Jump to content

Nano Reef 30l-skimmer και φίλτρο

manolo2002

Recommended Posts

Γειά σας,

Πριν 2 μήνες μου έφεραν δώρο ένα ενυδρείο 30 λίτρων θαλασσινό. Το ενυδρείο έχει 2 clownfish, ζωντανό βράχο, αραγονίτη και ένα turbo snail. Δεν έχω εξωτερικό φίλτρο ούτε skimmer, το ενυδρείο λειτουργεί με βυθοφίλτρανση μόνο. Επίσης αλλάζω 5 λίτρα την εβδομάδα και οι μετρήσεις (αλατότητα, pH, αμμωνία, nitrate, ΝΟ2) είναι σταθερές στα φυσιολογικά επίπεδα. Ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να βάλω skimmer και εξωτερικό φίλτρο και αν τελικά είναι απαραίτητα αν έχετε κάποια μοντέλα να μου προτείνετε. Επίσης θα ήθελα να μάθω αν με τα παραπάνω μηχανήματα θα είναι πιο εύκολο να βάλω και άλλα ψάρια στο ενυδρείο μου.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Έγινε επεξεργασία - manolo2002

Πρωτα απολα το φιλτρο βυθου δημιουργει αρκετα προβληματα οσο παλιωνει το ενυδρειο.Οποτε θα πρεπει να καταργηθει.Ενα εσωτερικο ή ακομα καλυτερα ενα εξωτερικο φιλτρο θα σου προσφερει χωρο για τα υλικα του χημικου φιλτραρισματος (ανθρακας και αντιφωσφορος) και παποια επιπλεον πολυτιμα λιτρα για το συστημα σου.

Χρησιμοποιοντας ενα τετοιο φιλτρο δεν σημαινει οτι θα ηταν καλο να προσθεσεις καποιο ακομα ψαρι.Θα μπορεσεις ομως να βαλεις καποια γαριδουλα lysmata και καποιους ερημιτες.

Το ιδιο ισχυει και με τη χρηση skimmer.Θα βελτιωσει τις συνθηκες του ενυδρειου σου αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα πρεπει να το ξαναεπιβαρυνεις προσθετοντας επιπλεον ψαρι. ;)

Γειά σας,

Πριν 2 μήνες μου έφεραν δώρο ένα ενυδρείο 30 λίτρων θαλασσινό. Το ενυδρείο έχει 2 clownfish, ζωντανό βράχο, αραγονίτη και ένα turbo snail. Δεν έχω εξωτερικό φίλτρο ούτε skimmer, το ενυδρείο λειτουργεί με βυθοφίλτρανση μόνο. Επίσης αλλάζω 5 λίτρα την εβδομάδα και οι μετρήσεις (αλατότητα, pH, αμμωνία, nitrate, ΝΟ2) είναι σταθερές στα φυσιολογικά επίπεδα. Ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να βάλω skimmer και εξωτερικό φίλτρο και αν τελικά είναι απαραίτητα αν έχετε κάποια μοντέλα να μου προτείνετε. Επίσης θα ήθελα να μάθω αν με τα παραπάνω μηχανήματα θα είναι πιο εύκολο να βάλω και άλλα ψάρια στο ενυδρείο μου.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Κ εγω θελω φιλους που να μου κανουν τετοια δωρα!!!!!Σκιμερακια μικρα παντως αν ενδιαφερεσαι υπαρχουν στην αγορα αλλα να ξερεις πως θα σου φυγουν 60 ευρω περιπου για κατι τετοιο.Εκτος αν παρεις καποιο σκιμερ με ξυλολυθο που θα σου βγει πιο φθηνο αλλα λιγοτερο αξιοπιστο.

Έγινε επεξεργασία - Andreas kika

Ξέρετε κάποιο φίλτρο να μου προτείνετε? Τα skimmer με ξυλόλυθο κάνουν τίποτα? Γένικα έχει νόημα το skimmer αν αλλάζω 5L από τα 30 που είναι το ενυδρείο την εβδομάδα?

Αν μπορεις να κρατησεις αυτο τον ρυθμο αλλαγων (ακομα και 10 λιτρα/εβδομαδα) χωρις να αρχισεις καποια στιγμη να το βαριεσαι,θα εισαι ΟΚ και χωρις skimmer.

Προσοχη ομως γιατι,τοσο συχνες αλλαγες με νερο βρυσης,ισως σου δημιουργησουν προβληματα με τις τιμες ca,kh,mg και κυριως τα NO3 σου,αναλογα βεβαια και με την περιοχη.

Για αυτο,μαζι με τις εβδομαδιαιες αλλαγες,κανε και εβδομαδιαιες μετρησεις και κρατα τις τιμες οσο πιο σταθερες μπορεις.

Υ.Γ. Πριν κανεις την αλλαγη νερου,να εισαι σιγουρος οτι η σταθμη νερου που εχει πεσει λογω εξατμισης θα εχει συμπληρωθει ολη με γλυκο νερο (το εξατμισμενο νερο,ειναι γλυκο νερο χωρις αλατα.Αυτα παραμενουν στο ενυδειο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...