Jump to content

Co2

f1rm4

Recommended Posts

Καλημερα παιδια! Θα ηθελα να μαθω τι τιμες παιζουν στην αγορα Co2... Τι χρειαζομαι ακριβως να αγορασω και αν ειναι καλυτερα να αγορασω το καθε μερος ξεχωριστα η ειναι καλυτερα η αγορα ολου του σετ μαζι....

Θα ηθελα να ξερω ακριβως τι περιλαμβανει ενα ολοκληρομενο συστημα CO2...

Νομιζω οτι ειναι καιρος να εξελιξω το ενυδρειο μου μιας και τελειωνω και τη θητεια μου και θα εχω πλεον αρκετο χρονο στο σπιτι καθημερινα... ;)

φιλε εξηγησε μου λιγακι απο τι αποτελειται ενα ολοκληρομενο σετ σε παρακαλω... δεν πρεπει να εχεις και controler για να σου μετραει το ph και το CO2 και αναλογα να ρυθμιζεις και την δοση CO2 που θα διοχετευεις;

Ναι μπορείς να πάρεις και controller.

Εναλλακτικά και για λόγους οικονομίας μπορείς να βάλεις την ηλεκτρομαγνητική βάνα να ανοιγοκλείνει το σύστημα μαζί με τα φώτα φροντίζοντας να διοχετεύεις μία εύλογη και ασφαλή για τα ψάρια σου ποσότητα διοξειδίου (μετρώντας το απλά σε φυσαλίδες ανά λεπτό). Προφανώς το απόλυτα ολοκληρωμένο σύστημα πρέπει να έχει και τον controller μαζί με αυτά που βλέπεις στις παραπάνω προτάσεις.

Για αποφυγή του να ανοίξω νέο θέμα

μερικές απορίες σχετικά με CO2 καθώς και εγώ είμαι στο στάδιο προς αγορά

υπάρχει κάποια εκτίμηση ποσό θα κρατήσει μπουκάλα 500gr

σε ~110lt όχι ιδιαίτερα πυκνοφυτεμένο με διακοπή παροχής το βράδι έχοντας κατα την δίάρκεια της

ημέρας CO2 πχ περι τα 20ppm?

Στην πράξη η λειτουργία κατ' αυτό τον τρόπο επιφέρει μεγάλες μεταβολές στο ph πρωι - βράδι?

Με ph contoller ρυθμισμένο πάλι στο ph που βάσει του kh αντιστοιχεί περι τα 20ppm CO2

η οικονομία είναι μεγαλύτερη απο το να κλείνει απλώς η παροχή CO2 το βράδι?

Ευχαριστώ

Αν εχεις σωστα ρυθμισμένο ph controller δεν χρειάζεται να κλεινεις την παροχή co2.

Αυτο το αναλαμβανει ο controller.

Πρεπει να εχεις και στο μυαλό σου οτι η παροχη co2 δεν δημιουργει μονο τροδη για τα φυτά σου αλλα επίσης βοηθαει και στην σταθεροποιηση τις τιμής του ph στο ενυδρείο σου.

Και οπως ειναι γνωστό, η σταθερότητα στις τιμές ειναι η αρχη και το τελός

Το σκέφτομε για σύστημα CO2 + ph controller αλλά το κόστος είναι τσουχτερό.

Ως προς την διάρκεια μιας 500gr μπουκάλας στα ~110lt?

Υπάρχει κάποια εκτίμηση?

Περιορισμός χώρου κάνουν δύσκολη την επιλογή μπουκάλας 2000gr :-(

Α κάτι άλλο: αν έχω την μπουκάλα οριζόντια (ξάπλα) είτε διαγώνια υπο κλίση 45μοιρών

υπάρχει προβλήμα?

Το εξάρτημα του CO2 που είναι μέσα στο ενυδρείο, πχ reactor flipper η ceramic reactor τοποθετείται σε συγκεκριμένο σημείο?

Το ενυδρείο μου είναι ενα Cayman 80 με το εσωτ. φίλτρο και όπως είναι η διάταξη είναι δύσκολο να το τοποθετήσω κοντά στην έξοδο του φίλτρου.

Ευχαριστώ.

Το σκέφτομε για σύστημα CO2 + ph controller αλλά το κόστος είναι τσουχτερό.

Ως προς την διάρκεια μιας 500gr μπουκάλας στα ~110lt?

Υπάρχει κάποια εκτίμηση?

Πολύ δύσκολο να απαντηθεί γιατί εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες (Μάζα φυτών, είδει φυτών, ανατάραξη, ποιότητα διάχυσης κτλ)

Περιορισμός χώρου κάνουν δύσκολη την επιλογή μπουκάλας 2000gr :-(

Α κάτι άλλο: αν έχω την μπουκάλα οριζόντια (ξάπλα) είτε διαγώνια υπο κλίση 45μοιρών

υπάρχει προβλήμα?

Μόνο κάθετα

Το εξάρτημα του CO2 που είναι μέσα στο ενυδρείο, πχ reactor flipper η ceramic reactor τοποθετείται σε συγκεκριμένο σημείο?

Καλύτερα σε σημείο με καλή ροή

Το ενυδρείο μου είναι ενα Cayman 80 με το εσωτ. φίλτρο και όπως είναι η διάταξη είναι δύσκολο να το τοποθετήσω κοντά στην έξοδο του φίλτρου.

Ευχαριστώ.

Ενα ολοκληρωμενο συστημα CO2 αποτελειται απο την

1)μπουκαλα

2)ηλεκτροβανα

3)μανομετρα

4)diffuser

Κατα την γνωμη τα μανομετρα την ηλεκτροβανα καθως και το diffuser παρτα απο το Αquaristic.net και αγορασε μια 3 κιλη μπουκαλα που το κοστος της ειναι χαμηλο απο μαγαζι στην καισαριανη.Και κατι ακομα ενα Ph contoller απο το e-bay

Έγινε επεξεργασία - like

Μιας και υπάρχει κρίση…, :) αν τα λεφτά για ένα ολοκληρωμένο σύστημα σου είναι πολλά μπορείς να περιοριστής μόνο στην μπουκάλα, μανόμετρα, διαχυτή.

Μιας και υπάρχει κρίση…, :) αν τα λεφτά για ένα ολοκληρωμένο σύστημα σου είναι πολλά μπορείς να περιοριστής μόνο στην μπουκάλα, μανόμετρα, διαχυτή.

Το αποτέλεσμα παντως με την μπουκάλα θα σε δικαιώσει.

Πηγαίνεις ενα level παραπάνω, με την προσθήκη co2 στο ενυδρείο σου

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Πηγαίνοντας χθες για φυτά σε γνωστό κατάστημα στα Β. Προάστεια είχε προσφορά σε όλα τα προϊόντα της Dennerle.

Έτσι έφυγα εκτός από

μια anubia, echinodorus tenellus και cryptocoryne x willisii και με το ακόλουθο CO2 σύστημα:

http://www.dennerle.eu/global/images/stori...300%20space.jpg

το οποίο ως προς διαστάσεις ταιριάζει πολύ καλά στο διαθέσιμο χώρο.

Τώρα αν βαρεθώ να αλλάζω μπουκάλες .....

Σύντομα ελπίζω να κάνω παρουσίαση του ενυδρείου μου.

Περιλαμβάνει μπουκάλα (850gr η έκδοση XL, 500gr η στανταρ ) μη αναγομώσιμη,

μειωτή πίεσης μέσω του οποίου ρυθμίζεται η παροχή CO2

καθώς και ενσωματωμένη σωληνοειδής βαλβίδα (solenoid valve) η οποία

μπορεί να συνδεθεί είτε με χρονοδιακόπτη είτε με ph controller

στην συνέχεια έχει μια αντεπίστροφη, τη σκάλα διάχυσης και μια φούσκα για ένδειξη

των επιπέδων CO2 στο ενυδρείο και έμεσσα του ph (γνωρίζοντας το kh που έχουμε).

Εκτός απο το λαστιχένιο σωλήνα έχει και κάποια λιπάσματα.

Με έναν adaptor (δεν περιλαμβάνεται) είναι προσαρμόσιμο και σε μπουκάλες αναγομώσιμες.

Το προτίμησα κυρίως λόγω του μικρού χώρου που καταλαμβάνει.

Φαντάζομε (είμαι αρχάριος) ότι μην έχοντας μανόμετρα δεν έχεις ένδειξη πόσο CO2 απομένει στην μπουκάλα.

Μερικές ερωτήσεις και απο εμένα:

Την φούσκα συνήθως που την τοποθετούμε? Παίζει ρόλο το πόσα cm κάτω από την επιφάνεια του νερού θα την τοποθετήσουμε?

Προς το παρόν (4ημέρες λειτουργίας) το σύστημα το έχω σε λειτουργία μόνο κατα το διάστημα που οι λάμπες είναι ανοιχτές (8ώρες ημερησίως).

Είναι σωστό αυτό?

Θα έχω μεγάλες μεταβολές στο ph έτσι?

Η ανατάραξη του νερού είναι ήπια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...