχεις θα τα δεις τα αυγα. επισης οταν οι δισκοι θελουν να αναπαραχθουν θα το καταλαβεις σιγουρα...η συμπεριφορα τους αλλαζει τελειως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 20 Οκτωβρίου 2010 #24 Share 20 Οκτωβρίου 2010 εγω να ρωτησω κατι ? Σε ενα φυτεμενο ενυδρειο , που εχει φυτα , χαλικια , ξυλα , κλπ κλπ , πως μπορει καποιος να δει τα αυγα εαν τα εχει γεννησει κατω απο τα φυτα ? σε εκεινη την περιπτωση τι κανουμε? Ακριβως οτι εχουμε αναφερει και πιο πανω,δεν αλλαζει κατι με το μερος που θα αφησουν τα ψαρια τα αυγα τους. Κατω απο τα φυτα οι δισκοι δυσκολα γεννουν. Πανω στα φυτα ομως γεννουν και συνηθως σε πλατυφυλλα φυτα(βεβαια οχι απαραιτηταμονο σε πλατυφυλλα)και μην ανυσηχεις θα τα δεις τα αυγα. επισης οταν οι δισκοι θελουν να αναπαραχθουν θα το καταλαβεις σιγουρα...η συμπεριφορα τους αλλαζει τελειως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ina 27 Νοεμβρίου 2010 Author #25 Share 27 Νοεμβρίου 2010 επανηλθα μετα απο καιρο !!! και εχω νεαααα ...το ζευγαρι δισκων εμεινε μονο του στο μεγαλο ενυδρειο ...γεννησαν κ τα μωρα ειναι κοντα στην μαμα τους εδω και 2 μερες...τα επομενα βηματα που πρεπει να κανω ποια ειναι ? εννοω για την τροφη τους και για το αν θα πρεπει να τα βαλω μονα τους σε ξεχωριστο ενυδρειο καποια στιγμη... ευχαριστω εκ των προτερων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος