skamanakos 12 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 12 Οκτωβρίου 2010 Καλησπερα.Εδω και 2 μηνες εχω 0 NO3.Το ενυδρειο μου εχει διαφορα ευκολα φυτα για αυτο και θελω να ανεβασω το NO3.Εχω αργησει 3 εβδομαδες να κανω αλλαγη νερου αλλα παλι μηδεν.Ποιος αλλος τροπος υπαρχει για να ανεβει το NO3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 12 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 12 Οκτωβρίου 2010 Έχεις ψαράκια μέσα; Ρίξε λίγη τροφή ώστε να ''μείνει'' και θα αυξηθούν...για ποιό λόγο θές να ανεβάσεις; είσαι στο στρώσιμο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 12 Οκτωβρίου 2010 #3 Share 12 Οκτωβρίου 2010 Καλησπερα.Εδω και 2 μηνες εχω 0 NO3.Το ενυδρειο μου εχει διαφορα ευκολα φυτα για αυτο και θελω να ανεβασω το NO3.Εχω αργησει 3 εβδομαδες να κανω αλλαγη νερου αλλα παλι μηδεν.Ποιος αλλος τροπος υπαρχει για να ανεβει το NO3? Μπορείς να μας περιγράψεις αναλυτικά το ενυδρείο σου τα φυτά του και την λίπανση που χρησιμοποιείς? Είναι πολύ σημαντικό να μας πείς επίσης όλες σου τις μετρήσεις καθώς και τις ρουτίνες σου σε αλλαγές νερού. Άν μπορούσες καλό θα ήταν να μας έβαζες και μία φωτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skamanakos 12 Οκτωβρίου 2010 Author #4 Share 12 Οκτωβρίου 2010 Μπορείς να μας περιγράψεις αναλυτικά το ενυδρείο σου τα φυτά του και την λίπανση που χρησιμοποιείς? Είναι πολύ σημαντικό να μας πείς επίσης όλες σου τις μετρήσεις καθώς και τις ρουτίνες σου σε αλλαγές νερού. Άν μπορούσες καλό θα ήταν να μας έβαζες και μία φωτό. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=40849 εδω ειναι το ενυδρειο μου το μονο που αλλαξε ειναι οτι ριχνω υγρο λιπασμα της σαντσεμ 2μλ δυο φορες τη εβδομαδα και εχω diy co2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_athens 12 Οκτωβρίου 2010 #5 Share 12 Οκτωβρίου 2010 Seachem nitrogen. Μονο ετσι θα αποκτισεις νιτρικα σταθερα αρκει να ακολουθεις μια ρουτινα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 12 Οκτωβρίου 2010 #6 Share 12 Οκτωβρίου 2010 Μπορείς να προσθέσεις νιτρικό κάλιο (ΚΝΟ3). Το βρίσκεις σε καταστήματα χημικών και φυτοφαρμάκων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 12 Οκτωβρίου 2010 #7 Share 12 Οκτωβρίου 2010 Seachem nitrogen. Μονο ετσι θα αποκτισεις νιτρικα σταθερα αρκει να ακολουθεις μια ρουτινα. +1 με μεγάλη προσοχή στη δοσολογία πάντως δεν είναι υπερβολικά πολλά τα φυτά σου ώστε να δικαιολογούν το ΝΟ3=0 πριν ξεκινήσεις να ρίχνεις ξύδια δοκίμασε να αυξήσεις τα ταΐσματα μήπως και ανέβουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
papas35 12 Οκτωβρίου 2010 #8 Share 12 Οκτωβρίου 2010 Επισης δοκίμασε να μετρήσεις με κανένα άλλο τεστακι γιατί πολλά έχουν συμβεί.. Ύποπτο αυτό το Νο3 = 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 12 Οκτωβρίου 2010 #9 Share 12 Οκτωβρίου 2010 Προσωπικά θα σου έλεγα να μην σε απασχολεί το να ανεβάσεις το ΝΟ3 αλλά να κάνεις τις προγραμματισμένες αλλαγές νερού όπως και να έχει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
skamanakos 14 Οκτωβρίου 2010 Author #10 Share 14 Οκτωβρίου 2010 Ποιες ειναι οι πιθανες αιτιες για τα μηδενικα NO3?Στο δικο μου που εχει φυτα μπορει να αποροφουντε απο αυτα (λεω εγω τωρα).Σε φιλου ενυδρειο χωρις φυτα παλι 0 NO3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 14 Οκτωβρίου 2010 #11 Share 14 Οκτωβρίου 2010 Γράψε όλες τις μετρήσεις σου ώστε να βγουν συμπεράσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skamanakos 14 Οκτωβρίου 2010 Author #12 Share 14 Οκτωβρίου 2010 Γράψε όλες τις μετρήσεις σου ώστε να βγουν συμπεράσματα. PH-7.5 NH3NH4-0 NO2-0 GH-9 KH-7 NO3-0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 14 Οκτωβρίου 2010 #13 Share 14 Οκτωβρίου 2010 με τι μαρκα τεστ γινονται οι μετρισεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skamanakos 14 Οκτωβρίου 2010 Author #14 Share 14 Οκτωβρίου 2010 με τι μαρκα τεστ γινονται οι μετρισεις? Υγρα τεστ της τετρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 14 Οκτωβρίου 2010 #15 Share 14 Οκτωβρίου 2010 ειχα και εγω το ιδιο προβλημα με εσενα και ο λογος ηταν τα λιγα ψαρια σε πολλα λιτρα και λιγο τα΄ι΄σμα. το προβλημα το ελυσα με το nitrogen,θελει να μετρας συναιχεια ομως μεχρι να βρεις την ισορροπια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
skamanakos 26 Οκτωβρίου 2010 Author #16 Share 26 Οκτωβρίου 2010 ειχα και εγω το ιδιο προβλημα με εσενα και ο λογος ηταν τα λιγα ψαρια σε πολλα λιτρα και λιγο τα΄ι΄σμα. το προβλημα το ελυσα με το nitrogen,θελει να μετρας συναιχεια ομως μεχρι να βρεις την ισορροπια! Ποσα ml nitrogen πρεπει να βαλω και ποσες φορες την εβδομαδα?Εσυ με ποσα ml ξεκινησες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 26 Οκτωβρίου 2010 #17 Share 26 Οκτωβρίου 2010 Ποσα ml nitrogen πρεπει να βαλω και ποσες φορες την εβδομαδα?Εσυ με ποσα ml ξεκινησες? εγω ξεκινισα με 3 ml στα 130 καθαρα λιτρα ριχνωντας καθε 2η μερα.ξεκινα και μετρα καθε μερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος