BOKSIC 15 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 15 Οκτωβρίου 2010 Καλησπερα σε ολους. Σημερα παρατηρησα οτι εχει γεμισει καφε στιγματα ο αρραγωνιτης σαν ενα λεπτο στρωμα λασπης (οχι σε ολη την επιφανεια). Καθως επισης και σε μερικα σημεια επανω στον βραχο αλλα και στο τζαμι κατω κατω. Η μονη αλλαγη που εκανα ειναι οτι πριν δυο μερες αλαξα μια λαμπα και εβαλα μια μπλε. Να ανυσηχω γι'αυτη την καφε στρωση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 15 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 15 Οκτωβρίου 2010 καλησπέρα πες μας σε παρακαλώ πόσο παλιό είναι το ενυδρείο και αν χρησιμοποιείς αντίστροφη όσμωση δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOKSIC 15 Οκτωβρίου 2010 Author #3 Share 15 Οκτωβρίου 2010 καλησπέρα πες μας σε παρακαλώ πόσο παλιό είναι το ενυδρείο και αν χρησιμοποιείς αντίστροφη όσμωση δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας Το ενυδρειο ειναι στημενο εδω και δυο μηνες. Δεν χρησιμοποιω Α/Ο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 16 Οκτωβρίου 2010 #4 Share 16 Οκτωβρίου 2010 στα νέα ενυδρεία εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο , θα καθαρίσει μετά από κάποιο διάστημα μόνο του καλό θα ήταν να πάρεις μια αντίστροφη όσμωση καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOKSIC 16 Οκτωβρίου 2010 Author #5 Share 16 Οκτωβρίου 2010 στα νέα ενυδρεία εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο , θα καθαρίσει μετά από κάποιο διάστημα μόνο του καλό θα ήταν να πάρεις μια αντίστροφη όσμωση καλή συνέχεια Για την οσμωση το εχω στο πραογραμμα. Οσον αφορα την αλγη,μπορω να κανω κατι ετσι ωστε να φυγει ποιο γρηγορα? Υπαρχει περιπτωση να προηλθε απο υπολειματα τροφης? Αυτο που μου φανηκε περιεργο ειναι οτι εμφανιστηκε με την λειτουργεια της μπλε λαμπας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 16 Οκτωβρίου 2010 #6 Share 16 Οκτωβρίου 2010 πρέπει να φροντίζουμε ώστε να μην μένουν υπολείμματα τροφής σε κάθε περίπτωση αν αυτό που βλέπεις στην άμμο είναι διάτομα , θα φύγουν καθώς στρώνει το ενυδρείο υπάρχουν σαλιγκάρια στο ενυδρείο ? μπορείς να κρατήσεις τα φώτα σβηστά για 1-2 μέρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOKSIC 17 Οκτωβρίου 2010 Author #7 Share 17 Οκτωβρίου 2010 πρέπει να φροντίζουμε ώστε να μην μένουν υπολείμματα τροφής σε κάθε περίπτωση αν αυτό που βλέπεις στην άμμο είναι διάτομα , θα φύγουν καθώς στρώνει το ενυδρείο υπάρχουν σαλιγκάρια στο ενυδρείο ? μπορείς να κρατήσεις τα φώτα σβηστά για 1-2 μέρες Τα φωτα τα εχω σβηστα απο εχθες το απογευμα,ηταν το πρωτο που μου ηρθε στο μυαλο, Σαλιγκαρια δεν εχω μεσα. Θ ανεβασω αργοτερα φωτο να μου πειτε την γνωμη σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOKSIC 17 Οκτωβρίου 2010 Author #8 Share 17 Οκτωβρίου 2010 Να και οι φωτογραφιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 19 Οκτωβρίου 2010 #9 Share 19 Οκτωβρίου 2010 αν βλέπω καλά πρόκειται για τριχοειδή άλγη πιθανότατα έχεις ανεβασμένα νιτρικά- φωσφορικά τα σαλιγκάρια και οι ερημίτες βοηθάνε στον έλεγχο της Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanaek 19 Οκτωβρίου 2010 #10 Share 19 Οκτωβρίου 2010 ΣΤΗΝ ΤΡΙΧΩΕΙΔΗ ΑΛΓΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΒΑΝΕΖΟΣ?yellow tang? επειδη εχω γεμισει και εγω! ξερουμε και κανα αλλο ψαρι που να την εχει για μεζεδακι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOKSIC 19 Οκτωβρίου 2010 Author #11 Share 19 Οκτωβρίου 2010 (edited) αν βλέπω καλά πρόκειται για τριχοειδή άλγη πιθανότατα έχεις ανεβασμένα νιτρικά- φωσφορικά τα σαλιγκάρια και οι ερημίτες βοηθάνε στον έλεγχο της Ακριβως!!!Μετα απο τις τελευταιες μετρησεις που εκανα διαπιστωσα οτι Τα εχω λιγο ανεβασματα. Πως γινεται να τα ριξω ρε παιδια? εχω και δυο clownakia τα οποια εισαι συνεχως κρυμενα κατω απο το βραχο ωφειλεται σ'αυτο? Έγινε επεξεργασία 19 Οκτωβρίου 2010 - BOKSIC Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 19 Οκτωβρίου 2010 #12 Share 19 Οκτωβρίου 2010 (edited) αλλαγές νερού είναι η καλύτερη λύση στην περίπτωση σου ο ενεργός άνθρακας και το αντιφωσφορικό βοηθάνε προσοχή στο τάισμα , η συμπεριφορά των ψαριών μπορεί να έχει πολλές αιτίες , πόσα νιτρικά - φωσφορικά μέτρησες ? με ποιο τεστ ? δώσε μας στοιχεία για το ενυδρείο σου μέγεθος , εξοπλισμός και ότι άλλο θεωρείς χρήσιμο Έγινε επεξεργασία 19 Οκτωβρίου 2010 - salTasos Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOKSIC 19 Οκτωβρίου 2010 Author #13 Share 19 Οκτωβρίου 2010 αλλαγές νερού είναι η καλύτερη λύση στην περίπτωση σου ο ενεργός άνθρακας και το αντιφωσφορικό βοηθάνε προσοχή στο τάισμα , η συμπεριφορά των ψαριών μπορεί να έχει πολλές αιτίες , πόσα νιτρικά - φωσφορικά μέτρησες ? με ποιο τεστ ? δώσε μας στοιχεία για το ενυδρείο σου μέγεθος , εξοπλισμός και ότι άλλο θεωρείς χρήσιμο Oi μετρησεις με τα test της sera ειναι. NO3: <50 NO2: 0 NH4: 0 PO4: 1-3. To ενυδρειο ειναι 180 λιτρα απο εξοπλισμο εχω skimmer tunze doc 9502 2 κυκλοφορητες 3000λ/h εκαστος μια αντλια πισω απο το βραχο και το μαμα φιλτρο της juwel που εχω μεσα τον ανθρακα και το αντιφωσφρο(μαζι οχι ξεχωριστα) και την αντλια απο το φιλτρο την οποια τηνεχω να χτυπαει στην επιφανεια για αναταραξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 20 Οκτωβρίου 2010 #14 Share 20 Οκτωβρίου 2010 Τα test της SERA δεν είναι και ότι ποιό αξιόπιστο. Καλό θα ήταν τα επόμενα σου να είναι της SALIFERT. Ποιό άνθρακα και το αντιφώσφρο χρησιμοποιείς; Ξεκίνα με ποιο συχνές αλλαγές νερού και άνθρακα - αντιφώσφρο NO3: <50 PO4: 1-3. Οι τιμές σου είναι στα ύψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος