DIMITRIOS 11 Οκτωβρίου 2010 #26 Share 11 Οκτωβρίου 2010 Λοιπον, αυτα που μου αρεσουν και τα εχω απο την αρχη ειναι oi AULONOCARA, BUTTIKOFERI, TROPHEUS, CALVUS, AHLI & τα PLECOS. ακουω τωρα τις συμβουλες... Τοτε θα κραταγα τα 2 αρσενικα και θα τους εβαζα και 6 θηλυκα(1 male+3 female).Αυτο βεβαια αφοτου καταληξεις σε ποια ή ποια ειδη θα φιλοξενησεις και απομακρυνεις τα αλλα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 11 Οκτωβρίου 2010 #27 Share 11 Οκτωβρίου 2010 Ξερω οτι τα εχω μπερδεψει, ομως η σημερινη εικονα που εχω καθε βραδυ ειναι μοναδικη. Παρ'ολα αυτα αν ηθελα να κρατησω τα TROPHEUS & τις AULONOCARA θα υπηρχε προβλημα? και τελος παντων στα 480 λιτρα ποσα TROPHEUS θα μπορουσα να φιλοξενησω-απο διαφορα ειδη ομως-μαζι με τις AULONOCARA. ΑΓΓΕΛΟΣ Δεν διαβάζεις τι σου γράφω. Τα tropheus σε 300 λίτρα τα κρατάς μόνα τους και ένα μόνο είδος. Σε ενυδρείο με μήκος 1,5 μπορείς να κρατήσεις δύο είδη. Οι Αυλονόκαρες είναι από άλλη λίμνη, με άλλες διατροφικές συνήθειες και πολύ ήρεμα ψάρια για να ζήσουν μαζί με τα tropheus. Το ενυδρείο δεν είναι πίνακας, ούτε φωτογραφία. Ένα υγιές ενυδρείο πίστεψε με είναι πολύ πιο όμορφο και ενδιαφέρον από αυτό που βλέπεις τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 11 Οκτωβρίου 2010 #28 Share 11 Οκτωβρίου 2010 Το ενυδρειο σου ειναι 480,σωστα?Μηκος?(δεν ειναι το 240 που αναφερεις στο avatar σου?). Εκει μπορεις να κρατησεις 2 ομαδες tropheus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ 11 Οκτωβρίου 2010 Author #29 Share 11 Οκτωβρίου 2010 Το ενυδρειο σου ειναι 480,σωστα?Μηκος?(δεν ειναι το 240 που αναφερεις στο avatar σου?). Εκει μπορεις να κρατησεις 2 ομαδες tropheus. το 240 ηταν το πρωτο αλλα το αλλαξα πολυ γρηγορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 11 Οκτωβρίου 2010 #30 Share 11 Οκτωβρίου 2010 Κι εγώ 240 λίτρα κατάλαβα. Γράψε μας σε παρακαλώ τις ακριβείς διαστάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ 11 Οκτωβρίου 2010 Author #31 Share 11 Οκτωβρίου 2010 Κι εγώ 240 λίτρα κατάλαβα. Γράψε μας σε παρακαλώ τις ακριβείς διαστάσεις. Οι διαστασεις του ενυδρειου ειναι 1,50μ.*0,65εκ.*0,50εκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 11 Οκτωβρίου 2010 #32 Share 11 Οκτωβρίου 2010 Τώρα το πράγμα αλλάζει και έχεις ακόμα περισσότερες επιλογές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορείς να κρατήσεις τα πάντα εκεί μέσα. Δύο ομάδες tropheus από 12-15 άτομα η κάθε μία και δεν θα το πιστεύεις. Αλλά θέλει προετοιμασία και αφοσίωση σε θέματα καθαρού νερού, διατροφής και γενικότερης φροντίδας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 11 Οκτωβρίου 2010 #33 Share 11 Οκτωβρίου 2010 (edited) Αγαπητοί φίλοι το θέμα συζητήθηκε και εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...