Jump to content

πλακακι δαπεδου

kwstas arta 13

Recommended Posts

Αυτο δεν το ξερω,αλλα εχω την εντυπωσει οτι πρεπει να κολλανε,γιατι η πισω πλευρα των πλακιδιων εναι πορωδες και δεν βλεπω τον λογο να μην κολλησουν.Υπαρχει τετοια πληροφορια;Και εαν ξερεις τον λογο. ;)

Από τη σιλικόνη που έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς για να κολλήσω πέτρες μέσα στο ενυδρείο, πίστεψε με ότι μετά από 1-2 χρόνια η πρόσφυσή της δεν είναι πια η ίδια. Οι πέτρες αποχωρίζονται με ένα απλό τράβηγμα. Η πρόσφυση είναι αρκετή για να μην πέφτουν αλλά όχι τόσο ανθεκτική κατά τη γνώμη μου για να κρατήσει στοιβαγμένα τα πλακάκια. Τι θα γίνει αν στοιβάξεις 3-4 πλακάκια κάθετα κολλημένα με σιλικόνη ?? Καλύτερα δεν είναι να είμαστε ασφαλείς ?? Ας μας πει την εμπειρία του και κάποιος που το έχει κάνει....

;);):thumbup:

Επίσης το πλακάκι δεν κολλάει με σιλικόνη αλλά με κόλλα πλακιδίων (παρεμπιπτόντως)

Η σιλικόνη καθώς θα περνάει ο καιρός δεν θα αντέξει και το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό .....

Αν εννοεις λογου βαρους,η αποψη αυτη δεν ισχυει,γιατι η σιλικονι κρατα την πιεση των ενυδρειων μας και δεν θα κρατησει τα πλακακια;

Αυτο δεν το ξερω,αλλα εχω την εντυπωσει οτι πρεπει να κολλανε,γιατι η πισω πλευρα των πλακιδιων εναι πορωδες και δεν βλεπω τον λογο να μην κολλησουν.Υπαρχει τετοια πληροφορια;Και εαν ξερεις τον λογο. ;)

Ειχα κολησει περυσι σε ενα μικρο θαλασσινο βραχο απο την παραλια με κολα πλακιδιων το οποιο μετα απο εξι μηνες που θελησα να το χαλασω με το που κουνησα λιγο με το χερι μου τα βραχακια, ξεκολησαν με χαρακτηριστηκη ανεση.Νομιζω με κολα πλακιδιων δεν θα γινει δουλεια σωστη...

Από τη σιλικόνη που έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς για να κολλήσω πέτρες μέσα στο ενυδρείο, πίστεψε με ότι μετά από 1-2 χρόνια η πρόσφυσή της δεν είναι πια η ίδια. Οι πέτρες αποχωρίζονται με ένα απλό τράβηγμα. Η πρόσφυση είναι αρκετή για να μην πέφτουν αλλά όχι τόσο ανθεκτική κατά τη γνώμη μου για να κρατήσει στοιβαγμένα τα πλακάκια. Τι θα γίνει αν στοιβάξεις 3-4 πλακάκια κάθετα κολλημένα με σιλικόνη ?? Καλύτερα δεν είναι να είμαστε ασφαλείς ?? Ας μας πει την εμπειρία του και κάποιος που το έχει κάνει....

Αλλο να κολαμε πετρες που δεν εχουν σταθερη βαση,και μπορει να δεχεται ανομιες πιεσεις,και αλλο μια πλακα με σταθερη στηριξη και απο σιλικονι και απο το επομενο πλακακι

Παιδιά όλες οι απόψεις είναι δεκτές.

Παραμένει το ερώτημα : αν κάποιος έχει κολλήσει πλακάκια στην πλάτη του ενυδρείου με σιλικόνη ή με κόλλα πλακιδίων να μας πει τη γνώμη του. Επίσης υπάρχουν κόλλες και κόλλες ;)

Δεν επιμένω σε κάτι απλά συλλέγουμε εμπειρίες και γνώσεις.

πρωτα θα κανω δοκιμη σε πλακακι,τζαμι.εξαλου οι ενωσεις απο τα ενυδρεια ειναι ενας ποντος δεν θα αντεξει σε 30 η 40 ποντους επιφανεια;

Ειμαι επιφυλακτικος με την κολλα για πλακακια.Δεν ξερω αν κανει η χημικη του συνθεση για ενυδρεια,οποιος ξερει ας μας το πει

πρωτα θα κανω δοκιμη σε πλακακι,τζαμι.εξαλου οι ενωσεις απο τα ενυδρεια ειναι ενας ποντος δεν θα αντεξει σε 30 η 40 ποντους επιφανεια;

Δεν το καταλαβα τι θελεις να πεις,διευκρινισετο σε παρακαλω.

οχι βεβαια κολλα για πλακακια,η σιλικονη η κολλα που βαζω στο θαλασσινο για τους βραχους

σε ενα κομματι γυαλι θα βαλω σιλικονη κ το πλακακι θα το αφησω να γινει ενα σωμα κ μετα απο καιρο θα προσπαθησω νο το ξεκολησω κ θα φανουν τα αποτελεσματα.παντως αυτο που ειδα στην ιταλια ηταν μαγεια.

σε ενα κομματι γυαλι θα βαλω σιλικονη κ το πλακακι θα το αφησω να γινει ενα σωμα κ μετα απο καιρο θα προσπαθησω νο το ξεκολησω κ θα φανουν τα αποτελεσματα.παντως αυτο που ειδα στην ιταλια ηταν μαγεια.

Οι φιλοι ποιο πανω αλλο εννοουν.Σιγουρα ετσι δεν θα ξεκολλησει.Το προβλημα υποθετο οτι λενε ,ειναι με τον χρονο να μην γκρεμιστει,και εχει μια βαση,γιατι η σιλικονι καποτε θα ξεραθει.Τοτε θα παθεις ζημια,αλλα εγω πιστευω οτι θα σου δωσει δειγματα πριν.

Καθε υλικο ειναι για συγκεκριμενη χρηση.

Αλλη η χρηση της σιλικονης,και αλλη της κολλας για πλακακια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...