Jump to content

Hello

tzav

Recommended Posts

Γεια σας και απο μενα. Ειμαι ο Φωτης απο Αθηνα νεος σε αυτο το χομπι. Με τη προτροπη του ξαδερφού μου που εχει μεγαλο ενυδρείο αγορασα ενα jewel lido 120 lt και το στησαμε. Στη συνέχεια αρχισα να ψαχνω στο νετ πληροφοριες και ετσι επεσα και σε αυτο το φορουμ. Συγχαρητηρια για τη πολυ καλη δουλεια που εχετε κανει. ;) Εμαθα αρκετα χρησιμα που με προβλημάτισαν για το αν τα χουμε κανει ολα σωστα με το ξαδερφο στο στησιμο του ενυδρειου. :thumbup: Μεχρι τωρα για στρωσιμο δε καναμε τιποτα εκτος απ τη πρωτη μερα που βαλαμε βακτηρια και αντιχλωριο και λιγη τροφη μετα απο μια βδομαδα. Περασαν δεκα μερες απο τοτε και με τη καθοδηγηση του ξαδερφου πηγα σημερα και εβαλα ενα ψαρακι τετρα rainbow μεσα για να αρχισει ο κυκλος. Βεβαια απ το πετ σοπ μου ειπαν να ριξω και άλλα βακτηρια για μια βδομαδα με το ψαρι μεσα στο ενυδρειο.. Δε ξέρω μηπως έχω κανει κατι λαθος και τα τιναξει το κακομοιρο το ψαρακι; :blink: Απ ενα τεστ με κατι στικ που εκανα μου βγαλε νιτρικα και νιτρωδη μηδεν αμμωνια δε μετραγε. Ελπιζω διαβαζοντας εδω να αποκτησω τη εμπειρια για να τα καταφερω να στησω ενα καλο ενυδρειο με υγιη ψαρακια ;)

Έγινε επεξεργασία - tzav

Καλώς όρισες!

καλος ηρθες φιλε μου...Πρωτα απο ολα σιγουρα εαν διαβασεις και εχεις υπομονη θα καταφερεις να φτειακεις κατι πολυ καλο...!!Για το ψαρακι που αγορασες δεν νομιζω οτι ηταν η κλητερη ιδεα..Διαβασε καποια θεματα που αφορουν το στρωσημο του ενυδρειου.Και τελος πρεπει να παρεις και τεστακι για την αμμωνια καθος παιζει το μεγαλητερο ρολο στο στρωσημο..Και παλι καλος ορισες φιλε μου καλο διαβασμα...!!

καλος ηρθες στην ψαροπαρεα μας!!!

παρε υγρα τεστ για να εισαι σηγουρος τι γινεται στο ενυδρειο σου.

αν εριξες ζωντανα βακτιρια και οχι τα αυγα αυτων (στην σωστη αναλογια) θα εισαι οκ αλλα επιφυλακτικα,οχι παρα πολλα ψαρια στην αρχη και οχι υπερβολικο ταισμα.(το ενα που εβαλες δεν ειναι αρκετο...θα ελεγα 5)

αν μπορεσει κανεις να σου δωσει μπολυ απο το ενυδρειο του (μιας και εισαι Αθηνα) θα εισαι τελειος!!!

αν εριξες ζωντανα βακτιρια και οχι τα αυγα αυτων (στην σωστη αναλογια) θα εισαι οκ αλλα επιφυλακτικα,οχι παρα πολλα ψαρια στην αρχη και οχι υπερβολικο ταισμα.(το ενα που εβαλες δεν ειναι αρκετο...θα ελεγα 5)

αν μπορεσει κανεις να σου δωσει μπολυ απο το ενυδρειο του (μιας και εισαι Αθηνα) θα εισαι τελειος!!!

;);):thumbup:

Ευχαριστω για το καλωσορισμα ολους σας και για τις πολυτιμες συμβουλες σας. ;) Μπορεις να μου πεις φιλε γιατι δεν ειναι καλη ιδεα αυτο το ψαρακι; Εγω πηγαινα για κανα γκαπι αλλα μου πε η πωλητρια στο πετ σοπ οτι το τετρα ειναι πιο ανθεκτικο..Μετα ειδα οτι παει σε κοπαδι..Εχει καποια υγρα τεστ της API για αμμωνια, νιτρικα κλπ ειναι καλα;

καλος ηρθες φιλε μου...Πρωτα απο ολα σιγουρα εαν διαβασεις και εχεις υπομονη θα καταφερεις να φτειακεις κατι πολυ καλο...!!Για το ψαρακι που αγορασες δεν νομιζω οτι ηταν η κλητερη ιδεα..Διαβασε καποια θεματα που αφορουν το στρωσημο του ενυδρειου.Και τελος πρεπει να παρεις και τεστακι για την αμμωνια καθος παιζει το μεγαλητερο ρολο στο στρωσημο..Και παλι καλος ορισες φιλε μου καλο διαβασμα...!!

Έγινε επεξεργασία - tzav

κοιτα η γνωμη μου ειναι να το στρωσεις με βακτιρια χωρις κανενα ψαρακι.απλα να ταιζεις λιγο για τα βακτιρια..οτι ψαρι και να βαλεις θα ταλεπωριθει ..

Α από αυτη τη αποψη...βακτηρια και τροφη ψαριων; Και θα γινονταν ολος ο κυκλος του αζωτου ετσι; ;)

κοιτα η γνωμη μου ειναι να το στρωσεις με βακτιρια χωρις κανενα ψαρακι.απλα να ταιζεις λιγο για τα βακτιρια..οτι ψαρι και να βαλεις θα ταλεπωριθει ..

Εβαλα της sera το bio nitrivec και θολωνε πολυ το νερο σα γαλα.. νομιζω βακτηρια κανονικα ειναι.. 5 Ψαρια πολλα δε ειναι? Θα προλαβουν να καθαριζουν τη αμμωνια τα βακτηρια; ;) Για το μπολυ θα ρωτησω και το ξαδερφο αφου εχει ενειδρυο γιατι δε μου το προτεινε... ;)

καλως ηρθες φιλε!!! εγω παντως πιο ανθεκτικο ψαρι απο γκαπι δεν ειχα... τωρα για το στρωσιμο και εγω προτεινω πρωτα στρωιμο, μετα ψαρι ;)

Εβαλα της sera το bio nitrivec και θολωνε πολυ το νερο σα γαλα.. νομιζω βακτηρια κανονικα ειναι.. 5 Ψαρια πολλα δε ειναι? Θα προλαβουν να καθαριζουν τη αμμωνια τα βακτηρια; ;) Για το μπολυ θα ρωτησω και το ξαδερφο αφου εχει ενειδρυο γιατι δε μου το προτεινε... ;)

αφου ξεκινισες αυτον τον τροπο στρωσιματος σου ειπα για 5 ψαρια για να ειναι αρκετες οι ακαθαρσιες τους για να διατυριθουν τα βακτιρια που εριξες.με το ενα που εριξες,τα βακτιρια δ θα εχουν αρκετη ''τροφι'' και καποια θα χαθουν.Αν παλι εριχνες 10 ψαρια...δεν θα προλαβαιναν τα βακτιρια να μετατρεψουν τις ακαθαρσιες των ψαριων σε Νο3 και θα ειχες αμμωνια και αμμωνιο.

πεισε τον ξαδελφο να σου δωσει μπολυ και θα εισαι αρχοντας!

ριξε και μια ματια εδω

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry108162

εχεις βιολογικα υλικο στο φιλτρο σου?

καλως ηρθες φιλε!!! εγω παντως πιο ανθεκτικο ψαρι απο γκαπι δεν ειχα... τωρα για το στρωσιμο και εγω προτεινω πρωτα στρωιμο, μετα ψαρι ;)

;)

Ναι εχω! Οκ θα ζητησω απ το ξαδερφο μπολι για να μη παιδευομαστε και να μη ταλαιπωρουμε και τα ψαρια ;)

αφου ξεκινισες αυτον τον τροπο στρωσιματος σου ειπα για 5 ψαρια για να ειναι αρκετες οι ακαθαρσιες τους για να διατυριθουν τα βακτιρια που εριξες.με το ενα που εριξες,τα βακτιρια δ θα εχουν αρκετη ''τροφι'' και καποια θα χαθουν.Αν παλι εριχνες 10 ψαρια...δεν θα προλαβαιναν τα βακτιρια να μετατρεψουν τις ακαθαρσιες των ψαριων σε Νο3 και θα ειχες αμμωνια και αμμωνιο.

πεισε τον ξαδελφο να σου δωσει μπολυ και θα εισαι αρχοντας!

ριξε και μια ματια εδω

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry108162

εχεις βιολογικα υλικο στο φιλτρο σου?

Και εγω διαβασα οτι ειναι πολυ ανθεκτικα ψαρια και μ αρεσαν, ηθελα να παρω ενα, αλλα η πωλητρια με απετρεψε..

Τελικα εδωσα το ψαρακι στο ξαδερφο να μη βασανιζεται τσαμπα..Μαλλον θα χρησιμοποιησω μπολι τελικα. Απο τα υγρα τεστ ποιας εταιριας προτεινετε. Εγω ελεγα να παρω της API.

Τελικα εδωσα το ψαρακι στο ξαδερφο να μη βασανιζεται τσαμπα..Μαλλον θα χρησιμοποιησω μπολι τελικα. Απο τα υγρα τεστ ποιας εταιριας προτεινετε. Εγω ελεγα να παρω της API.

Απο τα καλυτερα ειναι ;)

Ρωτησα σε ενα ηλεκτρονικο καταστημα για το Fresh water master test kit της API με 5 τεστ για αμμωνια, Νιτρικα, Νιτρωδη, ph κλπ και μου παν οτι ληγει σε δεκα μηνες.. ;)

Έγινε επεξεργασία - tzav

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...