IoSpy 13 Νοεμβρίου 2010 Author #101 Share 13 Νοεμβρίου 2010 Για τα σαλιγκάρια αρκεί να ρωτήσεις πχ τα zebra nerite Μικρά γατόψαρα: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50832 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=44863 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=41737 Ωραία φαίνονται. Εκτός από το πρώτο που νομί<ω το έχω δει σε κατάστημα με ενυδρεία τα άλλα τα βρίσκει εύκολα κανείς; Και κάτι άλλο. Με τα κοπήποδα που έχουν μαζευτεί και στο ξύλο να κάνω κάτι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 13 Νοεμβρίου 2010 #102 Share 13 Νοεμβρίου 2010 Ωραία φαίνονται. Εκτός από το πρώτο που νομί<ω το έχω δει σε κατάστημα με ενυδρεία τα άλλα τα βρίσκει εύκολα κανείς; Και κάτι άλλο. Με τα κοπήποδα που έχουν μαζευτεί και στο ξύλο να κάνω κάτι; Τα ψάρια ανά καιρούς βρίσκονται... Αλλά πρόσεχε... Το κάθε ένα από αυτά έχει τις δικές του απαιτήσεις. Μη πάρεις κάτι χωρίς να ενημερωθείς πρώτα. Τα κωπήποδα άστα να υπάρχουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν κάνουν κακό Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 13 Νοεμβρίου 2010 Author #103 Share 13 Νοεμβρίου 2010 Τα ψάρια ανά καιρούς βρίσκονται... Αλλά πρόσεχε... Το κάθε ένα από αυτά έχει τις δικές του απαιτήσεις. Μη πάρεις κάτι χωρίς να ενημερωθείς πρώτα. Τα κωπήποδα άστα να υπάρχουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν κάνουν κακό Εννοείς μόλις το δω να δω και τι νερό χρειάζονται πριν τα πάρω και συνθήκες; Εννοείται. Αλλά όπως μου είχες πει δεν βάζω ακόμα για να περάσει κάποιος καιρός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 14 Νοεμβρίου 2010 #104 Share 14 Νοεμβρίου 2010 Αλλά όπως μου είχες πει δεν βάζω ακόμα για να περάσει κάποιος καιρός. Ακριβώς Για το θέμα των ιδιαιτεροτήτων, θα σου πω για παράδειγμα πως οι οτόκυκλοι θέλουν πάρα πολύ καθαρό νερό από θέμα νιτρικών αλάτων. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα ψάρια και πρέπει να είσαι σίγουρος πως θα μπορέσεις να αντεπεξέλθεις στις απαιτήσεις τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 14 Νοεμβρίου 2010 Author #105 Share 14 Νοεμβρίου 2010 Ακριβώς Για το θέμα των ιδιαιτεροτήτων, θα σου πω για παράδειγμα πως οι οτόκυκλοι θέλουν πάρα πολύ καθαρό νερό από θέμα νιτρικών αλάτων. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα ψάρια και πρέπει να είσαι σίγουρος πως θα μπορέσεις να αντεπεξέλθεις στις απαιτήσεις τους. Νομίζω ότι σε τόσα λίτρα μπορώ άνετα να το κρατήσω με χαμηλά ΝΟ3. Ήδη το κερατόφυλλο κάνει πολύ καλή δουλειά. Γενικά έχω πολλά στο μυαλό μου, με υπομονή πιστεύω να γίνουν. Υ.Γ. χαζεύω αυτό το θέμα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...9211&st=160 και έχω χαζέψει. Έχω πολύ ακόμα. Το πρωί θα κοιμηθώ μου φαίνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 14 Νοεμβρίου 2010 #106 Share 14 Νοεμβρίου 2010 Νομίζω ότι σε τόσα λίτρα μπορώ άνετα να το κρατήσω με χαμηλά ΝΟ3. Ήδη το κερατόφυλλο κάνει πολύ καλή δουλειά. Το αντίθετο. Στα λίγα λίτρα είναι πιο δύσκολο να κρατήσεις χαμηλά τα ΝΟ3. Από την άλλη είναι πιο εύκολες οι αλλαγές. Όπως είπες, θέλει υπομονή και διάβασμα.... κι εμείς εδώ είμαστε για την όποια βοήθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 16 Νοεμβρίου 2010 Author #107 Share 16 Νοεμβρίου 2010 (edited) Και όπως δεν σας υποσχέθηκα μερικές φωτογραφίες σήμερα. (είχα πει για εχθές αλλά χάλασε η sd της μηχανής και πάνε οι φωτογραφίες). Έγινε αλλαγή του setup γιατί δεν μου άρεσε που το ψηλό κομμάτι του ξύλου ήταν πίσω. Βασικά το έστριψα. Μπήκε πολύ λίγη xmas moss και λίγη pistia. To φυτό στην τελευταία φωτογραφία δεν ξέρω ποιό είναι. Επίσης ενώ ήταν μια χαρά μέχρι το μεσημέρι, κάνω μια δουλειά και το βλέπω μετά από 5 λεπτά και ξανά είχε βγάλει άσπρο σημάδι. Δεν μπορώ να καταλάβω, χτυπάει πουθενά... είναι μεθυσμένο... μόνο αυτό ξέρει. Ακούω σχόλια και προτάσεις για το setup. Έγινε επεξεργασία 16 Νοεμβρίου 2010 - IoSpy Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorginakos 17 Νοεμβρίου 2010 #108 Share 17 Νοεμβρίου 2010 πολυ ωραιο αλλα ειναι ακομα στην αρχη...δεν πειραζει ομως υπομονη και ολα στην ωρα τους.θα σου συνιστουσα να εβαζες και 5 ριζες απο πολυσπερμα και ντοματια Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 17 Νοεμβρίου 2010 Author #109 Share 17 Νοεμβρίου 2010 πολυ ωραιο αλλα ειναι ακομα στην αρχη...δεν πειραζει ομως υπομονη και ολα στην ωρα τους.θα σου συνιστουσα να εβαζες και 5 ριζες απο πολυσπερμα και ντοματια το πολύσπερμα δεν το ξέρω. Η ντοματιά δεν θέλει καλό φωτισμό; Δεν μπορώ να πω ότι η λάμπα παρόλο που είναι 11 watt είναι και πολύ δυνατή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 17 Νοεμβρίου 2010 #110 Share 17 Νοεμβρίου 2010 το πολύσπερμα δεν το ξέρω. Η ντοματιά δεν θέλει καλό φωτισμό; Δεν μπορώ να πω ότι η λάμπα παρόλο που είναι 11 watt είναι και πολύ δυνατή. Hygrophila difformis, Hygrophila polysperma Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 17 Νοεμβρίου 2010 Author #111 Share 17 Νοεμβρίου 2010 Hygrophila difformis, Hygrophila polysperma Το δεύτερο δεν το ήξερα. Αν το ζητήσω πολύσπερμα θα καταλάβουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorginakos 17 Νοεμβρίου 2010 #112 Share 17 Νοεμβρίου 2010 θες? πολυσπερμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 17 Νοεμβρίου 2010 Author #113 Share 17 Νοεμβρίου 2010 θες? πολυσπερμα? Είναι εύκολο; Αν περισσεύει κανένα κλάδεμα. Θα πάω να πάρω και ντοματιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorginakos 18 Νοεμβρίου 2010 #114 Share 18 Νοεμβρίου 2010 Είναι εύκολο; Αν περισσεύει κανένα κλάδεμα. Θα πάω να πάρω και ντοματιά. πανευκολο ειναι φτανει και περισευει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 26 Νοεμβρίου 2010 Author #115 Share 26 Νοεμβρίου 2010 (edited) Αλλαγή νερού 5λίτρων πριν μία εβδομάδα. Αντικαταστάθηκε το βιολογικό υλικό που είχε μεταφερθεί από το δισκοενυδρείο με το υπόλοιπο σφουγγάρι που είχε αφαιρεθεί. Σήμερα έγιναν μετρήσεις όπου όλα τα στοιχεία του κύκλου είναι 0. Με τόσο κερατόφυλλο μέσα πλέον και γενικότερα με τόσα φυτά δεν ανεβάζει καν ΝΟ3. Ο ψάρακας δεν έχει κανένα σημάδι τόσες μέρες πλέον και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να τρώει και να εξερευνεί το ενυδρείο του. Γενικά μου φαίνονται όλα καλά. Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι ο φωτισμός που ενώ είναι 11 watt μου φαίνεται λίγος για τα φυτά. Οπότε ίσως πρέπει να γίνει κάποια αλλαγή σε αυτόν τον τομέα κάποια στιγμή. Έγινε επεξεργασία 26 Νοεμβρίου 2010 - IoSpy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος