kixlidatos 18 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 18 Οκτωβρίου 2010 Πριν 10 μερες απεκτησα μια frery θηλυκια η οποια ηταν λιγο πρισμενη.Το αρσενικο σαυτες της μερες δεν την πλησιασε καθολου,ηταν παντελως αδιαφορος.Χθες το βραδυ που πηγα σπιτι την βρηκα μπουκομενη. Το ερωτημα μου ειναι,αν υπαρχει περιπτωση να εμεινε εγγυος αλλου και να ολοκληρωσε ο δικος μου αρσενικος. Και ενα δευτερο ερωτημα ειναι.Επιδη ειχα την τυχη να δω ολη την διαδικασια πριν το μπουκομα του pseotropheua acei και ηξερα την συμπεριφορα,χθες βραδυ αρχισε παλι τα ιδια,σε ακτινα 35 εκ.δεν αφηνε κανενα ησυχο,πηγε στον ιδιο βραχο και αρχισε ο χορος με την θηλυκια,κρατησε 10 λεπτα αλλα η θηλικια δεν προλαβε να βαλει τα αυγα πανω στον βραχο και εκλησαν τα φωτα.Πηγα μετα απο ενα λεπτο και τα αναψα,αλλα ειχε ατονισει το ενδυαφερον.Το πρωι που τα ταισα εφαγε κανονικα. Το ερωτημα μου ειναι ,αν μπορουν να αναβαλουν την γεννα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 18 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 18 Οκτωβρίου 2010 Πριν 10 μερες απεκτησα μια frery θηλυκια η οποια ηταν λιγο πρισμενη.Το αρσενικο σαυτες της μερες δεν την πλησιασε καθολου,ηταν παντελως αδιαφορος.Χθες το βραδυ που πηγα σπιτι την βρηκα μπουκομενη. Το ερωτημα μου ειναι,αν υπαρχει περιπτωση να εμεινε εγγυος αλλου και να ολοκληρωσε ο δικος μου αρσενικος. Και ενα δευτερο ερωτημα ειναι.Επιδη ειχα την τυχη να δω ολη την διαδικασια πριν το μπουκομα του pseotropheua acei και ηξερα την συμπεριφορα,χθες βραδυ αρχισε παλι τα ιδια,σε ακτινα 35 εκ.δεν αφηνε κανενα ησυχο,πηγε στον ιδιο βραχο και αρχισε ο χορος με την θηλυκια,κρατησε 10 λεπτα αλλα η θηλικια δεν προλαβε να βαλει τα αυγα πανω στον βραχο και εκλησαν τα φωτα.Πηγα μετα απο ενα λεπτο και τα αναψα,αλλα ειχε ατονισει το ενδυαφερον.Το πρωι που τα ταισα εφαγε κανονικα. Το ερωτημα μου ειναι ,αν μπορουν να αναβαλουν την γεννα. Το θηλυκό έχει αυγά είτε υπαρχει αρσενικός στο ενυδρείο είτε όχι. Οταν εχεις αρσενικό και θηλυκό, κατα την διάρκεια του χορού, η θηλυκιά αφήνει λίγα λίγα τα αυγά της τα οποία γονιμοποιεί ο αρσενικός καθώς η θηλυκια τα "μπουκώνει" στο στόμα της. Αρα για να μπουκωθεί είναι απο τον δικό σου αρσενικο γονιμοποιημένα τα αυγά.Εκτος και αν την πηρες ήδη μπουκωμένη αλλα φοβαμαι πως το αγχος της μεταφορας θα την έκανε να τα χάσει. Στα mouthbrooders μπορει να μην αρκει ενας "χορός" για να μπουκωθούν.Μπορεί να κάνουν την διαδικασία αρκετές φορες..... Επίσης εάν η θηλυκία σου είναι άπειρη δεν αποκλείεται να έφαγε τα αυγά της...λόγο στρες, απειρίας κτλ.... Ελπίζω να κατάλαβα καλά την ερωτησή σου και να απάντησα εύστοχα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 19 Οκτωβρίου 2010 Author #3 Share 19 Οκτωβρίου 2010 Το θηλυκό έχει αυγά είτε υπαρχει αρσενικός στο ενυδρείο είτε όχι. Οταν εχεις αρσενικό και θηλυκό, κατα την διάρκεια του χορού, η θηλυκιά αφήνει λίγα λίγα τα αυγά της τα οποία γονιμοποιεί ο αρσενικός καθώς η θηλυκια τα "μπουκώνει" στο στόμα της. Αρα για να μπουκωθεί είναι απο τον δικό σου αρσενικο γονιμοποιημένα τα αυγά.Εκτος και αν την πηρες ήδη μπουκωμένη αλλα φοβαμαι πως το αγχος της μεταφορας θα την έκανε να τα χάσει. Στα mouthbrooders μπορει να μην αρκει ενας "χορός" για να μπουκωθούν.Μπορεί να κάνουν την διαδικασία αρκετές φορες..... Επίσης εάν η θηλυκία σου είναι άπειρη δεν αποκλείεται να έφαγε τα αυγά της...λόγο στρες, απειρίας κτλ.... Ελπίζω να κατάλαβα καλά την ερωτησή σου και να απάντησα εύστοχα.... Καλα καταλαβες.Σευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn 19 Οκτωβρίου 2010 #4 Share 19 Οκτωβρίου 2010 Κατατοπιστικότατη απάντηση! Ευχαριστώ κι εγώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas100 22 Οκτωβρίου 2010 #5 Share 22 Οκτωβρίου 2010 Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση σχετικά με το μπούκωμα. Πριν περίπου 15 μέρες παρατήρησα πως το μεγάλο θηλυκό είναι μπουκωμένο.Αυτές τις μέρες φυσικά δεν έτρωγε τίποτα αλλά χθες και σήμερα όταν ταΐζω ανεβαίνει στην επιφάνεια διστακτικά και την είδα να τρώει λίγο.Κατάπιε τα αυγά της ή μπορεί να φάει σιγά σιγά όντας μπουκωμένη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
milionis9 22 Οκτωβρίου 2010 #6 Share 22 Οκτωβρίου 2010 Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση σχετικά με το μπούκωμα. Πριν περίπου 15 μέρες παρατήρησα πως το μεγάλο θηλυκό είναι μπουκωμένο.Αυτές τις μέρες φυσικά δεν έτρωγε τίποτα αλλά χθες και σήμερα όταν ταΐζω ανεβαίνει στην επιφάνεια διστακτικά και την είδα να τρώει λίγο.Κατάπιε τα αυγά της ή μπορεί να φάει σιγά σιγά όντας μπουκωμένη; μηπως εχει γεννησει καπου και δεν ειδες τα μικρα ακομα? Μηπωσ τα φαγανε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas100 22 Οκτωβρίου 2010 #7 Share 22 Οκτωβρίου 2010 μηπως εχει γεννησει καπου και δεν ειδες τα μικρα ακομα? Μηπωσ τα φαγανε? Από τόσο νωρίς;Τα περίμενα σε περίπου μια εβδομάδα. Την παρατηρώ σήμερα όλη τη μέρα και μου φαίνεται πως το στόμα της είναι ακόμη γεμάτο. Ας περιμένω λίγο ακόμα και πιστεύω να καταλάβω τι έγινε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 23 Οκτωβρίου 2010 Author #8 Share 23 Οκτωβρίου 2010 Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση σχετικά με το μπούκωμα. Πριν περίπου 15 μέρες παρατήρησα πως το μεγάλο θηλυκό είναι μπουκωμένο.Αυτές τις μέρες φυσικά δεν έτρωγε τίποτα αλλά χθες και σήμερα όταν ταΐζω ανεβαίνει στην επιφάνεια διστακτικά και την είδα να τρώει λίγο.Κατάπιε τα αυγά της ή μπορεί να φάει σιγά σιγά όντας μπουκωμένη; Αυτο το κανουν πολυ συχνα,γιατι η ξεχνιουνται οτι ειναι μπουκωμενες,η πεινανε πολυ και προσπαθουν να γλυψουν οτι μπορουν.Οταν ειναι παντος μπουκωμενες ειναι παρα πολυ εμφανη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 23 Οκτωβρίου 2010 #9 Share 23 Οκτωβρίου 2010 Αυτο το κανουν πολυ συχνα,γιατι η ξεχνιουνται οτι ειναι μπουκωμενες, η πεινανε πολυ και προσπαθουν να γλυψουν οτι μπορουν.Οταν ειναι παντος μπουκωμενες ειναι παρα πολυ εμφανη. Βασίλη να είσαι σίγουρος πως με τοσα αυγά μπουκωμένα στο στόμα, το θηλυκό ακομα και να θέλει δεν μπορει να το ξεχασει! Όπως πολυ σωστά αναφέρεις η πέινα ειναι μεγάλη για της 22 μερες που κανουν τα αυγα να εκκολαφθουν και απλά προσπαθει να τραφεί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marios.liberis 24 Οκτωβρίου 2010 #10 Share 24 Οκτωβρίου 2010 Ευχαριστω και εγω.Πολυ ενδιαφερον Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος