Jump to content

Recommended Posts

καλησπερα παιδια. εχω ενα apple snail που εδω και μια μερα περιπου επιπλεει. το κουνησα, το εσπρωξα προς τα κατω αλλα αυτο ανενδοτο. πεφτουν οι τιτλοι τελους για αυτο? :)

δεν παεινα πει οτι τελειωσε εμενα 3 μερες ηταν στην επιφανεια και μετα μπλουμ εβγαλε τον αερααπο μονο του και ξαναπηγε κατω.εχε τον νου σου κανα 2-3 μερες :)

ναι μου εχει συμβει και σε μενα μην ανησυχεις... δες μονο αν βρομαει τοτε....

ενταξει παιδια ευχαριστω πολυ, θα περιμενω αλλες 2 μερες και θα μοιριζω κιολας και σας λεω :)

και εμενα μου το κανει συνεχεια αυτο!

και εμενα μου το κανει συνεχεια αυτο!

Μπορείς να το πιάσεις και να το ακουμπήσεις μαλακά με το δάχτυλό σου από κάτω (πιέζοντας ελαφρά). Μπορεί να βγεί ο αέρας και να βρεθεί και πάλι στο βυθό. Δεν το έχω κάνει βέβαια (μόνο από διάβασμα το ξέρω). Πάντως αν το ακουμπήσεις από κάτω πίστεύω να αντιδράσει και να δεις αν πραγματικά :) . Αν πάλι φοβάσαι μπορείς να το βάλεις κάπου ξεχωριστά (πχ κουβά) για καμιά 2 μέρες ώστε να αποφασίσει να βγει και να είσαι σίγουρος και 'συ.

Να αφήναμε τη φύση να κάνει ότι ξέρει αυτή καλύτερα? :)

παιδιά να ρωτήσω και εγώ κάτι; Προχθες πήρα 2 σαλιγκαράκια καφέ με σκούρες βούλες. Το ένα δεν έχει κινηθεί εδώ και 2 ημέρες. Μάλλον το πήρα ψόφιο. Υπάρχει περίπτωση να το παίζει ψόφιο και να ξυπνήσει ή άδικα περιμένω, να το βγάλω. Το πήρα και το ακούμπησα κλάτω αλλά δεν κουνήθηκε!

τελικά ήταν ψόφιο ή το έπαιζε;

φιλε βγαλτω και μοιρισε το! αν μοιριζει ασχημα... :)

αν οχι ξαναβαλτω. τους εκανες καθολου προσαρμογη πριν τα βαλεις στο ενυδρειο?

τους έβαλα για καμμια ώρα νερό από το ενυδρείο πρώτα. Τεσπα, το έβαλα σε ένα βαζάκι να δούμε αν θα κινηθεί καθόλου. Δεν μυρίζει, και σαν να μου φάνηκε μία κίνηση μικρή...θα δούμε

Όταν πεθαίνει ένα apple snail το καταλαβαίνουμε κυρίως από την "τάπα" που έχει για να κλείνεται μέσα στο κέλυφος του...

Η "τάπα" πέφτει όταν δεν ζει το σαλιγκάρι... αν είναι στη θέση της και μάλιστα δείχνει σφιχτά κλεισμένη τότε ζει!

Έτσι για να σας ενημερώσω, παιδιά είναι ζωντανό! Το είχα στο βαζάκι όλο το βράδυ με λίγη τροφή και το πρωί που πήγα να το δω είχε ανέβει στο πλάι και ήταν γαντζωμένο! Το πήρα (ήταν απαλά κολλημένο) και το ξαναέβαλα μέσα. Το αναφέρω απλά για ενημέρωση. Για να δούμε, θα αρχίσει τις βόλτες όπως τα άλλα ή βαριέται;

Όταν πεθαίνει ένα apple snail το καταλαβαίνουμε κυρίως από την "τάπα" που έχει για να κλείνεται μέσα στο κέλυφος του...

Η "τάπα" πέφτει όταν δεν ζει το σαλιγκάρι... αν είναι στη θέση της και μάλιστα δείχνει σφιχτά κλεισμένη τότε ζει!

λοιπον παιδια καταρχην επιτελους σημερα το βρηκα να κοβει βολτες. για το καπακι οπως το παρατηρουσα μου φανηκε πως ηταν ανοιχτο οταν ηταν πανω στο κερατοφυλλο χωρις να κινητε για 2 μερες. οταν αρχισε να επιπλεει την τριτη μερα ηταν κλειστο. τωρα ευτυχως ειναι οκ ;);)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...