Geosid 12 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 12 Οκτωβρίου 2010 Δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο να γινει αλλα κανω μια ερωτηση - προταση Θα μπορουσε να γινει καποιος διαχωρισμος των ψαριων οσων αφορα τα λιτρα ? Δηλαδη μπαινω πχ εγω που εχω 200 λιτρα διαθεσιμα και δεν ξερω τιποτα απο Αφρικη και θελω να βαλω Αφρικανες , ποια ειδη μπορω να φιλοξενησω με βαση τα λιτρα μου ? να γινει μια λιστα πχ Tαγκανικα 50-100 λιτρα ( ψαρια ) 100-200 λιτρα ( ψαρια ) 200-300 λιτρα ( ψαρια ) 300+ ( ψαρια ) το ιδιο και στα ψαρια της λιμνης Μαλαουι Ναι μεν ειναι θεμα γουστου το το ψαρι θα βαλει ο καθενας στο ενυδρειο του αλλα ολοι προσπαθουμε για την σωστη διαβιωση των ψαριων μας και οχι για την επιβιωση , ετσι εχοντας στα χερια μας μια λιστα ξερει περιπου καποιος σε ποια ειδη θα πρεπει να κοιταξει με βαση τα λιτρα του Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 12 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 12 Οκτωβρίου 2010 Το θέμα έχει συζητηθεί μέσα στην ομάδα της Αφρικής στο παρελθόν. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν και κάτι τέτοιο ίσως βοηθούσε αρχάριους φίλους, δεν θα ήθελα να χαθεί η επικοινωνία που έχουμε με τα μέλη της Αφρικής όπως και οι προτάσεις που έχουν φαντασία και ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Το θέμα θα το δούμε όμως Γιώργο και θα απαντήσουμε επίσημα σαν ομάδα. Κάθε πρόταση είναι καλοδεχούμενη και θα χαρούμε να την συζητήσουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 13 Οκτωβρίου 2010 #3 Share 13 Οκτωβρίου 2010 Μετά από πολλές συζητησεις με τους φίλους μου τους αφρικάνους, εχω καταλάβει οτι ΔΕΝ παίζει πρωτο ρόλο στην επιλογή του είδους που θα φιλοξενηθεί μια ομαδα αφρικάνικων ψαριων τα λίτρα, αλλα το μήκος. Ετσι λοιπόν νομίζω πως εμένα προσωπικά με αλύπτει αυτο το ποστ του Σωκρατη για να με βοηθήσει να επιλέξω.... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=31835&hl= Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 13 Οκτωβρίου 2010 #4 Share 13 Οκτωβρίου 2010 Νίκο, το συγκεκριμένο λίνκ που έβαλες αναφέρεται στα πετρόψαρα (mbuna) της λίμνης Malawi. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές και τα κριτήρια για να φτιαχτεί μια πρόταση επίσης. Ενδεικτικά αναφέρω μήκος ενυδρείου, λίτρα, επιθετικότητα, συμβατότητα, αποφυγή υβριδισμού, διατροφή κλπ. Όλα αυτό είναι πολύ δύσκολο να αποτυπωθούν σε μια λίστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 13 Οκτωβρίου 2010 #5 Share 13 Οκτωβρίου 2010 Ενδεικτικά αναφέρω μήκος ενυδρείου, λίτρα, επιθετικότητα, συμβατότητα, αποφυγή υβριδισμού, διατροφή κλπ. Όλα αυτό είναι πολύ δύσκολο να αποτυπωθούν σε μια λίστα. Αλλωστε ειμαστε φορουμ,και το πλεονεκτημα του ειναι η ζωντανη συζητηση και η ανταλλαγη αποψεων και εμπειριων.Τυποποιημενες απαντησεις κατα την αποψ μου παραπέμπουν πιο πολυ σε βιβλιο.Φυσικα ειναι χρησιμη η αρθρογραφια,αλλα και η Ταγκανικα πχ δεν ειναι μια λιμνουλα με 5 ειδη,που ετσι πλα θα γραψουμε σε μια σελιδα τον χρυσο οδηγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rOUSSAkS 13 Οκτωβρίου 2010 #6 Share 13 Οκτωβρίου 2010 Γενικα , παιδια , δεν ισχυει ...οτι τα mbuna (βραχοψαρα) θελουν λιγοτερα λιτρα απο τα Haps (ανοιχτης λιμνης ) ;;; Και οτι σε 200 λιτρα μονο species παρατηρεις συμπεριφορες ;; Ρωταω γιατι ειμαι ex-africanos !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος