saradoulis 13 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 13 Οκτωβρίου 2010 Πρεπει να ειναι μαγικο απο τι διαβασα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 13 Οκτωβρίου 2010 Author #2 Share 13 Οκτωβρίου 2010 http://images.google.com/imgres?imgurl=htt...=1t:429,r:3,s:0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 13 Οκτωβρίου 2010 #3 Share 13 Οκτωβρίου 2010 Είναι πολύ καλό και αποτελεσματικό με πολύ καλά αποτελέσματα ακόμα και σε κυανοβακτηρια τα sps θα το εκτιμήσουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 13 Οκτωβρίου 2010 #4 Share 13 Οκτωβρίου 2010 Είναι πολύ καλό και αποτελεσματικό με πολύ καλά αποτελέσματα ακόμα και σε κυανοβακτηρια τα sps θα το εκτιμήσουν Πανο αυτο τι ακριβως ειναι?? ζωντανα βακτηρια?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 13 Οκτωβρίου 2010 #5 Share 13 Οκτωβρίου 2010 (edited) Πανο αυτο τι ακριβως ειναι?? ζωντανα βακτηρια?? Είναι βακτηρία , ένα πλήρες οικοσύστημα σε μπουκάλι, μειώνει τα επίπεδα αμμωνίας και νιτρικών , καθαρίζει το θολό νερό , διασπά υπολείμματα σε χώμα ,πέτρες , ενισχύει τη βιολογία , και γενικότερα διασπά τα οργανικά απόβλητα Το δουλεύουν πολύ στην Αμερική στο reef central έχουν γίνει πολλές αναφορές … Έγινε επεξεργασία 13 Οκτωβρίου 2010 - panosk Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 13 Οκτωβρίου 2010 #6 Share 13 Οκτωβρίου 2010 (edited) Είναι βακτηρία , ένα πλήρες οικοσύστημα σε μπουκάλι, μειώνει τα επίπεδα αμμωνίας και νιτρικών , καθαρίζει το θολό νερό , διασπά υπολείμματα σε χώμα ,πέτρες , ενισχύει τη βιολογία , και γενικότερα διασπά τα οργανικά απόβλητα Το δουλεύουν πολύ στην Αμερική στο reef central έχουν γίνει πολλές αναφορές … Κι εγω σε μια αναζητηση εκει διαβασα πολλα... Σε σχεση με της Brightwell το Microbacter7?? Έγινε επεξεργασία 13 Οκτωβρίου 2010 - nikoloutso Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 13 Οκτωβρίου 2010 #7 Share 13 Οκτωβρίου 2010 Κι εγω σε μια αναζητηση εκει διαβασα πολλα... Σε σχεση με της Brightwell το Microbacter7?? Είναι της brightwell η οποία είναι μια βιοτεχνία που είναι διάσημη για τα βακτήρια της , κατασκευάζει δηλαδή βακτήρια κατά παραγγελία του πελάτη για οποιαδήποτε εφαρμογή εκείνος θελήσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 13 Οκτωβρίου 2010 #8 Share 13 Οκτωβρίου 2010 Είναι της brightwell η οποία είναι μια βιοτεχνία που είναι διάσημη για τα βακτήρια της , κατασκευάζει δηλαδή βακτήρια κατά παραγγελία του πελάτη για οποιαδήποτε εφαρμογή εκείνος θελήσει Μαλλονδεν εθεσα καλα την ερωτηση μου... Εγω βαζω το Μicrobacter7 εβδομαδιαίος..... ετσι λοιπον επαναλαμβανω την ερωτηση διαφορετικα διατυπωμενη. Αν σου ελεγαν να συγκρινεις ατα τα δύο, Special Blend και το Microbacter7.... τι θα πρότεινες?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Οκτωβρίου 2010 #9 Share 14 Οκτωβρίου 2010 Παρόμοια προϊόντα κυκλοφορούν πολλές εταιρίες, αλλά δεν περιέχουν βακτήρια (έτσι λένε) Ένα απ αυτά είναι και το Crystal της Rowa http://aquascaperz.com/2010/05/05/rowa-cry...d-marine-tanks/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 14 Οκτωβρίου 2010 Author #10 Share 14 Οκτωβρίου 2010 ευχαριστω παιδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 14 Οκτωβρίου 2010 #11 Share 14 Οκτωβρίου 2010 προσωπικα το αγορασα σημερα μολις κ εβαλα την αναλογη δοσολογια τις επομενες μερες θα ενημερωσω για αποτελεσματα απ'οτι διαβασα υποσχεται θαυματα κ πολλοι στο reefcentral το χαρακτηριζουν μαγικο! εχω χρησιμοποιησει κ τις brightwell κ μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις συγκριση θα μπορω να κανω(απο αυτα που θα δω) μετα απο λιγες μερες εγω νομιζω παντως οτι καλο ειναι σαν συντηρηση σε ενα στρωμενο ενυδρειο να ριχνουμε μια ποικιλια βακτηριων εχωντας μια βασικη ρουτινα ωστε να μη δουμε κ αρνητικα αποτελεσματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 15 Οκτωβρίου 2010 #12 Share 15 Οκτωβρίου 2010 προσωπικα το αγορασα σημερα μολις κ εβαλα την αναλογη δοσολογια τις επομενες μερες θα ενημερωσω για αποτελεσματα απ'οτι διαβασα υποσχεται θαυματα κ πολλοι στο reefcentral το χαρακτηριζουν μαγικο! εχω χρησιμοποιησει κ τις brightwell κ μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις συγκριση θα μπορω να κανω(απο αυτα που θα δω) μετα απο λιγες μερες εγω νομιζω παντως οτι καλο ειναι σαν συντηρηση σε ενα στρωμενο ενυδρειο να ριχνουμε μια ποικιλια βακτηριων εχωντας μια βασικη ρουτινα ωστε να μη δουμε κ αρνητικα αποτελεσματα Αυτο ακριβώς κάνω και εγω εδώ και αρκετό καιρό,και ιδιαίτερα όταν θέλω να ξεφύγει λίγο το χέρι μου στο τάισμα!! Μέχρι στιγμής εφαρμόζω αυτη την μέθοδο μία φορά στις 15 ημέρες. Απο εδω το αγόρασες το εν λόγω προιόν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 15 Οκτωβρίου 2010 #13 Share 15 Οκτωβρίου 2010 ναι big blue,απο εδω αν θες μιλαμε σε πμ να σου πω το καταστημα να μην κανω διαφημιση οντως νομιζω οτι η προσθηκη βακτηριων κ ποικιλιας απο αυτα ειναι πολυ σημαντικη. προσωπικα δεν εδινα κ πολυ σημασια αλλα απο τοτε που κανω αυτο που λεμε κ εβδομαδιαιες αλλλαγες εχω δει τρομερη αντιδραση απο το ενυδρειο νικο σε σχεση με το mb7 νομιζω πως εχει πιο γρηγορα αποτελεσματα. δηλ τα τζαμια απο χθες που το εβαλα ειναι ακομα καθαρα λες κ εβαλα μαγνητη τωρα(ενω εχω να καθαρισω ηδη 2 μερες-το blend το εβαλα χθες το απογευμα) κ το νερο ηδη εχει γινει κρυσταλλο λες κ χρησιμοποιω βοτκα θα κανω κ μετρησεις να μιλησουμε κ με αριθμους στο reefcentral το χαρακτηριζουν μαγικο! παντως το υγρο μυριζει απαισια παιδια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 15 Οκτωβρίου 2010 #14 Share 15 Οκτωβρίου 2010 μολις 24 ωρες μετα τη πρωτη χρηση του εχω εξαιρετικες εντυπωσεις η δοση που εβαλα ηταν συντηρησης συμφωνα με τις οδηγιες αλλα εβαλα λιγοτερο περιπου 40% απο αυτη που συνηστουν οι δοσολογιες στο κουτακι προσωπικες εκτιμησεις που δεν βαζω κ το χερι στη φωτια αφου μπορει να μην ευθυνεται για αυτες η χρηση του Blend -πολυ καθαρο νερο -η αμμος φαινεται καθαροτερη,πιο λευκη οπως κ ο βραχος -βλεπω λιγο πιο "πρησμενα" τα lps(στα sps δεν ειδα καποια διαφορα αμεση) αυτα με το ματι που λεμε εκανα κ καποιες μετρησεις σε φωσφορικα,αμμωνια κτλ στα οποια αναφερεται δεν ειδα διαφορα αφου κ πριν ηταν μηδενικα σε αυτο που ειδα απτη διαφορα ειναι στα νο3. πριν επαιζα στα 5-10 κ σημερα το απογευμα ηταν στα 2 τελευταια μετρηση ειχα κανει την τριτη στα νο3 το ενυδρειο μου τρεχει περιπου 1 χρονο τωρα σε καποιο παλαιοτερο η νεοτερο ενυδρειο ισως να εχει αλλα αποτελεσματα θελω να δω κ επιδρασεις σε βαθος χρονου αφου λεω να ριχνω την ιδια δοση 1 φορα καθε 2 εβομαδες αν το χρησιμοποιησει καποιος αλλος καλο θα ηταν να μας πει κ εκεινος εντυπωσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 15 Οκτωβρίου 2010 #15 Share 15 Οκτωβρίου 2010 Που το προμηθευόμαστ ετο συγκεκριμένο προιόν? Ας το πουμε δημόσια, γιατι θεωρω οτι αν ειναι οντως τοσο καλό, θα πρέπει να ενδιαφερει πολύ κόσμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 15 Οκτωβρίου 2010 #16 Share 15 Οκτωβρίου 2010 Ριξε μια ματια ΕΔΩ Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 15 Οκτωβρίου 2010 #17 Share 15 Οκτωβρίου 2010 ναι big blue,απο εδω αν θες μιλαμε σε πμ να σου πω το καταστημα να μην κανω διαφημιση οντως νομιζω οτι η προσθηκη βακτηριων κ ποικιλιας απο αυτα ειναι πολυ σημαντικη. προσωπικα δεν εδινα κ πολυ σημασια αλλα απο τοτε που κανω αυτο που λεμε κ εβδομαδιαιες αλλλαγες εχω δει τρομερη αντιδραση απο το ενυδρειο νικο σε σχεση με το mb7 νομιζω πως εχει πιο γρηγορα αποτελεσματα. δηλ τα τζαμια απο χθες που το εβαλα ειναι ακομα καθαρα λες κ εβαλα μαγνητη τωρα(ενω εχω να καθαρισω ηδη 2 μερες-το blend το εβαλα χθες το απογευμα) κ το νερο ηδη εχει γινει κρυσταλλο λες κ χρησιμοποιω βοτκα θα κανω κ μετρησεις να μιλησουμε κ με αριθμους στο reefcentral το χαρακτηριζουν μαγικο! παντως το υγρο μυριζει απαισια παιδια! Οπουδήποτε υγρό με ζωντανά βακτήρια που τρώνε και……. πίνουν οφείλει να έχει άσχημη μυρωδιά …. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nervas 15 Οκτωβρίου 2010 #18 Share 15 Οκτωβρίου 2010 Πάντως παιδιά σε ότι αφορά τα βακτήρια θα έλεγα να υπάρχει λίγη αυτοσυγκράτηση και να μην γίνεται χωρίς προσοχή η χρήση τους, θέλει μεγάλη προσοχή παιδιά, τα βακτήρια τα χαρακτηρίζω ως πολύ επικύνδυνα όταν δεν ξέρουμε πότε να σταματήσουμε, πότε να προσθέσουμε και πόσο, φυσικά και τα παρελκόμενα σε τάισμα και προσθήκη θρεπτικών. Τα παραπάνω απο προσωπικές κακές εμπειρίες όταν πειραματιζόμουν, πάντως ακούγεται ενδιαφέρον, mad23 περιμένουμε τα αποτελέσματα σου και τα συμπεράσματα που θα βγάλεις απο την χρήση του, καλό είναι να μας παραθέτεις κάθε εβδομαδα την εξέλιξη Προσωπικά θα σου πω να προσέχεις γιατί αν στεγνώσει το ενυδρείο τα lps σου ειδικά θα είναι τα πρώτα που θα την πληρώσουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 15 Οκτωβρίου 2010 #19 Share 15 Οκτωβρίου 2010 Το 90 % των σκευασμάτων που χρησιμοποιούμε χρειάζεται προσοχή και αυτοσυγκράτηση μιας και δεν υπάρχει επιστημονικά τεκμηριωμένη ακριβής δοσολογία όπως έλεγε και ο αγαπητός Eric Borneman …….. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 15 Οκτωβρίου 2010 #20 Share 15 Οκτωβρίου 2010 συμφωνω απολυτως γιωργο γι'αυτο κ παραπανω ειπα οτι πρεπει να βρουμε μια ρουτινα που να μας "πηγαινει" ωστε να μη δουμε αρνητικα αποτελεσματα απο την υποθεση με τα βακτηρια οσο σημαντικα ειναι αλλο τοσο ειναι κ επικινδυνα! κ εγω ειχα μια κακη εμπειρια οπου στεγνωσε το ενυδρειο μετα απο 2 μηνες χρησης βοτκας! κ ημουν κ πολυ προσεκτικος!μειωσα τη δοση στο μισο κτλ! ηρθε η στιγμη που ολα χλωμιασαν κ αρχισαν να ασπριζουν. ευτυχως το προλαβα γι'αυτο εκοψα κ 40% απο τη δοση που συνηστα η εταιρια! πολυ προχειρα κ επιφανειακα θεωρω πως ειναι πολυ καλη λυση για καλοδιατηρημενα ρεεφ κ τρομερη για τα πιο "παραμελημενα"(αναφερομαι στο blend) οπως κ να εχει αν εξαιρεσω την απιιιιστευτη βρωμα δεν εχω το παραμικρο αρνητικο σχολιο να κανω k σιγουρα οσο περνανε κ οι μερες θα εχω καλυτερη αποψη σκεφτομαι να το χρησιμοποιω μαζι με το mb7,μια εβδομαδα το ενα μια το αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 15 Οκτωβρίου 2010 #21 Share 15 Οκτωβρίου 2010 καλα τα λες πανο! αλλωστε δεν υπαρχει συνταγη που να κανει ολα τα ενυδρεια τελεια! καθε ενα ειναι διαφορετικο κ εχει αλλες αναγκες Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 15 Οκτωβρίου 2010 #22 Share 15 Οκτωβρίου 2010 συμφωνω απολυτως γιωργο γι'αυτο κ παραπανω ειπα οτι πρεπει να βρουμε μια ρουτινα που να μας "πηγαινει" ωστε να μη δουμε αρνητικα αποτελεσματα απο την υποθεση με τα βακτηρια οσο σημαντικα ειναι αλλο τοσο ειναι κ επικινδυνα! κ εγω ειχα μια κακη εμπειρια οπου στεγνωσε το ενυδρειο μετα απο 2 μηνες χρησης βοτκας! κ ημουν κ πολυ προσεκτικος!μειωσα τη δοση στο μισο κτλ! ηρθε η στιγμη που ολα χλωμιασαν κ αρχισαν να ασπριζουν. ευτυχως το προλαβα γι'αυτο εκοψα κ 40% απο τη δοση που συνηστα η εταιρια! πολυ προχειρα κ επιφανειακα θεωρω πως ειναι πολυ καλη λυση για καλοδιατηρημενα ρεεφ κ τρομερη για τα πιο "παραμελημενα"(αναφερομαι στο blend) οπως κ να εχει αν εξαιρεσω την απιιιιστευτη βρωμα δεν εχω το παραμικρο αρνητικο σχολιο να κανω k σιγουρα οσο περνανε κ οι μερες θα εχω καλυτερη αποψη σκεφτομαι να το χρησιμοποιω μαζι με το mb7,μια εβδομαδα το ενα μια το αλλο. Κι εγω κατι τετοιο σκεφτομαουν μετα απο μια συζητηση που εκανα σημερα.... Αλλα ΔΕΝ ξερω κατα πόσο θα κανει καλό αυτη η εναλλαγη και αυτη η προσθηκη διαφορετικων βσκτηριων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nervas 16 Οκτωβρίου 2010 #23 Share 16 Οκτωβρίου 2010 Καλό θα κάνει Νίκο, εγώ εναλλάσω καμιά φορά και με τις αμπούλες της prodibio, καλό είναι να ανοίγεις την βιοποικιλότητα σου και στα βακτήρια, φυσικά δεν μπορεί όλες οι εταιρίες να έχουν διαφορετικές καλλιέργειες βακτηρίων, αλλά σίγουρα μια δυο διαφορετικές θα είναι, αν είναι καλό προϊόν μπορεί να εντάξω και αυτό στο πρόγραμμα, περιμένοντας τον mad23 να μας πει εντυπώσεις , το MB7 είναι πιο αραιωμένο και συγχωρεί κάπως τα λάθη, οπότε το έχω σε σταθερή βάση, αλλά και πλέον μόνο για συντήρηση και όχι σε καθημερινή βάση. Αυτή η ενναλαγή πιστεύω ότι είναι η θεραπεία για το old tank syndrome Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 16 Οκτωβρίου 2010 #24 Share 16 Οκτωβρίου 2010 σημερα παρατηρησα κ κατι ακομα ενδιαφερον καθε σαββατο κανω μια μικρη αλλαγη 10% οταν κοιταξα στο σαμπ ακομα και βραχος εκει παιδια εχει καθαρισει οπως κ η επιφανεια του dsb!η αμμος οχι οπως στο κυριως ενυδρειο αλλα σε ενα ποσοστο 30-40% παντα καθαριζω τελειως κ τα detritus απο τα αλλα διαμερισματα του σαμπ. ειμαι πολυ περιεργος να δω τι ποσοτητα θα μαζευτει μεχρι την επομενη αλλαγη κατι ακομα που βλεπω ειναι οτι οντως το νερο μυριζει πολυ λιγοτερο θαλασσα.δεν μυριζει καπως αλλιως,απλα δεν μυριζει θαλασσινο νερο.οπως π.χ δεν μυριζει το νερο της αλλαγης γιωργο το old tank syndorme δεν εχει ως κυρια αιτια τα "γηρατεια" του dsb? οτι πλεον δεν μπορει να κανει τη δουλεια που εκανε? δηλ μπορει να οφειλεται κ στο βραχο π.χ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nervas 16 Οκτωβρίου 2010 #25 Share 16 Οκτωβρίου 2010 σημερα παρατηρησα κ κατι ακομα ενδιαφερον καθε σαββατο κανω μια μικρη αλλαγη 10% οταν κοιταξα στο σαμπ ακομα και βραχος εκει παιδια εχει καθαρισει οπως κ η επιφανεια του dsb!η αμμος οχι οπως στο κυριως ενυδρειο αλλα σε ενα ποσοστο 30-40% παντα καθαριζω τελειως κ τα detritus απο τα αλλα διαμερισματα του σαμπ. ειμαι πολυ περιεργος να δω τι ποσοτητα θα μαζευτει μεχρι την επομενη αλλαγη κατι ακομα που βλεπω ειναι οτι οντως το νερο μυριζει πολυ λιγοτερο θαλασσα.δεν μυριζει καπως αλλιως,απλα δεν μυριζει θαλασσινο νερο.οπως π.χ δεν μυριζει το νερο της αλλαγης γιωργο το old tank syndorme δεν εχει ως κυρια αιτια τα "γηρατεια" του dsb? οτι πλεον δεν μπορει να κανει τη δουλεια που εκανε? δηλ μπορει να οφειλεται κ στο βραχο π.χ? Όχι απαραίτητα στο dsb, γενικά όπου μπορεί να στηρίζεται η βιολογία του ενυδρείου, πιστεύω ότι οφείλεται στην μη ανανέωση βιολογίας και φτάνει στο σημείο να φθίνει τελείως, οπότε ναι στο τέλος δεν γίνεται δουλειά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος