haf 17 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 17 Οκτωβρίου 2010 (edited) Μετά από το πρώτο μου ξεκίνημα αποφάσισα να «ανεβώ» σε λίτρα αφού η αρρώστια καλά κρατεί. Έτσι πήρα το Jewel Vision 180. Επειδή όμως το ήθελα σε ια συγκεκριμένη απόχρωση του ξύλου για να ταιριάζει με τα υπόλοιπα έπιπλα το «έβαψα» Όταν το πήρα ήταν με την επένδυση οξιά. Αφού το «μάσκαρα» προσεκτικά με spray χρώματος το έβαψα προσεκτικά αρκετά «χέρια» ώσπου τελικά πήρε την απόχρωση που ήθελα. Μετά με spray λούστρου έκανα το τελικό φινίρισμα. Το έντυσα με τις πλάτες της jewel και μετέφερα τα ξύλα και τα φυτά από το προηγούμενο ενυδρείο. Έβαλα υπόστρωμα της Denerle και λεπτό χαλίκι σε «γήινα» χρώματα. Αποφάσισα να μην βγάλω το εσωτερικό φιλτροκουτο της Jewel και για extra φιλτρανση πήρα το Εξωτερικό φίλτρο SERA FIL BIOACTIVE 250 + λάμπα UV ενώ εντυσα τη βαση του επίπλου με ανοξείδωτο για να το προστατέψω από τα νερά. για να είμαι σίγουρος ότι το έπιπλο θα αντέξει τα 250 κιλά το ενίσχυσα εσωτερικά με μασίφ ξύλο 4 cm • Πληροφορίες Διαστάσεις: 92 cm Χ 55 cm Χ 41 cm Jewel Vision 180 Όγκος: 180 Lt Κατηγορία: Κοινωνικό Φυτά:Anubia Barteri, Anubia Barteri coffeefolia, Ψάρια / Άλλα είδη:3 Γκουραμι, 5 Αγγελοψαρα, 1 Pleco, 2 Μελανοταινιες, 3 Botia Διακοσμητικά υλικά: Υπόστρωμα Denerle + Λεπτό Χαλίκι, – Ρίζες Φόντο: Jewel Φωτισμός: 1 x High-Lite Light Unit 92 cm, 2 x 35 W Διάρκεια φωτισμού: 10 Ώρες (15:00-24:00) Φιλτράρισμα: Εσωτερικό Φίλτρο Jewel + Εξωτερικό SERA FIL BIOACTIVE 250 + UV Θερμοστάτης: Jewel 200 W Λίπανση: Παροχή CO2: Nutrafin Παράμετροι: pH: 6.85 Γενική σκληρότητα (GH): 12 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):12 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0.3 Νιτρικά (ΝΟ3):0 Αλλαγές νερού: κάθε 7-12 ημέρες περίπου 1/3 Θερμοκρασία:26-28 Άλλες πληροφορίες: Φωτογραφία: Η ολη διαδικασια της προετοιμασιας κρατησε μερικα Σαββατοκυριακα αλλα μου αρεσει πλεον τοσο που χαλαλι η κουραση.. Αυτα λοιπον.. οποια γνωμη-συμβουλη δεκτη.. Έγινε επεξεργασία 17 Οκτωβρίου 2010 - haf Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorginakos 17 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 17 Οκτωβρίου 2010 γεμισε το με ποιο πολλα φυτα και στη συνεχεια γεμισε το οσο παρει το ενυδρειο με τετρα και 2-3 πλεκο. καλη συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 18 Οκτωβρίου 2010 #3 Share 18 Οκτωβρίου 2010 ομορφο πολυ φιλε μου.και πολυ καλο το ενυδειο σου.εχω μια ενσταση στις μετρησεις σου.ph 6.85 και kh 12 σημαινει πολυ co2 στο ενυδρειο σου.πραγμα που ειναι πολυ επικυνδυνο για τα ψαρια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 18 Οκτωβρίου 2010 #4 Share 18 Οκτωβρίου 2010 (edited) Ωραίο στήσιμο, λίγο προσοχή στη σύνθεση ψαριών! και 2-3 πλεκο. Ποιους πλεκο? τους γνωστούς τους 40ποντους? Να προσέχαμε λίγο ρε σεις παιδιά τι προτείναμε γενικότερα? Έγινε επεξεργασία 18 Οκτωβρίου 2010 - sarevock Link to comment Share on other sites More sharing options...
rOUSSAkS 18 Οκτωβρίου 2010 #5 Share 18 Οκτωβρίου 2010 Για τι τα τετρα ;;; Αν αναφερετε στα νεον τετρα ειναι η φυσικη τροφη των σκαλαριων ... Φιλε μου καλα το πας ... Ψηλα φυτα θες να κρυβονται αναμεσα τα σκαλαρια, εγω θα εβγαζα τις ανουμπιες και θα εβαζα ή κρυπτοκορινες ή εχινοδορους απο ολα τα ειδη ! Απο ψαρια εισαι μια χαρα ,νομιζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 18 Οκτωβρίου 2010 #6 Share 18 Οκτωβρίου 2010 Απο ψαρια εισαι μια χαρα ,νομιζω... Παράδειγμα Παράδειγμα 2 κτλ κτλ... Αν εννοεί αυτά τα ψάρια με τις ονομασίες που μας έδωσε... τότε έχουμε πρόβλημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
haf 18 Οκτωβρίου 2010 Author #7 Share 18 Οκτωβρίου 2010 ομορφο πολυ φιλε μου.και πολυ καλο το ενυδειο σου.εχω μια ενσταση στις μετρησεις σου.ph 6.85 και kh 12 σημαινει πολυ co2 στο ενυδρειο σου.πραγμα που ειναι πολυ επικυνδυνο για τα ψαρια σου. Ειχες απολυτο δικιο. Τελικα το υποστρωμα ηταν πολυ δυνατο και το C02 εκανε το ενυδρειο να εχει αποπνιχτικη μυρωδια. Εκανα αλλαγες νερου αλλα "εχασα" δυο μικρες μελανοταινιες. Σημερα μετα την τριτη αλλαγη το ενυδρειο ειναι φυσιολογικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
haf 18 Οκτωβρίου 2010 Author #8 Share 18 Οκτωβρίου 2010 Το μονο προβλημα που εχω ειναι καποιο ψαρι "τρωει" τις ανουμπιες! Πραγματικά δεν μπορω να καταλαβω ποιο ψαρι ειναι μια και τα εβαλα ολα μαζι στο ενυδρειο.. Εχεις καποιος καποοια ιδεα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 21 Οκτωβρίου 2010 #9 Share 21 Οκτωβρίου 2010 Πολύ ωραίο αλλά έχω μια απορία. Το ενυδρείο πατάει όλο στη βάση ή εξέχει από δεξιά λίγο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 21 Οκτωβρίου 2010 #10 Share 21 Οκτωβρίου 2010 γεμισε το με ποιο πολλα φυτα και στη συνεχεια γεμισε το οσο παρει το ενυδρειο με τετρα και 2-3 πλεκο. καλη συνεχεια Ποτέ δεν γεμίζουμε ενα ενυδρείο οσο πάρει. Χωραει πολλά κιλα ψάρια. Γυρω στα 10.000 Νεον.... Επίσης 2-3 πλέκο δεν βαζεις έτσι για πλάκα εκτός και αν έχεις λίμνη... Λιγο προσοχή σε αυτά που λέμε. Ισως να ήταν λάθος η διατύπωση, αλλα και παλι... Ωραίο στήσιμο, λίγο προσοχή στη σύνθεση ψαριών! Ποιους πλεκο? τους γνωστούς τους 40ποντους? Να προσέχαμε λίγο ρε σεις παιδιά τι προτείναμε γενικότερα? +1 Πολύ ωραίο αλλά έχω μια απορία. Το ενυδρείο πατάει όλο στη βάση ή εξέχει από δεξιά λίγο? +10000. Αν εξέχει μπορεί να έχεις τεράστιο πρόβλημα... κοινώς: να σπασει το ενυδρειο. Επειδή δεν έχει στηριγμα υπάρχει μεγάλη πίεση στον πατο του ενυδρείου, εκει που τελειωνει το έπιπλο. Μπορεί να πάθεις μεγάλη ζημια και να κλαις ενυδρείο και ψαράκια. Θα σου πρότεινα να κανεις ενα Τ στο υψος του αλλου επίπλου και στο πλάτος/μηκος του κομματιού που εξέχει και να το βάλεις απο κάτω για στήριγμα. Και μάλιστα σύντομα. Θα σου πρότεινα να το κουνήσεις αλλα ζυγίζει γυρω στα 230+ κιλά οπότε...! Γιατί λες οτι κάποιο ψάρι τρώει τις ανούμπιες; Περιέργο μου φαίνεται γιατί λογικά θα πήγαιναν πρώτα στα άλλα φυτα που είναι πιο "τρυφερά". Link to comment Share on other sites More sharing options...
haf 23 Οκτωβρίου 2010 Author #11 Share 23 Οκτωβρίου 2010 Σωστη η παρατηρηση σου φιλε tsoum. Πραγματι το ενυδρειο ειναι 2 cm μεγαλυτερο αλλα πραγματικά δεν βλεπω να υπάρχει προβλημα. Εχω γεμισει με υποστρωμα την εξωτερική κάτω βαση του ενυδρειου και μετα κόλλησα τσοχα. Ετσι δεν υπάρχει κανενα κενο. Σχετικά με το ψαρι που τρωει τις ανουμπιες ακομη δεν εχω βρει ακρη.!! Αρχισα να ριχνω και καποιο αγγουρακι μηπως χρειαζονται καποια φυτικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 23 Οκτωβρίου 2010 #12 Share 23 Οκτωβρίου 2010 Δυο εκατοστά εξέχει μόνο;; Στην φωτογραφία φαίνεται παραπάνω, γι'αυτό είπα όλο αυτό. Υποθέτω πως δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα τότε Όσο για το ψάρι τρώει μόνο ανούμπιες ή και κάποιο άλλο φυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 23 Οκτωβρίου 2010 #13 Share 23 Οκτωβρίου 2010 Πολυ ομορφο ενυδρειο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
haf 9 Νοεμβρίου 2010 Author #14 Share 9 Νοεμβρίου 2010 Προστεθηκαν Νέα Φυτά.. Echinodorus cordifolius Eleocharis parvula Micranthemum umbrosum και μερικες φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
johngreek 1 Δεκεμβρίου 2011 #15 Share 1 Δεκεμβρίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 1 Δεκεμβρίου 2011 #16 Share 1 Δεκεμβρίου 2011 Ποσο καιρο <τρεχει>το ενυδρειο? Κατι δεν μου αρεσει. πετρος ΥΓ. Θα εχεις μεγαλο προβλημα με τον πατο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panik 1 Δεκεμβρίου 2011 #17 Share 1 Δεκεμβρίου 2011 Ωραιο το εχεις φτιαξει. Η πλατη ποιος τυπος ειναι; Καλο θα ηταν να πατουσε ολοκληρο στο επιπλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
haf 1 Νοεμβρίου 2013 Author #18 Share 1 Νοεμβρίου 2013 Μετά από τρία χρόνια που τρέχει το ενυδρείο παρατήρησα ότι έχει πάρει την κατηφόρα.. δεν έχω «χάσει» κανένα ψάρι όλο αυτό το διάστημα… αλλά τα φυτά που είχα χάλασαν σχεδόν όλα εκτός από κάτι ανουμπιες που και αυτές έχουν βγάλει μαύρα στίγματα στα φύλλα τους. Μόνο το crinum είναι σχετικά καλά και πολύ μεγαλύτερο τώρα. Τι από τα παρακάτω κατά την γνώμη σας φταίει.. Υπόστρωμα, μετά από 3 χρόνια τα έβγαλε τα ψωμιά του? Θέλω να βάλω νέα φυτά.. τι κάνω? Βάζω ταμπλέτες αφού δεν θέλω να κάνω αλλαγή υποστρώματος. Δεν έκανα ποτέ σκούπα βυθού? Υπάρχει σχετική βρώμα? Επηρεάζει? Αλλαγές νερού έκανα μηνιαίες αλλαγές 50%. Λίπανση? Δεν έριχνα ποτέ ιχνοστοιχεία για τα φυτά ενώ παλιά είχα και Νουτραφιν.. να το ξαναρχίσω? Μετρήσεις πριν την αλλαγή νερού.. Ph7.5 NH3/NH4: 0 NO3:25 GH > 16… Δεν είμαι σίγουρος αν είναι σωστό αφού το τεστακι δεν άλλαζε χρώμα … ΚΗ: 4 Φωτοπεριοδος 8 ωρών Εδώ και τρία χρόνια έχω 5 Αγγελόψαρα και 3 μελανοταινιες 1 botia Παρακαλώ συμβουλές για επαναφορά… Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος