Jump to content

Πως να βγαλω κιχλιδες απο στημενο ενυδρειο?

pateras

Recommended Posts

Καλημέρα σε ολους..

ο τιτλος τα λεει ολα...εχω ενα στημενο ενυδρειο (με πολλες καβατζες) και πρεπει να βγαλω απο μεσα 3 venustus οχι ιδιαιτερα μεγαλες (6-8 cm)..

υπαρχει κανενα κολπάκι,? προσπαθησα με αποχη ριχνοντας φαγητο αλλα τιποτα...

ευχαριστω .....

Καλημέρα σε ολους..

ο τιτλος τα λεει ολα...εχω ενα στημενο ενυδρειο (με πολλες καβατζες) και πρεπει να βγαλω απο μεσα 3 venustus οχι ιδιαιτερα μεγαλες (6-8 cm)..

υπαρχει κανενα κολπάκι,? προσπαθησα με αποχη ριχνοντας φαγητο αλλα τιποτα...

ευχαριστω .....

Καλημέρα!

Για τι ενυδρειο μιλάμε??εχει μήκος???

Δοκιμασε με κλέιστά φωτα και αργες κινησεις αν τις πιάσεις στον υπνο με απόχη....αλλιως μια ψαροπαγιδα ισως δουλέψει...

Καλημέρα!

Για τι ενυδρειο μιλάμε??εχει μήκος???

Δοκιμασε με κλέιστά φωτα και αργες κινησεις αν τις πιάσεις στον υπνο με απόχη....αλλιως μια ψαροπαγιδα ισως δουλέψει...

ειναι 130 χ 80 χ 60 cm Αρκετα μεγαλο δηλαδη.....με κλειστα φωτα εεε? θα το δοκιμασω, σε ευχαριστω..

μπαα.. δε γινεται τιποτα ,,,ξερει κανεις φιλος κανα λινκ με κατασκευη ψαροπαγιδας?

οτι βρηκα ειναι "κλειδωμενο",

ευχαριστω και sorry για τυχον διπλης αναρτησης αυτου του ερωτηματος...

Επιδη οι καιροι ειναι δυσκολοι, κοιτα αυτη. πιστευω να κανει δουλια

http://www.cichlid-forum.com/articles/fish_trap.php

JD ;)

Επιδη οι καιροι ειναι δυσκολοι, κοιτα αυτη. πιστευω να κανει δουλια

http://www.cichlid-forum.com/articles/fish_trap.php

JD ;)

σε ευχαριστω πολυ, εξυπνο και απλο....ελπιζω να πιασει...

καλο απογευμα

Νομίζω πως η καλύτερη ώρα να πιασεις κιλίδες είναι κανά 3 με 4 ώρες αφού πέσουν για ύπνο. Βασικά εγώ αφαιρώ από το ενυδρείο πριν κλείσουν τα φώτα μερικές πέτρες... τα άγρια μεσάνυχτα τους ανοίγω τα φώτα αφαιρώ στα γρήγορα μερικές πέτρες ακόμα και όπως είναι ζαβλακομέσες τις πιάνω με την βοήθεια βάζου και απόχης. Το θέμα είναι να αφαιρέσεις αρκετές πέτρες για να τις πιάσεις αμέσως...αλλιως θα παιδεύεσαι με τις... εβδομάδες!!! Ημέρα ούτε που το σκέυτομαι να τις πιάσω...

Ο τρόπος που χρησιμοποιώ εγώ είναι ο εξής : Πρίν σβήσουν τα φώτα βάζω μέσα στο ενυδροίο την απόχη σε ένα σημείο στενό ( απόσταση μεταξύ τζαμιού και βράχων ) που να είναι πέρασμα να ακουμπά'ι' στα βράχια . Όταν περάσουν 1-2 ώρες απο το σβήσιμο των φώτων πέρνω ενα φάκο με μπαταρίες τελοιώμενες ( απο παιχνίδι του μικρού ) ή ενα LED κόκκινο ή μπλέ και φωτίζωντας με αύτο τον φακό λοξά και απο απόσταση περιμένω να περάσει το ψάρι που θέλω και το στρημόχνω στο τζάμι . Θέλει υπομονή .

Καλή ψαριά και καλό κουράγιο .

Θα σου πω, πως έβγαλα εγώ ένα ψάρι από το Tanganyika και δοκίμασε το αν θες μπας και πιάσει. το έχω δοκιμάσει μόνο μια φορά ;) και πέτυχε με την πρώτη! ελπίζω να μην έτυχε αλλά να πέτυχε.

Οταν πλησιάζω το ενυδρείο τα ψάρια έρχονται συνήθως μπροστά στο τζάμι νομίζωντας προφανώς ότι θα τα ταϊσω. Ετσι έγινε και εκείνη τη φορά... τα παρέσυρα κοντά στην επιφάνεια, ρίχνοντας λίγη τροφή και πάιζοντας με το δάχτυλο στο τζάμι (το ακολουθούν από περιέργεια μάλλον)... κράτησα την απόχη ακριβώς πάνω από την επιφάνεια του νερού (όχι μέσα στο ενυδρείο) και μόλις το ψάρι ήρθε κοντά στην επιφάνεια, έβαλα γρήγορά την απόχη μέσα στο νερό και το παγίδευσα στο τζάμι...

όπως έγραψα και νωρίτερα είχε επιτυχία με την πρώτη... νομίζω ότι αξίζει να το δοκιμάσεις, γιατί με την απόχη μέσα στο νερό δεν νομίζω πως είναι εφικτό...

καλή τύχη!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...