Jump to content

Θελω την αποψη σας για τον αριθμο των κατοικων...

Giannis_4

Recommended Posts

Γεια σας παιδες!!!

Εχω κατα νου να κανω επιτελους ενα ενυδρειο 1.50x50x70 και θα ηθελα να βαλω μεσα 9 δισκους,20 ροδοστομους και 10 στερμπαι,Αυτο που θελω απο τους εμπειρους της παρεας ειναι να μου πουν την αποψη τους για το αν σας φαινονται πολλα η' αν μπορω να βαλω και περισσοτερα(εκτος απο δισκους)

Να πω οτι θα υπαρχει σαμπ.

νομιζω οτι δεν θα εχεις καποιο προβλημα :)

στερμπαι βαλε καμια 30αρια .....

10 δεν θα σου φανουν σε τετοιο ενυδρειο

Να πω την αληθεια ειμουν λιγακι συγκρατημενος στους αριθμους των ροδοστομων ειδικα που θα τους ηθελα 30 αλλα και τα στερμπαι τα γουσταρω και θα βαλω οσα γινετε ωστε να ειμαι καλα απο θεμα ιχθυοφορτωσης.

κοιτα να σου πω την αμαρτια μου :)

Στα ιδια λιτρα με σενα και χωρις σαμπ

εχω 10 δισκους

10 στερμπαι

και παω για να κανω 70 τους αρλεκινους :lmao:

δεν εχω δει καποια διαφορα στα νιτρικα μου και αμμωνιες και ιστοριες και η ρουτινα μου εχει μεινει οπως ηταν ( 200 λιτρα αλλαγη ανα 7 μερες )

59 ψαρια ?! Δεν ειναι λιγο πολλα!? Εγω πιστευω οτι με 10 δισκους , 15 ροδοστομους κ 15 κορυ θα ειναι μια χαρα....που κ παλι πολλα μου φαινονται.... :)

στα λιτρα σου θα εβαζα μονο τους δισκους.

στα λιτρα σου θα εβαζα μονο τους δισκους.

Με ποια λογικη?Να αφησω μονο δισκους γιατι ετσι δειχνει καλύτερα η' γιατι δεν θα μπορουν να συνυπάρξουν με τα υπόλοιπα?

59 ψαρια ?! Δεν ειναι λιγο πολλα!? Εγω πιστευω οτι με 10 δισκους , 15 ροδοστομους κ 15 κορυ θα ειναι μια χαρα....που κ παλι πολλα μου φαινονται.... :D

οπως το βλεπει κανεις :) εμενα μου φαινονται καλα :lmao:

Συγκρινεται η ιχθυοφορτιση με δισκους με την ιχθυοφορτιση απο αρλεκινους?

Πες οτι δεν ειχα καθολου δισκους στα ποσα λιτρα θα εβαζες 100 αρλεκινους?

Έγινε επεξεργασία - Geosid

Με ποια λογικη?Να αφησω μονο δισκους γιατι ετσι δειχνει καλύτερα η' γιατι δεν θα μπορουν να συνυπάρξουν με τα υπόλοιπα?

με την λογικη οτι 9 δισκοι θελουν μινιμουμ 450 λιτρα και πιο υψηλη θερμοκρασια απο τα ροδοστομα.

με την λογικη οτι 9 δισκοι θελουν μινιμουμ 450 λιτρα και πιο υψηλη θερμοκρασια απο τα ροδοστομα.

οκ το δεχομαι αυτο που λες αν και δεν θα το εφαρμοσω.

Να ξερεις οτι η ερωτηση μου ποιο πανω δεν ηταν ειρωνική.

τα στανταρ νουμερα αυτα μου λες που τα βρηκες ?

Με λιγα λογια ακομα και τα 450 λιτρα ειναι λιγα για δισκους ?

Δεν παιζουν ρολο η βιολογια ?

Δεν παιζουν ρολο οι ρουτινες?

Δεν παιζουν ρολο το μεγεθος των ψαριων ?

Καποιος δηλαδη που εχει 400 λιτρα ενυδρειο και 100 λιτρα σαμπ με 30-40 λιτρα σιποραχ θα αντιμετωπιση προβλημα με 10 δισκους στο ενυδρειο του ?

Πες οτι δεν ειχα καθολου δισκους στα ποσα λιτρα θα εβαζες 100 αρλεκινους?

Μπορει να μην εχω την εμπειρια σας αλλα αφου με ρωτας θα απαντησω :lmao: 100 αρλεκινους θα εβαζα σε μια κατασκευη 3 μετρων μηκος επι 1,5 φαρδος κ επι 1μ υψος. Αν με ρωτουσες ποσους θα εβαζα στο 300αρι μου θα σου ελεγα οχι πανω απο 25..αντε 30 με το ζορι κ μονους τους!

Σε αυτο το λιγο διαστημα που ασχολουμαι με τα ενυδρεια εχω δει οτι τα species ενυδρεια ειναι ποιο ομορφα καθως κ βλεπεις την συμπεριφορα του ψαριου που φιλοξενεις να εκδηλωνετε καλυτερα.

Στην περιπτωση που θα εβαζα δισκους σε ενυδρειο σαν του φιλου μας παραπανω ,το μοναδικο αλλο ψαρι θα ηταν τα γατοψαρα ...πχ 9 δισκους οπως λεει μαζι με 10 γατοψαρακια θα ηταν μια χαρα κατα την αποψη μου!

Τα πολλα ψαρια δεν μου φαινονται λαθος λογο φιλτρανσης ή ελλειπης ρουτινας του φροντιστη τους...αλλα γιατι θα φερνει ελαφρος σε ψαροσαλατα με τετοιους αριθμους.

Ολα αυτα βεβαια ειναι η προσωπική μου αποψη κ δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστη ή οχι . :)

Μπορει να μην εχω την εμπειρια σας αλλα αφου με ρωτας θα απαντησω :) 100 αρλεκινους θα εβαζα σε μια κατασκευη 3 μετρων μηκος επι 1,5 φαρδος κ επι 1μ υψος. Αν με ρωτουσες ποσους θα εβαζα στο 300αρι μου θα σου ελεγα οχι πανω απο 25..αντε 30 με το ζορι κ μονους τους!

Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου. Οι αρλεκίνοι όπως και οι καρδινάλιοι και οι ροδόστομοι είναι σμήνόψαρα. Όσο ποιό πολλά τόσο καλύτερα. Αν δεις συμπεριφορές σε ένα μεγάλο κοπάδι από τέτοια ψάρια θα καταλάβεις τι ευνοώ.

Προσωπικά τέτοιου τύπου ενυδρεία τα στοκάρω όσο περισσότερο μπορώ.

Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου. Οι αρλεκίνοι όπως και οι καρδινάλιοι και οι ροδόστομοι είναι σμήνόψαρα. Όσο ποιό πολλά τόσο καλύτερα. Αν δεις συμπεριφορές σε ένα μεγάλο κοπάδι από τέτοια ψάρια θα καταλάβεις τι ευνοώ.

Προσωπικά τέτοιου τύπου ενυδρεία τα στοκάρω όσο περισσότερο μπορώ.

Με καλυψες απολυτα .

οπως δεν εχεις κοπαδι με 4 δισκους ετσι δεν εχεις κοπαδι με 10-15 σμηνοψαρα .

20 ψαρακια σε 1.5 μετρο ενυδρειο ''χανονται '' κατα τη γνωμη μου :)

τα στανταρ νουμερα αυτα μου λες που τα βρηκες ?

Με λιγα λογια ακομα και τα 450 λιτρα ειναι λιγα για δισκους ?

Δεν παιζουν ρολο η βιολογια ?

Δεν παιζουν ρολο οι ρουτινες?

Δεν παιζουν ρολο το μεγεθος των ψαριων ?

Καποιος δηλαδη που εχει 400 λιτρα ενυδρειο και 100 λιτρα σαμπ με 30-40 λιτρα σιποραχ θα αντιμετωπιση προβλημα με 10 δισκους στο ενυδρειο του ?

ολα τα πανω που λες παιζουν ρολο..οπως λες 400 λιτρα εχεις θα τους εβαζες σε 200 λιτρα τους δισκους σου δεν νομιζω.αλλος τους βαζει σε 150 λιτρα.δεν ειναι στανταρ τα λιτρα που ειπα. οσο περισοτερα λιτρα τοσο καλυτερα για τους δισκους.ενα κοπαδι 10 δισκους για να ειναι ανετα 400-500 λιτρα.ας απαντησει και κανενας

αλλος δισκας.

Δλδ θεωρεις σωστη ιχθυοφωρτηση 100 καρδιναλιους για 450 λιτρα(μονοι τους!)?! καθως κ δεν νομιζω οτι οι αρλκινοι κ οι ροδοστομοι θα εμπαιναν σε τετοιους αριθμους με τπτ (ουτε 50 πχ) μιας κ ειναι κ μεγαλυτερα αλλα κ ποιο κινητικά/νευρικα ψαρια απο τους καρδιναλιους κ τα νεον.

Θα συμφωνησω κ εγω στο 50 πχ ως μεγιστο αριθμο που θα μπορουσε να εχει κανεις στο ενυδρειο του αρκει να ηταν ΜΟΝΑ τους μεσα στο 1,5 μετρο ενυδρειο σου.Κ οχι μαζι με αλλους 9δισκους+30 κορυ=39 ψαρια 10πλασια στο μεγεθος τους.καταρχην οι δισκοι δεν θα 'σπανε' το καπαδι !?

Μπορει να μην εχω την εμπειρια σας αλλα αφου με ρωτας θα απαντησω :) 100 αρλεκινους θα εβαζα σε μια κατασκευη 3 μετρων μηκος επι 1,5 φαρδος κ επι 1μ υψος. Αν με ρωτουσες ποσους θα εβαζα στο 300αρι μου θα σου ελεγα οχι πανω απο 25..αντε 30 με το ζορι κ μονους τους!

Επειδή το είδα με τα μάτια μου

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=205794

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...st&id=24670

:):lmao::D Αυτο δλδ ειναι οκ?!?!?!?

Μα ποσοι να ειναι εδω μεσα?!?!?!?

τωρα αυτο ειναι ενυδρειο σε σαλονι η σε πετσοπ που πουλαει νεον η καρδιναλιους; γιατι αν ο φιλος το εφτιαξε και το βλεπει και χαλαρωνει με τον πανικο που γινεται μεσα εγω παω πασο.

Γεια σας παιδες!!!

Εχω κατα νου να κανω επιτελους ενα ενυδρειο 1.50x50x70 και θα ηθελα να βαλω μεσα 9 δισκους,20 ροδοστομους και 10 στερμπαι,Αυτο που θελω απο τους εμπειρους της παρεας ειναι να μου πουν την αποψη τους για το αν σας φαινονται πολλα η' αν μπορω να βαλω και περισσοτερα(εκτος απο δισκους)

Να πω οτι θα υπαρχει σαμπ.

νομιζω κι εγω οτι δεν θα εχεις προβλημα κανενα,

το θεμα συγκατοικοι δεν θα το κρινω, ειναι θεμα γουστου και συμβατοτητας με τους δισκους...

τωρα οσων αφορα τα νουμερα των συγκατοικων ξεκινα με αυτα που αναφερεις και στην πορεια βλεπεις και κρινεις...αν το συστημα σου αντεχει ή δειχνει πολυ φορτωμενο.(για μενα εισαι ok).καλη συνεχεια και περιμενουμε να δουμε και να μας πεις αποτελεσματα.

Τα ψαρια και ο αριθμο τους ειναι αυτο που εχω στο μυαλο μου απο την ωρα που ειπα οτι θα παω σε μεγαλυτερο ενυδρειο,μου αρεσει πολυ αυτη η συνθεση.Οπως ειπε και ο Κωστας ποιο πανω,θα παω στην αρχη ετσι και μετα βλεποντας και κανοντας.

Παντος ευχαρηστω ολους σας για τις αποψεις σας γιατι μεσω των αντικρουομενων αποψεων βγαινουν τα καλυτερα συμπερασματα. ;);)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...