Jump to content

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΒΙΟΣΗΣ

michel4age

Recommended Posts

Καλημερα παιδες ειμαι καινουργιος στην ψαροπαρεα σας και δεν εχω πολυ πειρα με το αθλημα. Εχω ενα ενυδρειο 80lt και εχω μεσα 1 funtail, 1 black moor, 1 calico και 1 comet yellow. Τι συνθικες, λιτρα χρειαζονται? Εψαξα στο forum αλλα δεν εβρισκα τις ακριβεις ονομασιες και για να μην κανω καμια ''πατατα'' ειπα να ρωτισω για σιγουργεια. ευχαριστω.

post-27348-1287221120_thumb.jpg

γεια σου φιλε. κοιτα τα λιτρα για τα χρυσοψαρα επειδη μεγαλωνουν πολυ και λερωνουν πολυ ειναι περιπου 30-40 λιτρα ανα ψαρι, οποτε βλεπεις και πρατεις. ομως θελουν και καλη φιλτρανση, δηλαδη δωσε λιγο βαρος στο καλο βιολογικο υλικο περισσοτερο...

O τιτλος θα επρεπε καλυτερα να λεει για συνθηκες διαβιωσης,και οχι επιβιωσης ;)

Καλη συνεχεια απο μενα ;)

Ο αριθμός επηρεάζεται από τα λίτρα του ενυδρείου και το μέγεθος του ψαριού. Ένας εξαιρετικά διμοφιλής κανόνας είναι 30 λίτρα νερού ανά ψάρι. Προσωπική μου άποψη είναι πάνω από 50 λίτρα ανά ψάρι, με την προυπόθεση οτι η επιδίωξη είναι το ψάρι να "πιάσει" το τελικό του μέγεθος ει δυνατόν. Πχ ένα ενυδρείο 60 λίτρων κάλλιστα μπορεί να "στεγάσει" δυο μικρά ψάρια των 5-6 cm. Σίγουρα όμως δεν είναι επαρκές για δύο γίγαντες των 15-20 cm.

Αναφορικά με τα προβλήματα πρέπει να έχεις κατά νου οτι κάθε ψάρι έχει την δική του "προσωπικότητα". Υπάρχουν ορισμένες ποικιλίες που γενικά είναι πιο οξύθυμοι σαν χαρακτήρες αλλά σε γενικές γραμμές τα χρυσόψαρα θεωρούνται "ειρηνικά" ψάρια και εύκολα στην συμβίωση.

Γενικά είναι καλυτερο να μην συμβιώνουν ποικιλίες που είναι πιο αργοί κολυμβητές (πχ fantail) ή έχουν ιδιομορφίες σωματικές (πχ celestial) με ποικιλίες που είναι γρήγοροι κολυμβητές (common, comet).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...