=43024&st=0 ,αρκετά ψάρια από διάφορες περιοχές και μάλιστα και ψάρια που γίνονται αρκετά μεγάλα http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1442 http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1439 Η λύση είναι αν απόφασίσεις να μείνεις στην Αφρική να διαλέξεις καταρχήν ποιά λιμνη θα ήθελες και απο κεί και πέρα να οργανώσεις ανάλογα το ενυδρείο σου. Ηδη έχουν γίνει προτάσεις και ενδιαφέρουσες είτε χαρέμια mbuna ( malawi) είτε Ταγκανίκα tropheus. Πάντως το ενυδρείο δυστυχώς δεν μπορεί να μείνει όπως είναι με την παρούσα σύνθεση και αριθμό. Εύχομαι καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις Έγινε επεξεργασία 11 Οκτωβρίου 2010 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimisvas 16 Οκτωβρίου 2010 #34 Share 16 Οκτωβρίου 2010 Ολοι κάποιες παρατυπίες τις έχουμε κάνει... κάποιες από άγνοια και κάποιες με απόλυτη γνώση .... όπως και να χει είναι παρατυπίες... αλλά ρε παιδιά;;;;; αμερικάνες με αφρικάνες;;;;;; Αλλο pH, άλλη σκληρότητα... Τι pH έχει αυτό το ενυδρείο; κάποια από τα δύο είδη θα κλαταρει κάποια στιγμή... για σάπισμα πτερυγίων ρίξε και μια ματιά εδω: Ασθένειες από βακτήρια.... ούτως ή άλλως ανέβασε φωτογραφίες να πάρουμε μαι ιδέα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 16 Οκτωβρίου 2010 #35 Share 16 Οκτωβρίου 2010 Φίλε mimisvas, θέλω να σε παρακαλέσω όταν βάζεις σύνδεσμο προς το blog σου αυτό να είναι ξεκάθαρο. Δηλαδή όπως τώρα έγραψες "ρίξε και μια ματιά εδω: Ασθένειες από βακτήρια...." να γράφεις ρίξε μια ματιά στο blog μου, ώστε αυτός που πατάει τον σύνδεσμο να ξέρει που τον κατευθύνεις. Ευχαριστώ για την κατανόηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 16 Οκτωβρίου 2010 #36 Share 16 Οκτωβρίου 2010 Αγαπητέ Άγγελε εκεί που είσαι βρεθήκαμε οι πιο πολλοί από εμάς η δική μου άποψη συγκλίνει με την πρόταση του Κωστή. Σε ενυδρείο με μήκος 1.5 μέτρα δύο κοπάδια tropheus των 12-15 ατόμων θα είναι ιδανικά με την κατάλληλη διακόσμηση σε πέτρες. Μάλιστα θα σου πρότεινα ένα κοπάδι duboisi και ένα moorii όποιο από αυτά που έχεις σου αρέσει περισσότερο. Πίστεψέ με θα έχεις ένα από τα πιο ανταποδοτικά ενυδρεία σε συμπεριφορές. Εναλλακτικά μπορείς να φτιάξεις ένα species ενυδρείο με tilapia μόνο που είναι ένα ασυνήθιστο ψάρι το οποίο είναι πολύ επιθετικό αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρον. Η επιλογή δική σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimisvas 16 Οκτωβρίου 2010 #37 Share 16 Οκτωβρίου 2010 Φίλε mimisvas, θέλω να σε παρακαλέσω όταν βάζεις σύνδεσμο προς το blog σου αυτό να είναι ξεκάθαρο. Δηλαδή όπως τώρα έγραψες "ρίξε και μια ματιά εδω: Ασθένειες από βακτήρια...." να γράφεις ρίξε μια ματιά στο blog μου, ώστε αυτός που πατάει τον σύνδεσμο να ξέρει που τον κατευθύνεις. Ευχαριστώ για την κατανόηση. ok! επειδή υπάρχει ως υπογραφή μου, θεωρησα ότι ήταν εμφανές... κανένα προβλημα... ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος