jimn 11 Οκτωβρίου 2010 #1 Share 11 Οκτωβρίου 2010 Εδώ και κάποιο καιρό τα apple snails μου,2 σε αριθμό,έχουν πάρει την κατιούσα.Έχουν μικρήνη σε μέγεθος και το καβούκι τους έχει χάσει το χρώμα του,τι συμβαίνει και πώς αντιμετωπίζεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 11 Οκτωβρίου 2010 #2 Share 11 Οκτωβρίου 2010 Καλο ειναι να μας δωσεις μετρησεις και πληροφοριες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 12 Οκτωβρίου 2010 #3 Share 12 Οκτωβρίου 2010 Καλο ειναι να μας δωσεις μετρησεις και πληροφοριες. Ας ξεκινήσουμε από αυτό που λέει ο φίλος Rik γιατί κάτι μου λέει πως έχουμε θέμα με το ΚΗ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 12 Οκτωβρίου 2010 #4 Share 12 Οκτωβρίου 2010 Ας ξεκινήσουμε από αυτό που λέει ο φίλος Rik γιατί κάτι μου λέει πως έχουμε θέμα με το ΚΗ. Ετσι ακριβως... για δωσε μετρησες... ph , kh και gh κυρίως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 12 Οκτωβρίου 2010 #5 Share 12 Οκτωβρίου 2010 ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα σε μαλακο νερο. απο τοτε που μπηκε σε πιο σκληρο το σαλιγκαρι εχει παρει λιγο τα πανω, απλα μερικες φθορες μπορει να ειναι ανεπανορθωτες γιαυτο καλο ειναι να δρασεις γρηγορα. αλλα εδω τιθεται ενα αλλο θεμα. οι συγκατοικοι. αν θελουν οι συγκατικοι μαλακο νερο και το σαλιγκαρι πιο σκληρο... τι κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 12 Οκτωβρίου 2010 #6 Share 12 Οκτωβρίου 2010 Κι εγώ που έχω σε σκληρό νερό, μου παρουσιάζει τα ίδια περίπου συμπτώματα Ενδεικτικά pH 7,2-7,4, gH 12, kH 6 σε 60 λίτρα. Ενώ στο 260αρι, με pH 7,6-7,8, gH 10, kH 6 τα σαλιγκαράκια είναι μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 12 Οκτωβρίου 2010 #7 Share 12 Οκτωβρίου 2010 Κι εγώ που έχω σε σκληρό νερό, μου παρουσιάζει τα ίδια περίπου συμπτώματα Ενδεικτικά pH 7,2-7,4, gH 12, kH 6 σε 60 λίτρα. Ενώ στο 260αρι, με pH 7,6-7,8, gH 10, kH 6 τα σαλιγκαράκια είναι μια χαρά. Κανονικά θέλουν πάνω από 10 ΚΗ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 12 Οκτωβρίου 2010 #8 Share 12 Οκτωβρίου 2010 Κανονικά θέλουν πάνω από 10 ΚΗ... Οπότε στην δικιά μου περίπτωση και για μεγάλο χρονικό διάστημα διαβίωσης σε τέτοιες συνθήκες, να περιμένω ανάλογα αποτελέσματα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirsini_st 16 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 16 Ιανουαρίου 2011 και εγω εβαλα στο ενυδριακι μου applesnails χθες βραδυ και ειναι στην ιδια κατασταση...απο χθες.... Δε τα ενοχλω!Ελπιζω μονο να μην τρωγονται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος