stefanos83 16 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 16 Οκτωβρίου 2010 (edited) Γεια σας και απο μενα.ξεκινησα το θαλασσινο μου πριν απο 6 μηνες, θα ηθελα την γνωμη σας μιας και ειμαι καινουριος στο χωρο του θαλασσινου,μιας και 6 χρονια ειχα μονο γλυκο. μου εχει βγαλει εδω και 20 μερες κοκκινι αλγη πανω στον αρραγωνιτη.μπορει να μου δωσει καποιος καμια συμβουλη τι μπορω να κανω για αυτο... Έγινε επεξεργασία 16 Οκτωβρίου 2010 - stefanos83 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 17 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 17 Οκτωβρίου 2010 (edited) Η κόκκινη άλγη (κυανοβακτήριο) είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων όπως: Μη σωστής κυκλοφορίας Πολύ τάισμα - συσσώρευση φωσφορικών / οργανικών Ακατάλληλο φάσμα φωτισμού,... και θα σταθώ λίγο εδώ όσον αφορά τις λάμπες της Glo. Κάποτε είχα βάλει και εγώ και μετά από λίγο έκανε την εμφάνισή του. Από συζητήσεις που είχα παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα και σε άλλους μ αυτές τις λάμπες. Προτείνω να τις αντικαταστήσεις. Αν συνεχίσει να υπάρχει κάνε μια συσκότιση 24 ωρών, αφαίρεσε ότι μπορείς με σκούπα βυθού και έλεγξε κυκλοφορία και συνθήκες νερού. Επίσης μπορείς να βάλεις και οργανισμούς που τρέφονται μ αυτήν την άλγη. Εναλλακτικά υπάρχει και χημικός τρόπος αντιμετώπισης, αλλά κάνε αυτά που σου είπα και τα ξαναλέμε αν δεν λυθεί το πρόβλημα σου. Έγινε επεξεργασία 17 Οκτωβρίου 2010 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos83 17 Οκτωβρίου 2010 Author #3 Share 17 Οκτωβρίου 2010 Αιολε ευχαριστω που εκατσες να ασχολιθεις με το προβλημα μου. 1) το φωτιστικο το φοραω στο ενιδρειο εδω και 6 μηνες που ξεκινησα το θαλασσινο,οι λαμπες δεν ειναι οι δικες του που δινει.αγορασα την ιδια στιγμη αλλες. 2)οσο αφορα την κυκλοφορια δουλευει με μια koralia 3 στη δεξια πλευρα που κτυπαει προς τα πανω για να κανει κυματακι προς τα αριστερα και στην αριστερη εχω βαλει το φιλτρο που κτυπαει και αυτο προς τα πανω προς τα δεξια..δεν εχω πειραξει της θεσεις τους που σου ειπα προιγουμενος απ την αρχη που ξεκινησα 3)τωρα ως προς την τροφη πρεπει να εχεις δικιο γιατι πολυ ταιζω 2-3 φορες την μερα. υπαρχει περιπτωση επειδη πηρα απο μια αγγελια πριν κανα 1,5 μηνα 3 κιλα ζβ να το κολησα??? 4)ποιους οργανισμους μπορω να βαλω που τρέφονται μ αυτήν την άλγη. ευχαριστω προκαταβολικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 17 Οκτωβρίου 2010 #4 Share 17 Οκτωβρίου 2010 παροτι ειμαι τελειος ασχετος με τα θαλασσινα μου αρεσει πολυ.ελεγα να ξεκινησω να φτιαξω και εγω ενα αλλα τα βλεπω πολυ δυσκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 17 Οκτωβρίου 2010 #5 Share 17 Οκτωβρίου 2010 Αιολε ευχαριστω που εκατσες να ασχολιθεις με το προβλημα μου. 1) το φωτιστικο το φοραω στο ενιδρειο εδω και 6 μηνες που ξεκινησα το θαλασσινο,οι λαμπες δεν ειναι οι δικες του που δινει.αγορασα την ιδια στιγμη αλλες. 2)οσο αφορα την κυκλοφορια δουλευει με μια koralia 3 στη δεξια πλευρα που κτυπαει προς τα πανω για να κανει κυματακι προς τα αριστερα και στην αριστερη εχω βαλει το φιλτρο που κτυπαει και αυτο προς τα πανω προς τα δεξια..δεν εχω πειραξει της θεσεις τους που σου ειπα προιγουμενος απ την αρχη που ξεκινησα 3)τωρα ως προς την τροφη πρεπει να εχεις δικιο γιατι πολυ ταιζω 2-3 φορες την μερα. υπαρχει περιπτωση επειδη πηρα απο μια αγγελια πριν κανα 1,5 μηνα 3 κιλα ζβ να το κολησα??? 4)ποιους οργανισμους μπορω να βαλω που τρέφονται μ αυτήν την άλγη. ευχαριστω προκαταβολικα 2 H κυκλοφορία πρέπει να καλύπτει όσον το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του ενυδρείο χωρίς τυφλά σημεία...το ότι είναι έτσι από την αρχή της λειτουργίας και χωρίς προβλήματα κυανού... αλλού είναι τότε το θέμα... 3 το ότι ταΐζεις 3 φορές την ημέρα δεν σημαίνει ότι είναι και πολύ.... το θέμα είναι να μην ταΐζεις πολύ επί 3 φορές την ημέρα !!! Λογικά αν είχε πρόβλημα ο βράχος.. θα είχε ξεκινήσει απ εκεί αν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές (για το κυανό) 4 Εδώ με πιάνεις αδιάβαστο γιατί δεν θυμάμαι τις ονομασίες αυτών των οργανισμών.. κάπου τα έχω και θα σου πω μόλις τα βρω.... αλλά όλο και κάποιος άλλος θα σου πει μέχρι τότε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 17 Οκτωβρίου 2010 #6 Share 17 Οκτωβρίου 2010 παροτι ειμαι τελειος ασχετος με τα θαλασσινα μου αρεσει πολυ.ελεγα να ξεκινησω να φτιαξω και εγω ενα αλλα τα βλεπω πολυ δυσκολα. Δύσκολα δεν είναι, απαιτεί όμως υπομονή, προσοχή και ενασχόληση μέχρι να βρει το "μπουσουλά" του Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts