Jump to content

Recommended Posts

Το παρουσιασαν 5-6 ψαρια οχι ολο το κοπαδι. Δεν μπορω να πω οτι κατι τα στρεσσαρει μιας και ειναι 2 χρονια στο ενυδρειο και δεν εχει αλλαξει κατι (ουτε οι παραμετροι). Εβαλα την θερμοκρασια στους 30 βαθμους απο χθες και περιμενω. Πως ξεχωριζει η μια ασθενεια απο την αλλη μιας και εμενα μου φενονται ολοιδιες!!!

φωτο απο τα ψαρια....

post-12095-1286893017_thumb.jpgpost-12095-1286893032_thumb.jpg

Το παρουσιασαν 5-6 ψαρια οχι ολο το κοπαδι. Δεν μπορω να πω οτι κατι τα στρεσσαρει μιας και ειναι 2 χρονια στο ενυδρειο και δεν εχει αλλαξει κατι (ουτε οι παραμετροι). Εβαλα την θερμοκρασια στους 30 βαθμους απο χθες και περιμενω. Πως ξεχωριζει η μια ασθενεια απο την αλλη μιας και εμενα μου φενονται ολοιδιες!!!

φωτο απο τα ψαρια....

post-12095-1286893017_thumb.jpgpost-12095-1286893032_thumb.jpg

Νομίζω πως έχουμε να κάνουμε με Ich. Κράτα τη θερμοκρασία ψηλά. Από το 2ο 24ωρο θα πρέπει να δεις διαφορά. Ενημέρωνέ μας!

Νομίζω πως έχουμε να κάνουμε με Ich. Κράτα τη θερμοκρασία ψηλά. Από το 2ο 24ωρο θα πρέπει να δεις διαφορά. Ενημέρωνέ μας!

Σε ευχαριστω! Χρειαζεται να κανω μηπως μια αλλαγη νερου (εννοειται στους 30 βαθμους) μηπως βοηθησει? Παντως σημερα ταισα και με seachem garlic εμποτισμενο στην τροφη και ειδα οτι την ταραξανε ενω χθες ηταν νοχελικα.

Σε ευχαριστω! Χρειαζεται να κανω μηπως μια αλλαγη νερου (εννοειται στους 30 βαθμους) μηπως βοηθησει? Παντως σημερα ταισα και με seachem garlic εμποτισμενο στην τροφη και ειδα οτι την ταραξανε ενω χθες ηταν νοχελικα.

Πότε έκανες τελευταία αλλαγή νερού?

Νομιζω οτι ειναι ΙCK.

Υπαρχει ενα φαρμακο το i-cellin της brustmann και σε 24 ωρες οκ.Εαν εχεις και νεον η μιση δοση.Το πιο καλο και αβλαβες γιατι δρα με αλλη φιλοσοφια.Αν και δεν το βλεπω στα μαγαζια.(στα μεγαλα ενυδρεια δεν εμφανιζετε το ICK)

:)

Τι νέα έχουμε?

Σημερα λιγο που τα παρατηρησα πριν φυγω μου φενεται σαν να εχουν μεγαλωσει λιγο τα σπυρια αλλα εχουν αραιωση. Θα σας πω με σιγουρια το απογευμα που θα γυρισω! Παντως κατεβασα 1 βαθμο την θερμοκρασια στους 29 γιατι τα φυτα την ακουσανε λιγο.

Παντως κατεβασα 1 βαθμο την θερμοκρασια στους 29 γιατι τα φυτα την ακουσανε λιγο.

Ας την "ακούσουν" δε πειράζει, τι σε ενδιαφέρει περισσότερο? να κρατήσεις τα φυτά ή τα ψαράκια σου?

Σημερα λιγο που τα παρατηρησα πριν φυγω μου φενεται σαν να εχουν μεγαλωσει λιγο τα σπυρια αλλα εχουν αραιωση. Θα σας πω με σιγουρια το απογευμα που θα γυρισω! Παντως κατεβασα 1 βαθμο την θερμοκρασια στους 29 γιατι τα φυτα την ακουσανε λιγο.

Ξέχνα τα φυτά... Δυστυχώς θα πρέπει να έχεις και απώλειες αν θες να σώσεις τα ψάρια. Προμηθεύσου σήμερα omnipur, κάνε μία αλλαγή νερού, φυσικά με νερό στους 30 βαθμούς, βάλε την οξυγόνωση του ενυδρείου σου στο φουλ και ρίξε μέσα το φάρμακο βάση οδηγιών.

Έχουμε να κάνουμε με oodinium (ή αλλιώς velvet). Καλό είναι από σήμερα να προμηθευτείς και άνθρακα για την αποθεραπεία!

Την κατεβασα ενα βαθμο γιατι ξερω οτι το ick πανω απο τους 26 ψοφαει οποτε ειπα να κανω μια μικρη παραχωρηση!

Θα παω να παρω μολις σχολασω ομνιπουρ. Στο ενυδρειο υπαρχουν 14 ροδοστομοι και ενας peckoltia compta και τα δεκα serpae tetra. Εκτος απο το μικρο προβλημα στην βιολογια του συτηματος που μπορει να δημιουργησει το φαρμακο, υπαρχει περιπτωση να επιρεασει και αλλα ψαρια?

Ανθρακα εχω απο το reef τις seachem και θα χρησιμοποιησω αυτο!

Την κατεβασα ενα βαθμο γιατι ξερω οτι το ick πανω απο τους 26 ψοφαει ......

???????

Γνωριζα οτι μετα τους 26 αυξανεται ο μεταβολισμος του ψοφαει πολυ πιο γρηγορα! Ισχυει κατι αλλο?

Πάνω από τους 28-29 βαθμούς ισχύει αυτό που λες και το βάζουμε στους 30 για να περιορίσουμε την πιθανότητα σφάλματος του θερμόμετρου!

*edit* Όπως και να έχει, έχουμε να κάνουμε με oodinium.

Έγινε επεξεργασία - stormtrooper

Μπηκε το ομνιπουρ θερμοκρασια 29.5 και μετα απο 4-5 ωρες τουμπα το ενα tetra στην επιφανεια! Τα ψαρια τα μολυσμενα φενονται αδυνατισμενα σε σχεση με τα αλλα. Σημερα δεν ειχαμε απουσιες και ελπιζω να μην εχουμε και αλλες! Περισοτερες λεπτομεριες οταν παω σπιτι το απογευμα!

• 3 weeks later...

ακριβώς τα ίδια συμπτώματα αντιμετωπίζω κι εγω απο σήμερα, βασικά πρόκειται για άσπρα στίγματα , σάν μικροσκοπικές ασπρες μπαλίτσες. ξεκίνησα τη θεραπεία με costapur το οποίο μου το έδωσαν απο το petshop, μιας και μετά απο 1 χρόνο είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω κάποια ασθένεια. Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ ich και oodinium? και ποιά η διαφορά μεταξύ costapur & omnipur? ....

Το costapur και το omnipur εχουν διαφορετική χρήση. Το καθένα τους προτείνεται για την καταπολέμηση μιας γκάμας ασθενειών. Ανέβασε μια φωτογραφία για να δούμε περί τίνος πρόκειται.

..δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφία με καλή ευκρίνεια. Οι φωτογραφίες πάντως που επισυνάπτονται στο θέμα ταιριάζουν απολύτως με αυτο που εχουν και τα δικά μου.

Θα σε παρακαλούσα πολυ να ανοίξεις ενα νέο θέμα και να συμπληρώσεις τη φόρμα αυτή .

Καλησπερά,

Δστυχώς δεν μπόρεσα να βρω χρόνο για να κανω τις μετρήσεις και να ανοίξω καινουριο θέμα. Όμως, με μεγάλη χαρά, μπορω να συμπληρώσω οτι ολα πηγαν κατ'ευχήν. Δέν υπήρξε καμία απώλεια απο την ψαρόσουπά μου!!! Ένδεικτικά αναφέρω οτι χρησιμοποίησα το costapur, 3 ml (και κατι ψιλα...) στα 120 λίτρα ενυδρείου τα απογέυματα του Σαββατου και της Δευτέρας και αφού τα συμπτώματα είχαν υποχωρήσει, 2 ml το απόγευμα της Τετάρτης, τα οποία εριξα με σύριγγα στα σημεία του ενυδρείου που θεώρησα οτι δέν υπάρχει καλή κυκλοφορία του νερού. Ενοείται οτι η θερμοκρασία ανέβηκε στους 29,5 απο το απόγευμα του Σαββάτου μεχρι και σήμερα και οτι ο φωτισμός ήταν ανοικτός μόνο 2 ώρες καθημερινά. Τέλος πρέπει να αναφέρω οτι βρήκα πολλά χρήσιμα πράγματα σε αυτό το φόρυμ!

Ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...