G_lantern 12 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 12 Οκτωβρίου 2010 (edited) Κατα 99% σε λιγες μερες θα εχω στη διαθεση μου ενα ριο 300 και το προοριζω για αφρικη... και μαλλον για τανγκανικα αλλα ειμαι ανοικτος και σε προτασεις για μαλαουι... η αληθεια ειναι οτι με εχουνε γοητευσει τα τροφεους και πιο ειδικα τα duboisi.... θα ηθελα τις προτασεις σας για να στησουμε σωστα και χωρις βιασυνη ενα καλο νταμαρι θα ηθελα να το κανω καπως ετσι.... http://i880.photobucket.com/albums/ac8/vag0s/IMG_2790.jpg μηπως ξερετε που μπορω να βρω παρομοιες πετρες? και με αποσχολει επισης το θεμα του φιλτρου...εχω ενα fluval 305 και σκεφτομαι για ακομα ενα... Έγινε επεξεργασία 12 Οκτωβρίου 2010 - sotos 21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 13 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 13 Οκτωβρίου 2010 Στο RIO 300 θα μπορούσε να παίξει ένα κοπάδι duboisi (το είχα ψάξει όταν έβαλα τα ikola τελικά) γύρω στα 12 άτομα θα έλεγα για αρχή (είναι πιο μεγάλα από τα ikola σε τελικό μέγεθος) Τέτοιες πέτρες θα βρεις στα γνωστά κέντρα - μάντρες οικοδομικής και διακοσμητικής πέτρας αλλά και σε μεγάλα φυτώρια. Αραγωνίτη στο βυθό, και δύο μεγάλες συστάδες πέτρας θα είναι ότι πρέπει. Το ph να κοιτάξεις λίγο να ανεβάσεις πάνω από 8,5 όπως και τη γενική σκληρότητα. Το εσωτερικό φίλτρο θα το κρατήσεις ? Θα έλεγα από φίλτρανση ότι με tropheus ΠΡΕΠΕΙ να είσαι τουλάχιστον 10 φορές γύρισμα στα λίτρα σου. (εγώ έχω το εσωτερικό, το 2028, ένα eco 2236 και ένα eco pro 2036 αλλά ίσως είμαι λίγο υπερβολικός, λίγο όμως). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 13 Οκτωβρίου 2010 #3 Share 13 Οκτωβρίου 2010 Καλος ηρθες στην ομορφη ΑΦΡΙΚΗ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 13 Οκτωβρίου 2010 #4 Share 13 Οκτωβρίου 2010 Ανδρεα ο λόγος που λες για τη μεγαλη ροή ειναι για να υπάρχει εσωτερικα στο ενυδρείο κυκλοφορία?? Μήπως με εναν κυκλοφορητη εσωτερικα στο ενυδρείο το έλυνε αυτό?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
G_lantern 13 Οκτωβρίου 2010 Author #5 Share 13 Οκτωβρίου 2010 ευχαριστω παιδια για το ενδιαφερον και εγω για duboisi εχω ψηθει.... το εσωτερικο δεν θα το εχει...θα το παρω μεταχειρισμενο αλλα εχω σκεφτει να το ψαξω....πιστευω πως με το fluval 305 και το εσωτερικο θα ειμαι οκ... αν αντι για αραγωνιτη παρω αμμο θαλλασσης και αναμειξω...??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 13 Οκτωβρίου 2010 #6 Share 13 Οκτωβρίου 2010 Φυσικά και μπορείς να τα αναμείξεις ή αν θέλεις μπορείς να κάνεις μίξη αραγωνίτη με χαλαζιακή άμμο ίδιου χρώματος και κοκκομετρίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 13 Οκτωβρίου 2010 #7 Share 13 Οκτωβρίου 2010 Ανδρεα ο λόγος που λες για τη μεγαλη ροή ειναι για να υπάρχει εσωτερικα στο ενυδρείο κυκλοφορία??Μήπως με εναν κυκλοφορητη εσωτερικα στο ενυδρείο το έλυνε αυτό?? Έχω και κυκλοφορητή (δύο μάλιστα) Αλλά ναι φυσικά και ισχύει και για την κυκλοφορία αλλά και για την υπερφίλτρανση. Προτιμώ να είμαι λίγο υπερβολικός με την υγεία των tropheus μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 13 Οκτωβρίου 2010 #8 Share 13 Οκτωβρίου 2010 Έχω και κυκλοφορητή (δύο μάλιστα) Αλλά ναι φυσικά και ισχύει και για την κυκλοφορία αλλά και για την υπερφίλτρανση. Προτιμώ να είμαι λίγο υπερβολικός με την υγεία των tropheus μου. Ειναι ενα θεμα ομως και τα νιτρικα στην υπερφιλτρανση.... αλλα αυτο ειναι άλλο θεμα Φιλε σωτο... μπορεις να βαλει και μονο αμμο θαλασσης. Εγω αυτο ειχα κανει και το γκριζοπρασινο αυτο χρωμα εδινε αλλο τονο στις πετρες και τα ψαρια. Τι ψαρακια σκευτεσαι να βαλεις?? Νομιζω πως το χρωμα τον ψαριων για το πως θα φαινεται και το πως θα αντανακλα παιζει μεγαλο ρόλο και στην αμμο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
G_lantern 14 Οκτωβρίου 2010 Author #9 Share 14 Οκτωβρίου 2010 Ειναι ενα θεμα ομως και τα νιτρικα στην υπερφιλτρανση.... αλλα αυτο ειναι άλλο θεμα Φιλε σωτο... μπορεις να βαλει και μονο αμμο θαλασσης. Εγω αυτο ειχα κανει και το γκριζοπρασινο αυτο χρωμα εδινε αλλο τονο στις πετρες και τα ψαρια. Τι ψαρακια σκευτεσαι να βαλεις?? Νομιζω πως το χρωμα τον ψαριων για το πως θα φαινεται και το πως θα αντανακλα παιζει μεγαλο ρόλο και στην αμμο... μαλλον για tropheus duboisi.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 14 Οκτωβρίου 2010 #10 Share 14 Οκτωβρίου 2010 μαλλον για tropheus duboisi.... Αν πας για tropheus θελει πολύ προσοχή......ειδικά αν δεν εχεις ασχοληθεί ξανα με Αφρική! Θα συνιστούσα να αρχίσεις με άλλα ψαράκια απο Αφρική και στο μέλλον βλέπεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 14 Οκτωβρίου 2010 #11 Share 14 Οκτωβρίου 2010 Πρόσφατα άλλαξα το aquascape στο 240 λτ μου Αυτές οι πέτρες σου κάνουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickall13 14 Οκτωβρίου 2010 #12 Share 14 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα. Καλό θα ήταν να ακούσεις τη συμβουλή παραπάνω και να μην ξεκινήσεις με τροφέους. Είναι αρκετά απαιτητικά ψάρια. Αν πάλι το αποφασίσεις καλή αρχή. Είναι πανεμορφα ψάρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 14 Οκτωβρίου 2010 #13 Share 14 Οκτωβρίου 2010 Αν πας για tropheus θελει πολύ προσοχή......ειδικά αν δεν εχεις ασχοληθεί ξανα με Αφρική! Θα συνιστούσα να αρχίσεις με άλλα ψαράκια απο Αφρική και στο μέλλον βλέπεις.... Θα συμφωνήσω με τον Κώστα, τα tropheus δεν είναι εύκολα ψάρια για να ξεκινήσεις στην Αφρική. Αν όμως έχεις διάθεση για διάβασμα και αφιερώσεις την προσοχή που απαιτούν, θα πετύχεις. Καθαρό νερό, κυκλοφορία γερή, σωστές τροφές, σωστό στήσιμο και είσοδος όλης της ομάδας μαζί είναι κάποια βασικά που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος